Soru-Cevap
zihinsel engelli
Zihinsel engelli bakıma muhtac bir engelli kardesımız var ve cevresıne karsı saldırganlık davranışlarında bulunuyor sürekli saldırgan ve kırıp dökmeye meyillidir bu kardeşimize karş uygulancak eğitimler ve önerileriniz nelerdir. Tşkler..

Öncelikle her engelli bireyin çevresine saldırmasının altında farkli sebepler yatar. Onlarin enerjilerini boşaltacak dans spor oyun gibi etkinlikler yapılabilir fakat bu davranışı nerede yaptığını da bakmak gerekir.birey bunu evde mi yapyr yoksa okulda mi.genelde yasi kucuk engelli bireyler bunu ilgi çekme yönetimi olarak kullanabilir. Kendisiyle ilgilenen kisiyle olan iliskiside bu konuda önemlidir.okukda öğretmeni evde bakıcısı yada annesi.

Merhaba, ogrencilerimizin sanatsal faliyete yonlendirilmeleri bu tur davranislari engelliyecektir diye dusunuyorum. Ilgi alanlarina gore resim, muzik ve dans rahatlamalarini ve kendilerini ifade etmelerini kolaylastiracaktir. Fakat malesef bu alanlara cok onem verilmiyor. Daha cok akademik calismalar uzerinde duruluyor, akademik calismalarin yaninda bu etkinlikler hem aileleri hem cocuklari rahatlatacaktir.

Zihinsel engelli bireylerde agresiflik yada saldirganlik dedigimiz davranis malesef cok karsinalinan bir durumdur. Bu durum aslinda santral beyin hucrelerinin yeterli islev gorememesinin bir sonucu da kabul edilebilir. Agresiflik bir hastalik degil fakat bir kiside bulunan cesitli psikolojik hastaliklarin belirtisi olabilir. En uygun olan kisinin bir psikiyatrik uzman tarafindan nedenlerinin belirlenmesi ve buna gore bir tedavi sureci baslamisidir.
Cevresindeki bireylere onerim ;
Mumkun oldugunca saldiri aninda kisi ile belirli bir mesafeyi korumak ve onunla konusurken sonderece yavas ve dikkatli konusmak.
Eger kisi bir olaya veya bir kisiye sinirlendi ise yada tanimadigi birileri mevcut ise hastamizi ordan uzaklastirip sakin bir yere goturmek ve orda sakinlesmesini beklemek. Boylelikle kendini daha guvende hissedecektir.

öncelikle çocuğun vurma mesafesinde durmayın. mümkünse masanın karşısına alarak çalışın. çocuk agresif bir halde iken çocuğa ara yönergeler verin. örneğin yapabildiği taklit becerilerinden bir kaç tanesini yaptırın, elini başına koy, burnunu göster v.b.
eğitim programında olumlu davranış desteğini kullanın. ayrımlı pekiştirmeyi sıkça kullanın. Afferin çok güzel oturdun, güzel bekledin gibi

Merhaba bu gibi durumda yaş cinsiyet engel durumu bireysel farkındalık vb. davranışı yaratan şeyin asıl sebep ve sebepleri tam olarak tespit edilip bütün bilgileri bir arada değerlendirmek gerekir. Burda verilecek bilgi her zaman yüzeysel kalır. Size tavsiyem bir uzman değerlendirmesi olacak.

Soruyu yanıtlarken:
- Doğrudan soruyu yanıtlayınız, veya soruya verilen diğer yanıtları geliştirecek şekilde yanıt veriniz
- Yanıtınızda hakaret, küfür veya kanunlara uygun olmayan paylaşımlar bulunmamalıdır. Buna uygun hareket etmeyen üyelerimizin üyelikleri durdurulacaktır
- Ktü Araştırma
- Özel Eğitimde Drama Sunumum
- Ktü Araştıma
- Diğer Lise Mezunlarıda Rehabilitasyonda Çalışabilir
- Çocuklarımız Kime Emanett....
- Sakatlar(!) ve Körler(!)
- Zihinsel Engelli Rehabilitasyonlarda En Az Kaç Personel Çalışmalı
- Zihinsel Engelli Öğretmenliği
- Zihinsel Engelli Birey ve Cinsel Yaşam
- Zihinsel Engelliler Öğretmenleri Bedensel Öğrencilerin Performanslarını Yapar Mı?