Soru-Cevap
YÖNETMELİK İPTALİ

merhaba ben giresundan servet umarım hatırladın dostum. ne haber nasılsın nasıl gidiyor çalışmaların.son gelişmeler iyi değil ama olsun biz eski shçek çalışanları alışığız bu durumlara (dışlanmalara) hepsi düzelecektir.seni burda görmek güzel.görüşmek dileği ile

Aynı zorunluluğun geleceğini banada söylediler. Tabi Yönetmelikte değil sadece yönergelerde dile getirilmemiz ayrı bir trajedi. Ama burda bunları paylaşabilmekte çok güzel. Çünkü benim çalıştığım ilde neler yapılabileceğini anlatabilmem için bayağı mücadele etmem gerekti. Çünkü bizi sadece Müdürlüğün zorunlu tuttuğu gereksiz elemanlardan sayıyorlardı. Şimdi yapabileceklerimi biliyorlar. Ama bu noktaya gelebilmek için üç senemi harcadım. Bu yüzden bu son olaylarda beni ciddi şekilde endişelendiriyor. Umarım herşey bizler ve mesleğimiz adına yoluna girer.
Sevgiler

DUYGU HANIM DUYGULARINIZI ÇOK İYİ ANLIYORUM. BEN UZUN SÜREDİR BU KONU HAKKINDA YAZILAR YAZIYORUM AMA NAFİLE. SON ALDIĞIM DUYUMLARA GÖRE DE ZATEN SHU LAR TEKRAR ZORUNLU OLACAK VE MESLEKİ OLARAK HAK ETTİKLERİ YERE OTURACAK. DİĞER MESLEKLERİN (SADECE SHU DÜŞMANLARINA SÖYLÜYORUM) HEVESLERİ KURSAKLARINDA KALDI VE MİDELERİNE ÇÖKTÜ. SİZ MERAK ETMEYİN UZMANLAR HAK ETTİKLERİ YERİ MUTLAKA ALACAKTIR.
SAĞLICAKLA KALIN

Ben tamamen Ahmey Beyin söylediklerine katılıyorum bütün bu düzenleme saçmalıklarının arkasında kesinlikle SHU düşmanliği var. Bir çok merkez zaten SHU ları farklı amaçlarla özelliklede sadece İl Sosyal Hizmet Müdürlükleri zorunlu tuttuğu için çalıştırıyordu. Bütün bu yapılanlar meslek şovanizmi yapan bazı insanların bizim mesleği yok etmeye çalışmasından ibarettir. Ve bizlerin bir araya gelerek bu haksızlıkla mücadele etmesi gerekmektedir. Artık birbirimizi yemeyi bırakıp birlik olmamız gerekmiyormu


Ahmet bey;
3. maddede belirttiğiniz şeyi bende biliyorum. Bu konuda veli muvafakatı ve okula çocuğun raporu ile birlikte yazı yazıyoruz. Bu yeterli oluyor. Zaten kaynaştırma eğitiminde olan çocuklar için devamsızlık vb nedenlerle sınıfta bırakma söz konusu değil. Alınan saatlerde okulda görünmüyor.

KISACA BAZI ŞEYLERDEN BAHSEDEYİM.
1. MEB E BAĞLANMA KONUSUNA KESİNLİKLE TARAF DEĞİLİM.
2. MEB E BAĞLI RESMİ KURUMLARDA ÖZEL EĞİTİME MUHTAÇ ÇOCUKLARA HİÇ AMA HİÇ BİR ŞEY VERİLMEDİĞİNİ VE REHABİLİTASYON MERKEZLERİNİN BU AÇIĞI KAPATTIĞI KONUSUNDA HEM FİKİRİM.
3. OKUL SAATİNDE OKULLARINDAN ALINMAMASI KONUSUNDA AÇIK YAZMADIM ANLARSINIZ DİYE AMA ANLATAYIM (ÇÜNKÜSAKINCALI BİR DURUM). ÇOCUĞUN OKUL SAATİ 09:00 - 15:00 SAATLERİ ARASINDA OLSUN VARSAYALIM. SİZ ALDINIZ BU ÇOCUĞU SAAT 13:00 DA HİZMET VERDİNİZ. SSK YA GİDEN ÇİZELGELERDE DE VERDİĞİNİZ DERS SAATİNİN ÇOCUĞUN OKUL SAATİ İLE ÇAKIŞMASI MUHTEMEL BİR DURUMDUR. SONRAKİ BİR SÜREÇTE TEFTİŞ GEÇİRDİĞİNİZ VEYA ŞİKAYET KONUSU OLDUĞUNUZDA SSK MÜFETTİŞLERİ ÖZELLİKLE BUNLARI İNCELEMEYE KALKTIĞINDA NE OLUR HİÇ DÜŞÜNDÜNÜZ MÜ. HEM SİZE GERİ ÖDEME ÇIKAR YASAL FAİZİ İLE BİRLİKTE HEMDE HAKKINIZDA YASAL İŞLEM YAPILIR. (BU ARADA ERSOFT UN YENİ SÜRÜMÜNDE BU ÇAKIŞMALARI ORTADAN KALDIRIYOR)
YOKSA EĞİTİM KALİTESİ VS. İÇİN ALINMASIN DEMİYORUM. BİLMEM ANLATABİLDİM Mİ.

Bir kurumun içerisinde yaptığı düzenlemeler sizin çalışma şartlarınızı olumlu yada olumsuz etkiler. Şöyle ki;
sizin nerede çalıştığınızı bilmiyorum ama benim çalıştığım bölge kırsal. Çocuklar çevredeki dağ köylerinden kırsaldaki okullarar taşımalı olarak gelmekte. Saat 15 e kadar burada güya eğitim öğretime devam etmekteler. Gelin görün. Hepsi kaynaştırma eğitimi diye sınıflara dağıtılmış ve öğretmenler tarafından tecrit edilmiş durumdalar. Sizin neden okuldan alınmalarına karşı çıktığınızı anlayamadım. Zaten okulda verilemeyenleri verebilmek için almıyormuyuz. Bu da işin bir parçası değilmi. Bu bölgedeki okullardan sadece bir tanesinde özel alt sınıf mevcut. Ondada sınıf öğretmeni çalışıyor. Müdürler okulda herşeyin verildiğini söylüyorlar. Siz müdür olsa idiniz eminim bu çocukların okula gelmemesini isterdiniz. Çünkü okula boşa gelip gidiyorlar. Şimdi ben bu çocukları okul saatinden sonra yani saat 15 ten sonra alıp kaç saat hizmet verebilirim.? Bu mu mantık çerçevesinde düşünmek. Meb bunu yapınca mecburen kimi değişikliklere gidiyorsun. Bu senin işleyişine de yansıyor. Bunlar zaten direkt uygulamalar değilki. Zımni olarak seni kasım kasım kasan bir çok kurum var. Her insan bildiğinin en iyisini yapmaya çalışır Ahmet Kardeş.
Şimdi burada önemli olan şu. Bu kurumların MEB e bağlanmasıyla şimdi zımni yaptıkları bir çok şeyi açık açık yapacaklar ve bir çok merkez kapısına kilidi vuracak. Binlerce çocuğun aldıkları bu hizmet gasp edilecek. Yüzlerce meslek elemanı ortada kalacak. Gerçi bu durum bizi olumsuz etkilemeyecektir ancak ben bu alanı seviyorum ve bir çok meslektaşımın da öyle olduğuna inanıyorum. Yukarıda bahsettiğimiz durum bizim mesleki ilkelerimize aykırı değilmi? Benim derdim bu Ahmet Kardeş. Bir çok yerde yazılarınızı okuyorum. Aslında konuşulan şeyler aynı yöntem değişik. Burada çok şey tartışıldı, Mesleki yeterliliğimiz sorgulandı , alanda olmalımıyız dendi vs vs. Artık bunları aşarak önümüzde duran sorunla baş etme yollarını aramalıyız değil mi Ahmet Kardeş

1. OKUL SAATİNDE ÇOCUĞUN OKULUNDAN ALINARAK ÖZEL EĞİTİM MERKEZLERİNE GÖNDERİLMESİNE BENDE KARŞI ÇIKARIM MEB MÜDÜRÜ OLSAM. ORADA BİR TAKIM KURALLAR VARDIR VE UYGULANIR. SİZ O ZAMAN İFADE DE YANLIŞLIK YAPTINIZ. BU MEB İN SİZİN UYGULAMALARINIZA MÜDAHALE ETTİĞİ ANLAMINA GELMEZ KENDİ UYGULAMASIDIR.
2. MEB DE DE SHÇEK GENEL MÜDÜRLÜĞÜNDE DE BU İŞİ ÇOK İYİ YAPMADIKLARINI BAŞTAN BERİ ZATEN SÖYLÜYORUZ.
3. BEN YEDİ YIL BU İŞİ YAPTIM DERKEN HERŞEYİ BİLİRİM DEMEDİM. NE MÜNASEBET. HERŞEYİ BİLİRİM DİYENDE YANILIR. SADECE BİLDİĞİM ŞEYLERİN EN İYİSİNİ YAPMAYA ÇALIŞIRIM. AMA ŞUNU AÇIK VE NET OLARAK SÖYLÜYORUM NE SSK NEDE MEB BİZİM İŞLEYİŞİMİZE MÜDAHALE EDEMEZ. SİZİN BAHSETTİĞİNİZ KONU SİZİN İŞLEYİŞİNİZE MÜDAHALE ETMEK DEĞİL KENDİ İŞLEYİŞLERİ VE KURALLARINA MÜDAHALE ETMEKTİR. SİNAN KARDEŞ.
SAĞLICAKLA KALIN

Sizin yedi yılınızı bitiriyor olmanız herşeyi en iyi sizin bildiğiniz anlamına gelmiyor. Kaldı ki Türkçe benim yazdıklarım. Sizler nerede nasıl çalışıyorsunuz bunu bilmiyorum. Ama bizim çalıştığımız bölgede SSK nın ve MEB in aldığı kararlar doğrultusunda işleyişine yön vermezsen, ne çocuğu okuldan alabilirsin nede ssk dan para alabilirsin. Yani bu işler bilmem kaç yıl çalışmış olmakla çözülmüyor. Lafla peynir gemiside yürümüyor. MEB il Müdürlüğü Komisyon kararı almış. Okul saatinde bizim öğrencilerimizi alamazsınız diyor. Ne diyeceksin bunlara? Hayır beni sizin değil benim yönetmeliğim vs bağlarmı diyeceksiniz? Görünürde olmayan şeyler bunlar. Meb Gelipte seni teftiş etmez. Ama böyle düzenlemeler yaparak seni zor durumda bırakır.Ben de boyun eğmedim zaten. Yalnız değilsiniz yani bu mücadelede. En başından beri ben her platformda her türlü mücadeleyi veriyorum zaten.
MEB de rehabilitasyon işinden anlayan tek bir adam yok dedim, bunun arkasındayım. Meb çalışanlar eğitimle uğraşsınlar. Tek bildikleri şey bu çünkü. Onunda hali ortada. Ben SHÇEK te aman aman bu işi iyi yapan biri var demiyorumki. Zaten çıkarılan yönetmelikle bu işin ne kadar farkında olduklarını gösterdiler. Ben de öğreniyorum her gün yeni bişey. Siz hiç merak etmeyin. Aynı dili konuşuyoruz arkadaşlar.

BİLMEMEK AYIP DEĞİL ÖĞRENMEMEK AYIPTIR. SİZİNDE ÖĞRENMENİZİ ÖNERİRİM. ERCAN BEYİN DEDİĞİ DOĞRU. BEN YEDİ YILIMI BİTİRİYORUM. SSK NINDA MEB İNDE SHÇEK E BAĞLI MERKEZLERİN ÇALIŞMA ESASLARINI DÜZENLEYEN BİR GENELGESİ VEYA YAZISI YÖNETMELİĞİ YOK. SSK HER DEFASINDA İLGİLİ YÖNETMELİKLERDEKİ ŞARTLARA ATIFTA BULUNUR. SSK NIN YAYINLADIĞI YÜZLERCE GENELGE ÖDEME ESASLARI İLE İLGİLİDİR. ÇALIŞMA EASSLARI İLE DEĞİL. ÇALIŞMAYA BAŞLADIĞIM ANDAN İTİBAREN DE SHÇEK DIŞINDA KİMSENİN DAYATMALARINA BOYUN EĞMEDİM. MÜCADELEMİ HEP HAKLI ZEMİNLERDE ARADIM. YİNE AYNI ŞEYİ SÖYLÜYORUM. HİÇ BİR KURULUŞ BENİM ÇALIŞMA EASLARIMI DÜZENLEYEMEZ SHÇEK DIŞINDA.
AYRICA ERCAN BEYİN DEDİĞİ DOĞRU MEB E BAĞLANMA KONUSUNDA BİZİM AKRŞI ÇIKMAMIZ LAZIM. MEB E BAĞLANDIĞIMIZ TAKDİRDE BU SHU LARIN SONU OLUR. FARKINDA DEPĞİLMİSİNİZ YİNE SHU DÜŞMANLIĞI HORTLADI.

SSK nın merkezlerin çalışma esaslarını belirleyen bir yönetmeliği mi var da bizim haberimiz yok.SSK kendisi için önemli olan ve tüm kurumları SHÇEK;MEB ayırmaksızın bağlayan belli genelgeler yayınlar.O çok farklı..Ama ödeme yaparken ruhsat alınan kurumun yönetmelik ve genelgelerini dikkate almıyor mu? SHÇEK e bağlı bir kuruma sizin şu zorunlu elamanınız yok diye ödeme yapmazken,aynı elaman MEB'e bağlı bir kurumda hiçbir zaman olmamasına rağmen onlara ödeme yapmamış mıydı SSK.
Bunu tartışmak da anlamsız...Biz çalışanlar olarak tabiki MEB e bağlanmaya karşıyız.En azından SHU lar olarak karşıyız.Ama görünen o ki bu olacak.Bence bundan sonra ki mücadele nerede olursa olsun,nereye bağlı olursa olsun her rehabilitasyon merkezinde SHU çalışması gerektiği,ve SHU ların buna uygun donanımla yetiştirilmesi üzerine olmalı.SHÇEK'e bağlı kurumda SHU gerekli de MEB de değil mi? MEB'teki veli ve özürlüler daha mı farklı bir özelliğe mi sahip, hayır.
MEB de rehabilitasyondan anlayan tek bir adam olduğuna inanmıyorum sözünüz de çok idialı.Bana göre de kurum olarak SHÇEK in de MEB ten pek farkı yok aslında.Var mı SHÇEK in verilen eğitimin içeriği ve niteliğine yönelik denetleme yaptığını gören.Ben görmedim duymadım.Evraklar tamamsa kağıt üzerinde herşey tamsa,denetleme bitmiştir.Bu bir gerçek.Aslında ülkemizin gerçeği,rehabilitasyon alanında hiç çalışmamış,rehabilitasyonun ne olduğunu bilmeyen insanlar rehabilitasyon merkezlerini denetlemiyor mu?

Siz içinde bizzat çalıştığınız alanın farkında değilsiniz o zaman. Rehabilitasyon merkezleri sadece shçek'in yönetmeliğine göre mi çalışyor? SSK nın bu konuda yayınladığı yönetmelik, il milli eğitim müdürlüğüklerinin yayınladığı tebliğleri nereye koyacaz. Ahmet Bey.Siz gelin, hayır efendim ben bunlara göre çalışmıyorum deyin bakalım neler oluyor. Dünyada çalışan tüm kurumların neye göre çalıştığını bilmeniz de takdire değer doğrusu.
MEB de rehabilitasyondan anlayan tek bir adam olduğuna inanmıyorum. Bu yasa kurumları meb'e bağlıyor olabilir. Önemli olan bunun karşısında durmak bence. Ne şekilde olursa olsun.

SİNAN BEY DÜNYANIN NERESİNDE GÖRÜLMÜŞ AÇILIŞ İZNİNİ VEREN KURULUŞ DENETLEME VE ÇALIŞMA ŞARTLARINI BAŞKA BİR KURUMA BIRAKSIN. SİZ AÇILIŞ ŞARTLARINI MEB E GÖRE YAPACAKSINIZ ÇALIŞMAYI SHÇEK E GÖRE BU BİRAZ TUHAF DEĞİLMİ.
BUNUN YANINDA ERCAN ARKADAŞIM BİR KISMINI ZATEN YAZMIŞ. YASA TEKLİFİ AÇIK VE NET OLARAK ŞUNU DİYOR SHÇEK ÖZÜRLÜ BAKIMINDAN MEB İSE REHABİLİTASYON VE EĞİTİMDEN SORUMLU OLACAK DİYOR. İFADE AÇIK VE NET

Madde 7- Özürlülere yönelik bakım hizmetlerini, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğünden ruhsat alan gerçek ve tüzel kişiler ile kamu kurum ve kuruluşları verebilir.
Geçici Madde 2- 2828 sayılı Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Kanunu hükümleri gereği izin almış olan özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri 31/12/2006 tarihine kadar Millî Eğitim Bakanlığınca belirlenen hükümlere uygun olarak açılış izinlerini yenilerler.


Soruyu yanıtlarken:
- Doğrudan soruyu yanıtlayınız, veya soruya verilen diğer yanıtları geliştirecek şekilde yanıt veriniz
- Yanıtınızda hakaret, küfür veya kanunlara uygun olmayan paylaşımlar bulunmamalıdır. Buna uygun hareket etmeyen üyelerimizin üyelikleri durdurulacaktır
- Meb De De Yerimiz Olacak
- Yenilenme!..Hadi Hayırlısı!...Gönül ve Ruh Desteği İçin Uzmanların Ğüçbirliği
- Yenilenme!..Hadi Hayırlısı!...Gönül ve Ruh Desteği İçin Uzmanların Ğüçbirliği
- Uzman Meslek Elamanları Güçbirliğiyle Hadi Elele!.....Bu Taslak Acil Bir Yenilenme Nin İhtiyacıdır.Destek ve Yorumlar Şimdiden Yapılsın!.....................
- Özel Eğitimcilere Özel(Sertifikalılar Hariç)
- Milli Eğitime Dava Açıldı...
- Yeni Yönetmelik Belirsizlikler ve Boşluklarla Dolu
- Shu
- Mesleğimize Yönelen Saldırılar
- Yeni Yönetmelik