ÖGTE : Öğrenme Güçlüğü Tanı Envanteri Eğitimi
Özel Aydos Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi
20-03-2016
İstanbul
Ücretli

ÖGTE : ÖĞRENME GÜÇLÜĞÜ TANI ENVANTERİ EĞİTİMİ
20 Mart 2016 - Pazar İstanbul
Uzm. Psk. Dan. Aziz Yıldırım
EĞİTİMİN AMACI
Bu eğitimin amacı katılımcılara, öğrenme güçlüğünün tanılama aşamalarını sağlıklı bir şekilde yapabilmeleri ve öğrenme güçlüğünün daha çok hangi alanda olduğunun tespit edilerek, doğru yönlendirmenin yapılmasını kolaylaştırmaktır.
EĞİTİMİN TANITIMI
Amerika Birleşik Devletleri (örneklemin) de okul çağındaki çocukların % 15’inde öğrenme güçlüğü olduğu varsayılmaktadır. % 15’lik oranın % 90’lık bölümü de okuma güçlüğü olarak belirlenmiştir.
Öğrenme güçlüğünün okul çağındaki çocuklarda görülme sıklığı oldukça fazla olmasına rağmen, ülkemizde tanılama dokümanlarındaki yetersizlik bu durumun üstünün örtülü olmasına sebep olmakta veya muhakeme (akıl yürütme) bozukluklarını mental retardasyon gibi yanlış tanılama yapılmaktadır.
EĞİTİMİN İÇERİĞİ
Öğrenme güçlüğünün okul çağındaki çocuklarda görülme sıklığı oldukça fazla olmasına rağmen, ülkemizde tanılama dokümanlarındaki yetersizlik bu durumun üstünün örtülü olmasına sebep olmaktadır.
• Disleksinin Tarihçesi
• Disleksi Nedir?
• Sınıfta Disleksi
• Beyin Nasıl Çalışır?
• Öğrenme Güçlüğü Tanı Envanteri (ÖGTE) Kullanımı
ÖĞRENME GÜÇLÜĞÜ TANI ENVANTERİ (ÖGTE) NEDİR ?
Uygulama Yaşı: 8-0 ile 17-11
Test Süresi: 10-20 dakika
Uygulama: Bireysel
Orijinal adı, Learning Disabilities Diagnostic Inventory (LDDI) olan bu envanter Öğrenme Güçlüğü Tanı Envanteri (ÖGTE) olarak dilimize kazandırılmıştır.
Amerika Birleşik Devletleri’nden, Donald D. Hammill ve Brian R. Bryant isimli akademisyenlerin öncülüğünde oluşturulmuş, Çocuklarda ve Ergenlerde İçsel İşlem Bozukluklarının Tanısında Bir Yöntem ön başlığı ile yayınlanarak, 1998 yılından itibaren kullanılmaya başlanmış bir envanterdir.
ÖGTE, psikiyatrist, psikolog, psikolojik danışman, rehber öğretmen, özel eğitim uzmanı, konuşma dili patologları ve diğer mesleki uzmanların 8-0 ile 17-11 yaşları arasındaki öğrencilerde içsel işlem bozuklukları ve öğrenme güçlüklerini tanımlamalarına yardımcı olması için hazırlanmış bir derecelendirme ölçeğidir. ÖGTE, geçerlilik ve güvenirliği test edilmiş altı adet bağımsız ölçekten oluşmaktadır. Bu ölçeklerin tanımlarında belirtilen; Dinleme, Konuşma, Okuma, Yazma, Matematik ve Muhakeme alanlarının her birisi ABD Eğitim Bakanlığı ve Öğrenme Güçlükleri Ulusal Birleşik Komite tarafından tanınmıştır.
Her bir ölçek 15 maddeden oluşmaktadır. Bu maddeler öğrenme güçlüğü ile ilgili özellikle literatür kısmında öğrenme güçlüğünün nöropsikolojik özelliklerine odaklanan teorik yazılardan ve uygulama çalışmalarının kapsamlı bir şekilde incelenmesi sonucunda üretilmiştir. Davranışların uygunluğu alanında uzman olan ve alanında araştırma yapmış olan anket uzmanları tarafından onaylanmıştır.
ÖGTE envanteri sadece bireylerin öğrenme güçlüğünün tespit edilmesinde profesyonellere yardımcı olması için hazırlanmıştır. Bu durum bir yetenek ya da başarı ölçütü değildir (Örnek: bu envanter öğrencilerin ne kadar iyi ya da kötü yazdıkları, okudukları, konuştukları vb. hakkında bilgi sağlamayacaktır). Bunun yerine, ÖGTE öğrencilerin sahip oldukları becerilerde (örn. okuma, yazma) bireysel olarak hangi alanlarda (örn. disgrafi) zorluk yaşadıkları hakkında bilgi sağlayacaktır.
Eğitime Kimler Katılabilir?
Psikolojik Danışmanlar, Psikologlar, Rehber Öğretmenler, Psikiyatristler, Özel Eğitim Öğretmenleri, Zihinsel Engelliler Sınıf Öğretmeni, Okul Öncesi Öğretmenleri, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Öğretmeni ve bu bölümlerde okuyan 3. ve 4. sınıf öğrencileri
SEMİNER TARİHİ VE YERİ
Tarih: 20 Mart 2016 Pazar
Saat : 14:00-16:00
Yer : Özel Aydos Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Konferans Salonu
Veli Baba Mah. Aydos Cad. Kiptaş Dolayoba Sosyal Konutları Sitesi
Pendik / İSTANBUL
- Seminer katılımcı sayısı sınırlıdır.
- Seminer katılım ücreti 150 TL’dir. (Kdv Dahildir. )
- Bu ücrete;
- Bilimsel toplantı,
- Ara ikramlar,
- Öğrenme Güçlüğü Tanı Envanteri (ÖGTE) Kiti - ( 50 tane Puanlama Formu ,Kullanım Klavuzu )
- Adınıza düzenlenmiş Uygulayıcı Sertifikası dahildir.
Not:
- Katılmak isteyen adayların ön kayıt için 0216 583 10 10 Dahili : 3 no’lu telefonu arayarak ön kayıt yaptırmaları gerekmektedir.
İLETİŞİM
Özel Aydos Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi
Tel : 0216 583 10 10 Dahili : 3
Adres: Veli Baba Mah. Aydos Cad. Kiptaş Dolayoba Sosyal Konutları Sitesi
Pendik / İSTANBUL
tarikakay@aydosrehabilitasyon.com
Yorumlar (0)
Yorum yapanları görebilmek ve yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.