Dil Gecikmesi Olan Çocuklar İçin Erken Müdahale Programı (Diyarbakır)
Yuka Kids
26-05-2012
Diyarbakır
Ücretli
(DİKDE) DİL GECİKMESİ OLAN ÇOCUKLAR İÇİN ERKEN MÜDAHALE PROGRAMI
Uzm. Birgül U.Bayoğlu
26 Mayıs 2012 / Cumartesi
Amaç:
Dikde, konuşma gecikmesi olan çocuklara yönelik uygulanan dil ve konuşma eğitimi metodudur. Dil gecikmesi ve dinleme bozukluğu düşünülen çocuklarda 18 aydan itibaren yürütülmeye başlanmaktadır. Sınır düzey, YGB ve nörolojik gelişim gecikmesi olan çocuklarda da dil gelişimini destekleyici metot olarak kullanılmaktadır. Bu eğitimin amacı, Dikde yönteminin uygulayıcılarını yetiştirmektir.
Eğitim Tarihi ve Saati: 26 Mayıs 2012 Cumartesi / saat 9:30–17:30 arasında
Yer: Diyarbakır Miroğlu Otel
Katılımcılar: Çocuk ve ergen psikiyatristleri ve asistanları, psikologlar, psikolojik danışmanlar, psikoloji ve psikolojik danışmanlık bölümü son sınıf öğrencileri, özel eğitim uzmanları, çocuklarla bireysel terapi ve danışmanlık yapan uzmanlar.
Eğitim Ücreti: 380 TL
Not: Katılım için lütfen arayarak ön kayıt yaptırınız.
Kesin kayıt için eğitim ücretinin yarısını iletmenizi rica ederiz.
Kayıt için son tarih 25 Mayıs 2012 Cuma günü’dür.
Kontenjan: 20 kişi
Verilecek Belge: Tüm katılımcılar Uygulayıcı Belgesi ile belgelendirilecektir.
İletişim: Ayşe Özkan 0505 5528190
Eğitim Yürütücüsü
Birgül U. BAYOĞLU, Aile Sağlığı Uzmanı
Birgül U. Bayoğlu Ankara’da doğdu, Filyos’ta büyüdü. 1995 yılında Hacettepe Üniversitesi Çocuk Sağlığı Enstitüsü Aile Sağlığı Ana Bilim Dalından uzmanlık derecesi aldı. Bilimsel araştırmalar, projeler, gazete ve dergi yazıları, kitap bölümlerinin yanı sıra “GDP-Gelişim Destek Önerileri Aile Rehberi “ kitabı yayınlandı. Yurtiçi ve yurtdışı çok sayıda pediatri toplantılarına katıldı. Gelişimsel Çocuk Nörolojisi Derneği kurucu yönetim kurulu üyesi ve 20 yıllık çocuk gelişimi klinisyeni olarak 2000 yılından bu yana Türkiye’de Denver II Gelişimsel Tarama Testinin eğitim programlarını Prof.Dr. Banu Anlar ve Prof.Dr. Kalbiye Yalaz ile birlikte yürütmektedir. 0-3 yaş öncelikli olmak üzere erken çocuklukta gelişimsel değerlendirme ve erken müdahale alanında yoğunlukla çalışmakta; ebeveyn-çocuk etkileşimi ile ilgilenmektedir.
Yorumlar (0)
Yorum yapanları görebilmek ve yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.