Gelişimsel Yetersizliği Olan Çocuklarda Dil Gelişiminin Desteklenmesi-Dil ve Konuşma Bozuklukları Semineri
NOVA Özel Eğitim-Rehabilitasyon-Danışmanlık
05-04-2009
İstanbul
Ücretli
İstediklerini ve gereksinimlerini ifade etmek, yardım istemek, sohbete katılmak gelişimsel yetersizliği olan çocuklara birçok kapıyı açan becerilerdir. Bu beceriler sayesinde çocuk, çevresini kontrol eder ve çevresinden daha çok şey öğrenir. Bu becerilerin önemi eğitimciler tarafından bilinmesine rağmen, eğitimciler, bu alandaki becerileri öğretmede zorlanmaktadırlar. Çünkü dil gelişiminin dışındaki alanlarda eğitimciler, becerileri öğretmede fiziksel olarak rehberlik yapma şansına sahiptirler. Fakat konuşma için çoğu zaman fiziksel rehberlik yapma şansı bulunmamaktadır. Peki, neler yapılabilir?
I.Bölüm: Sezgin KARTAL
Amaç: Bu seminerde herhangi bir nedene bağlı olarak gelişimsel yetersizliği bulunan çocuklarda dil gelişimini destekleme ilkeleri konuşulacaktır.
I.Bölümün İçeriği:
a.Dili Öğrenmek Neleri İçerir?
b.Normal Dil Gelişiminin Gerçekleşme Sırası.
c.Dil Gelişimini Desteklemek İçin Genel İlkeler Nelerdir?
d.Henüz Konuşamayan Çocuklarda Dil Gelişimi Nasıl Desteklenir?
e.Konuşmaya Başlamış Çocuklarda Dil Gelişimi Nasıl Desteklenir?
II. Bölüm: Elçin Tadıhan ÖZKANAmaç: Programda dil ve konuşma bozukluğu olduğu düşünülen yada olan çocuk veya yetişkinlerle çalışan eğitimcilerin dil ve konuşma bozukluklarını tanıma; dil ve konuşma bozukluğu yaşayan bireylere yaklaşım ve bu bireyleri yönlendirme konularında yol göstermek amaçlanmaktadır. II. Bölümün İçeriği
a.Dil ve konuşma terapisti kimdir?
b.Dil ve konuşma bozuklukları nelerdir?
c.Gelişimsel geriliği olan çocuklarda görülen dil ve konuşma bozuklukları nelerdir?
d.Gelişimsel geriliği olan çocukların dil ve konuşma gelişimine nasıl destek olunabilir?
Katılım Şartları: Seminere, özel eğitim alanında çalışan ve çalışmak isteyen özel eğitimciler, psikologlar, rehber öğretmenler, okul öncesi öğretmenleri, çocuk gelişimciler, usta öğreticiler, sınıf öğretmenleri ve bu bölümlerde okuyan öğrenciler katılabileceklerdir.
Kontenjan: Kontenjan 20 kişi ile sınırlıdır.
Katılım Ücreti: Katılım ücreti 100 TL’dir. Katılım ücreti seminer günü ödenecektir.
Tarih: 05 Nisan 2009, Pazar
Saat: 11:00-16:30
Yer: NOVA Özel Eğitim-Rehabilitasyon-Danışmanlık
Adres: Büyükdere cd. No:119 Nevtron İş Hanı Kat.9-B Mecidiyeköy/İstanbul. (Astoria alışveriş merkezinin yanı, Garanti Bankası Stadyum Şubesi üstü.)
Konuşmacılar: Sezgin KARTAL
Elçin Tadıhan ÖZKAN
*Seminere katılmak isteyen katılımcıların 0212-2178618-19 numaralı telefonu arayıp isimlerini Devrim hanıma yazdırmaları gerekmektedir. Başvuru, kayıt sırasına göre alınacaktır.
*Seminerin sonunda katılım belgesi verilecektir.
Seminer Akışı10:30-11:00 Kayıt11:00-12:00 Birinci Bölüm I.Oturum; 12:00-12:20 I.Kahve-Çay Arası12:20-13:20 Birinci Bölüm II.Oturum;13:20-14:00 Yemek Arası14:00-15:00 İkinci Bölüm I.Oturum15:00-15:20 II.Kahve-Çay Arası15:20-16:20 İkinci Bölüm II.Oturum Sezgin Kartal Kimdir?
1997 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Psikoloji bölümünden lisans derecesi aldı. Aynı yıl Zihinsel Engellilere Destek Derneğinde çalışmaya ve Küçük Adımlar Erken Eğitim Programının İstanbul’daki uygulamalarını koordine etmeye başladı. 2002 yılında Anadolu Üniversitesi Özel Eğitim Bölümü Zihin Engellilerin Öğretmenliği Ana Bilim Dalı’ndan yüksek lisans derecesi aldı. 2002-2009 yılları arasında İstanbul Zihinsel Engellilere Eğitim ve Dayanışma Vakfı (İZEV) rehabilitasyon ve terapi merkezinde eğitim koordinatörü ve müdür olarak çalıştı. 2009 yılında NOVA Özel Eğitim, Rehabilitasyon ve Danışmanlık Merkezini kurdu. Çalışmalarına NOVA’da devam etmektedir. Sezgin Kartal aynı zamanda İstanbul Üniversitesi, Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümünde, 2002 yılından bu yana sözleşmeli öğretim görevlisi olarak ders vermektedir.
Elçin Tadıhan Özkan Kimdir?2003 senesinde İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümünü bitirdi. Ardından Anadolu Üniversitesi Dil ve Konuşma Terapistliği Yüksek Lisans Programına başladı ve 2006 senesinde ses hastalıkları ile ilgili bir tez yazarak yüksek lisansını tamamladı. Halen aynı bölümde doktora programına devam eden Elçin Tadıhan Özkan, Yeditepe Üniversitesi Hastanesi ve NOVA Özel Eğitim, Rehabilitasyon ve Danışmanlık Merkezi'nde uzman dil ve konuşma terapisti olarak çalışmaktadır.
[ Üyelere Özel ] 18-04-2009 18:22:33
Eğitimlerin hep İstanbul içinde olması bizim açımızdan çok kötü. İzmir' de de böyle eğitim düzenleyecek bir kaç kurum olsa çok ii olur.