28-07-2008 |

İstanbulda Ailelere Yönelik Küçük Adımlar Programı Kayıtları Başlıyor


Zihinsel Engellilere Destek Derneği

28-07-2008

İstanbul

Ücretsiz

GELİŞİMSEL GERİLİĞE SAHİP ÇOCUKLARIN ANNE-BABALARINA YÖNELİK KÜÇÜK ADIMLAR ERKEN EĞİTİM PROGRAMININ  

Zihinsel Engellilere Destek Derneği, Marmara Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Özürlüler Merkezi işbirliği ile yürütülmekte olan Küçük Adımlar programının 2008- 2009 eğitim öğretim yılı kayıtları başlamıştır.

  KÜÇÜK ADIMLAR NEDİR?

Küçük adımlar, gelişimsel geriliği olan çocukların Büyük Kas Becerileri, Küçük Kas Becerileri, İletişim Becerileri, Alıcı Dil Becerileri, Kişisel ve Toplumsal Beceriler) . Programdaki beceriler 0-4 yaş diliminde olan becerilerden oluşmaktadır.

  PROGRAM NASIL İŞLER?

a)      Küçük adımlar programına başlamadan önce programa aday çocuklar bir uzman tarafından b)      Programa alınan ailelere c)      Kurslar tamamlandıktan sonra, her bir aile, üniversitede okuyan ve küçük adımlar erken eğitim programının teorik eğitimini almış bir öğrenci ile tanıştırılır. Üniversite öğrencisi  d)      Program uygulaması sırasında ailelerle e)      Üniversite öğrencileri, uygulama danışmanlıklarını üniversitedeki öğretim görevlilerinden alır.

f)        Eğitim öğretim yılı tamamlanınca küçük adımlar erken eğitim programı da sonlandırılır.

 

 AMAÇ ?
  1. Küçük Adımlar Erken Eğitim Programının ailelere öğretilmesi ve ailelerin programı Anne-babaların, çocuklarının eğitimi, gelişimi ve yasal hakları gibi konularda bilinçlendirilmesi.
  HANGİ ÇOCUKLAR VE AİLELER PROGRAMA ALINIR?

a)      Herhangi bir nedene bağlı olarak gelişimsel yetersizliği bulunan ( otizm, down sendromu, cerebral palsy v.b.) ve özellikle 0-6 yaş diliminde bulunan çocuklar.

b)      Program boyunca kendi çocuğu ile çalışmaya istekli, öğrenmek ve öğrendiklerini uygulamak isteyen anne-babalar.

  NASIL BAŞVURU YAPILIR?

a)      Programa katılmak isteyen aileler İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Özürlüler Merkezi (İSÖM)’ün 0212–4499656 ve 212-4499672 numaralı telefonlarını arayarak isimlerini psiko-sosyal servise yazdırmaları gerekmektedir. 

b)      İsimlerini ve telefon numaralarını bırakan aileler, program koordinatörü tarafından aranacak ve  kendilerine bir ön görüşme randevusu verilecektir.

c)      Yapılan ön görüşmeden sonra ailelere programa alınıp alınmayacakları bilgisi verilecektir. 

d)      Programa katılım  

Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı
Üyelik Gerekli

Yorum yapanları görebilmek ve yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Eğitim Uzmanı