21-01-2010 |

Özel Eğtim Konuları


DARULACAZE`YE GONUL VERENLER VE ILHAM ALANLAR DERN

06-02-2010

İstanbul

Ücretli

Kayit icin: Havva Gurak

0212- 222 78 68

0536-508 19 92

EGITIM PROGRAMI

 Egitimin Amaci:Engelli bireylerin egitimi ve topluma kazandirilmasi her toplumun oncelikleri arasinda bulunmalidir. Ulkemizde, son yillarda engellilerin egitimi ve topluma kazandirilmasi konusunda calismalar olmakla birlikte  yeterli olamamaktadir. Egitimimizin amaci ozel egitim kurumlarinda engelli bireylerle calisan ogretmen, sosyal hizmet uzmani, ogretmen, psikolog engelli ailelerini ve bu kurumlarin yoneticilerini kapsamaktadir. Egitim programi uc asamalidir. Katilimcilar tum modullere katilabilecekleri gibi istedikleri bir veya iki module de katilabilirler. Her modul 20 kisiyle sinirli olacagindan kayit yaptirmak zorunludur. Kayitlarin en gec 29.01.2010 tarihine kadar yaptirilmasi gerekmektedir.

  Egitmenin Ozgecmisi: P. Burcu Guner 1980 dogumludur. Finlandiya`nin Oulu Universitesindeki egitim bilimleri mastirini basariyla bitirdikten sonra ayni universitenin egitim bilimleri bolumunde doktora arastirmasi yapmakta ve calismaktadir. P. Burcu Guner egitim ve ozellikle engelli egitimi konusunda pek cok ulkede calismis olup, pek cok ulkede de incelemeler, arastirmalar ve seminerlere katilmistir. Kendisi ile iletisime gecmek icin burcu.guner@oulu.fi adresini kullanabilirsiniz.

 Modul 1

 Birinci modulun amaci ozel egitim alaninda calismaya ilgi duyan veya son donemdeki gelismeleri takip etmek isteyen profesyonellere egitim vermeyi hedeflemektedir. Egitimin topma suresi 14 saattir.06.02.2010 ve 07.02.2010 tarihlerinde 10.00- 18.00 saatleri arasinda egitim gerceklesecektir. Egitim sonunda kisilere sertitifika verilecektir.

 Konular

Otizm

Down Sendromu

Mental Retardasyon

İşitme Engelliler

Dil-Konuşma Bozuklukları

Meteryal geliştirme

I Q Testleri

BEP Dosyası

Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu.

Cocuk Ruh Sagligi

Diger sendromlar

Materyaller: Tum materyaller kurs baslangicinda katilimcilara dagitilacaktir. MateryallerTurkce ve ingilizce makaleler ve internet yayimlarindan olusacaktir.

 Modul 2

 Ikinci modulun amaci ozel egitim alaninda calisan ogretmen, pedagog, psikolog, engelli ailesi ve ozel egitim kurumlarinin yoneticilerini hedeflemektedir.  Bu modulun amaci katilimcilara ozellikle kuzey Avrupa`da uygulanan egitim yontemleri ile ilgili bilgi ve beceri kazandirmayi amaclamaktadir. Egitim 8.01, 9.01, 10.01, 11.01, 12.01 tarihlerinde 18-21 arasinda gerceklestirilecektir. Egitim sonucunda katilimcilara sertirifika verilecektir.

 BEP Dosyasi hazirlama.

Engelli bireylerde oz bakim gelistirme yontemleri.

Aile calismalari.

PECS Yontemi

Muzikle terapi

Su terapisi

Kuzey Avrupa`dan cesitli ornek terapi teknikleri.

 Materyaller: Tum materyaller kurs baslangicinda katilimcilara dagitilacaktir. MateryallerTurkce ve ingilizce makaleler ve internet yayimlarindan olusacaktir.

Modul 3

 Ozel egitim kurumlarinda calisan ogretmen, pedagog, psikolog veya kurum yoneticileri alanda calisan pasif calisanlar degil ulkemizdeki ozel egitim politika, uygulama ve yonetmeliklerine aktif katilim saglayan profesyoneller olmalidirlar. Bu noktadan yola cikarak egitim boyunca asagidaki konular irdelenecektir. Ulkemiz Avrupa Birligi ve Dunya Bankasi gibi pek cok kurumdan karsiliksiz finansal destek alabilmektedir. Malesef ulkemizdeki pek cok kurum ve kurulus bu fonlardan yararlanamamaktadir. Bu sebepten dolayi egitimin ikinci gunu Turkiye`deki dernek, kurum ve kuruluslara fon, hibe ve kredi veren yurtici ve yurtdisi kaynakli kurumlar hangileri oldugu, proje dongusu ve basarili proje yazma egitimi verilecektir.

 Konular

 * Ulkemizde engellilerle ilgili yonetmelik, politika ve uygulamalari analiz etmek ve bunu engelli egitimi konusunda gelismis bir ulke olan Finlandiya ile karsilatirmak.

* Finlandiya`da engelli bireylere egitim veren bir kurum ile ilgili cesitli video, calisma ve uygulamalar izleme.

* Engelliler konusunda proje yapmak icin finansal destek saglayan kurum ve kuruluslar ve kurumlara proje yazma.

 Materyaller: Tum materyaller kurs baslangicinda katilimcilara dagitilacaktir. MateryallerTurkce ve ingilizce makaleler ve internet yayimlarindan olusacaktir.

Egitim Yontemleri ve Yaklasimlari

 Egitim de interaktif ve paylasimci bir yontem uygulanacaktir. Merkezinde katilimcilarin olacagi, katilimcilarin soru ve  sorunlarinin cevaplanmasinin hedef alinacagi egitim yontemleri uygulanacaktir. Ayrica egitim teorik uygulamalardan baslayip alandaki uygulamalara dogru katilimcilarin kendi deneyimlerini de kapsayacak sekilde duzenlenecektir. Katilimcilarin egitim sonucunda edindikleri bilgileri analiz ve sentez etme, kendi gundelik islerinde uygulayabilmeleri hedeflenmektedir. Egitim sirasinda cok cesitli kitaplar, makaleler, filimler ve videolar kullanilacaktir.

 Ucretlendirme:

Sadece 1 modul- 350 ytl (toplam 16 saat, tum materyaller, tum kahve aralari dahil)

 Toplam 2 modul alanlar: 500 ytl.(toplam 32 saat, tum materyaller,kahve aralari dahil)

 Toplam 3 modul alanlar: 600 ytl (toplam 48 saat, tum moduller, kahve aralari dahil)

 Bir modul toplam 20 kisi olacak.Son kayit tarihi 29.01.2010

 Onemli not: ucretin yarisi kayit sirasinda diger yarisi da egitimin yapildigi gun alinir.

Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı
Üyelik Gerekli

Yorum yapanları görebilmek ve yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Diğer