Soru-Cevap

Soru-Cevap Formu

yeni memur alımı

devlet personel ösym başvurmuş 5000 kişi alınacak ek yerlştirme olacak

 

03-12-2005
Ahmet KADIOĞLU
Sosyal Hizmet Uzmanı

sağlık bakanlığındaki sosyal çalışmacının görevleri

.................................................

SOSYAL ÇALIŞMACI’NIN GÖREVLERİ

  • Hastaların kişisel ve ailevi sorunlarının çözümlenmesinde aile ve yakın çevresi ile işbirliği yapmak, haberleşme ve halkla ilişkiler hizmetlerini yürütmek.
  • Hasta sahibi ve ziyaretçilerin müşküllerinin çözümlenmesinde, aranan hastaların kolayca bulunmasında gerekli görülen her türlü tedbirleri almak ve aldırmak.
  • Hastaların gerektiğinde sosyo-ekonomik durumlarının tetkikini yaparak hastane harcamalarına katılıp katılmayacağını araştırmak ve değerlendirmek. Aldığı sonucu forma doldurarak hasta evraklarına eklemek. Maddi yetersizliği olanlara diğer dış kurumlardan sürekli veya geçici destek sağlanmasına yardımcı olmak.
  • Uzun süre yatacak hastaların boş zamanlarını değerlendirici faaliyetler düzenlemek, moral gücünün artırılmasını sağlamak.
  • Sosyal hizmetler ve sağlıkla ilgili kurumlar arasında işbirliğini sağlayarak kurumun gelirini artıracak program ve çabalara katılmak ve teşhis, tedavi hizmetleri bakımından diğer yataklı kurumla koordinasyon ve yardımlaşma sağlamak.
  • Kurum içinde bulunan gönüllü kişilerin çalışmalarını düzenlemek, teşvik etmek.
  • Öncelikle kurum personelinin ve yatan hastaların çocukları için kreş ve gündüz bakımevi açılmasına yardımcı olmak.
  • Hizmet götürülecek bölge ve toplumu tanımak.
  • Bölgelerin sağlık ölçütlerini değerlendirmek ve buna göre sorunları ve öncelikleri saptamak.
  • Toplumda sağlık sorunu yaratan çevresel, sosyal, kültürel, demografik ve ekonomik koşulları saptamak.
  • Toplumda saptanan sorunların çözümlenmesine katkıda bulunacak kaynakları araştırmak, harekete geçirmek, verimliliği artırmak ve yeni kaynak oluşumunu sağlayıcı çalışmalar yapmak.
  • Başvuran birey ve ailelerin sosyal ve ekonomik sorun ve ihtiyaçlarını değerlendirmek, çözümlenmesine yardımcı olmak ve sonuçlarını izlemek.
  • Halk sağlığı eğitimi, s ağlık eğitimi hizmetlerinde görev almak.
  • Toplum kalkınması hizmetlerinde görev almak.
  • Planlanan mesai sonrası çalışmalara katılmak.
  • Görevi ile ilgili kayıt ve formları tutmak.
  • Hizmetlerin verilmesinde ve sürdürülen sosyal hizmet programlarına yönelik verileri toplamak, toplanan verileri değerlendirmek üzere sağlık personeli ile işbirliği yapmak ve periyodik raporlar hazırlamak.
  • Sosyal hizmetlerin geliştirilmesi ile ilgili değerlendirmelerde bulunmak, plan, program ve projeler üretmek ve bunların uygulanması için kurum içi ve dışı işbirliği imkanlarının yaratılabilmesi için çalışmalar yapmak.
  • Mevzuatça belirlenen diğer görevleri yapmak.

http://www.saglik.gov.tr/default.asp?sayfa=detay&id=578

01-02-2006
Seyhun AKAR
Sosyal Hizmet Uzmanı

PSİKO-SOSYAL SERVİSİN GÖREV VE SORUMLULUKLARI

A. AMAÇ

Hükümlü-Tutukluların bireysel özelliklerini, yaşam standartlarını ve suç işleme nedenlerini belirleyerek, kişiliklerini geliştirmelerine ve yeniden eğitilerek topluma kazandırılmalarına yardımcı olmaktır.

Psiko -Sosyal yardım servisinde görevli psikolog, sosyal hizmet uzmanı varsa psikiyatr ve pedagog ; hükümlü-tutukluların suç ve şuç işleme nedenlerinin kökenine inerek onları anlamaya çalışır.

Bu amacı gerçekleştirmek için; her uzman kendi mesleki formasyonu çerçevesinde çeşitli psiko -sosyal iyileştirme ve yardım yöntemlerini kullanarak; kişinin suç işlemesine yol açan nedenleri ortadan kaldırmaya, onu eğitip rehabilite ederek tahliye sonrasında toplumda karşılaşabilecekleri sorunlarla baş etmeye hazırlamaya ve olumsuz duygu ve düşüncelerini gidermeye çalışır.

B. HİZMET ALANLARI

1. Sosyal Hizmet Uzmanın Görev ve Çalışma Standartları

Bireylerin, gurupların ve toplulukların, kendilerinden yada içinde yaşadıkları sosyal çevrelerinden kaynaklanan psiko -sosyal sorunlarını tespit ederek, bireyin toplumsal fonksiyonlarını düzeltmek, desteklemek ve değiştirerek sorun olarak getirilen olgunun çözülmesi ve giderilmesine yönelik çalışmalar yapar.

Bu sorunların çözümü yada en aza indirgenmesi için kendi mesleki yöntem ve teknikleri kullanarak gerekli yardımları yapar.

Sosyal Kişisel Çalışma Yöntemi; Psiko -sosyal sorunu olan kişi ve ailelerle yürütülen çalışma yöntemidir. Sorunlar kişinin aile, arkadaş, çevre yada toplumdaki statüsüne ilişkin çeşitli rolleri etkin bir biçimde yerine getirmesini sınırlar ve engeller niteliktedir.

Bu yöntem ile amaç; Birbiriyle ve bulundukları çevredeki koşullarla ilişkilerinde güçlüğü olan kişilerin sosyal fonksiyonlarını düzeltmek, desteklemek ve gerekiyorsa değiştirmektir.

Sosyal Gurup Çalışma Yöntemi; Küçük insan gurupları yoluyla bireyde ve çevrede arzulanan değişimleri yaparak bireyin gereksinimlerinin karşılanması ve sorunlarının çözülmesine yardım etme sürecini içine alan bir sosyal hizmet yöntemidir.

Toplumla Çalışma Yöntemi; Toplum kalkınması, toplum organizasyonu, yönetim, toplum kaynaklarından etkin ve verimli yararlanma yöntemleri gibi konular ile mevzuat çalışmalarını içeren bir sosyal hizmet yöntemidir.

Bu tanımlar çerçevesinde; Sosyal hizmet uzmanı planlama, yürütme ve izleme değerlendirme çalışmalarını mesleki bilgi ve uzmanlık alanı çerçevesinde yürütür.

Mesleki yöntem ile inceleme, problem çözme, gözlem, görüşme, rapor yazma ve dosyalama gibi teknikleri çalışmalar sırasında kullanır.

 

 

a.Hükümlü-Tutukluya Yönelik Hizmetler

aa . Kuruma Girişteki Hizmetler

(1) Hükümlü-tutuklu ile azami ilk üç gün içerisinde görüşmesini yapar. İlk görüşme “geçici kabul odası”nda gerçekleştirilir.

(2) İlk görüşmede hükümlü-tutukluya ;

- Kendini ve mesleğini

- Kurumun amacı ve işleyişini,

- Kurumun Fiziki yapısını,

- Kurumda bulunan servis ve hizmetler ile bu hizmetlerden nasıl yararlanacağını,

- Kurumda düzenlenen çeşitli gurup çalışmalarını,

- Eğitim olanaklarını,

- Atölye çalışmalarını,

- Mevcut sosyal faaliyetler konularında tanıtıcı bilgiler verir.

(3) Bilgilendirme aşamasından sonra hükümlü-tutuklu hakkında ilk bilgiler alınır. Alınan bilgileri açacağı “hükümlü-tutuklu Tanıma Dosyası”na kaydeder.

(4) Hükümlü-tutuklu kuruma gelişini birinci derecede akrabalarından birisine (anne,baba,eşi ve çocukları)bildirememişse onun adına gereken haberin ulaşmasını sağlar.

Bu işlem; hükümlü-tutuklunun maddi olanakları elveriyorsa üretici fatura karşılığı kendisinden alınarak yürütülür, alınan bilgi dosyasına işlenilerek kendisine haber verilir.

bb . Kurum Sürecindeki Hizmetler

(1) Hükümlü-tutukluyu kuruma geldiği andan itibaren her türlü fiziksel ve sosyal ortamda gözler, fiziksel, zihinsel, duygusal, sosyal, eğitim özellikleri ve geçmişi ile ilgili ve yetenekleri, gereksinimleri, ümit-beklentileri, sağlık durumu, konularında bilgi toplar. Elde ettiği bilgileri kendi açtığı “hükümlü-tutuklu tanıma dosyası”na kayıt eder.

(2) Hükümlü-tutukluyu daha iyi tanımak amacıyla; varsa önceden tutulmuş kayıtları ve infaz dosyasını inceler. Elde ettiği bilgileri kendi açtığı “hükümlü-tutuklu tanıma dosyası”na işler.

(3) Hükümlü-tutuklunun suçu, suça yöneliş nedenleri (aile ve toplumun bakışı) konularında detaylı bilgi toplar. Tespit edilen toplumsal fonksiyon bozukluğu varsa giderilmesine yönelik mesleki yöntemleri kullanır.Gerekli gördüğü durumlarda psikologa yönlendirme yapar.

(4) Hükümlü-tutuklunun mesleği konusunda bilgi alır. Kurumda bulunan iş yurtlarına katılımı için hükümlü-tutuklu ile ortak çalışarak kurum içinde çalışabileceği iş alanları konusunda bilgi aktarımında bulunur. Psikolog ile işbirliği yaparak çalışabilecek durumda olan kişileri idare kuruluna önerir.

(5) Gerekli gördüğünde hükümlü-tutuklunun ailesi ve yakın çevresi ile görüşme yaparak bilgi toplar.Sorunların tespit ve çözümlenmesine yardımcı olur. Aile üyelerini kuruma çağırır veya ev ziyaretleri yapar.

(6) İdare bilgisi ve izni dahilinde ödenek varsa ücretleri, kurumun giderlerinden karşılanmak üzere, gerekli durumlarda hükümlü-tutukluların aileleriyle mektup ve telefon ile iletişim kurarak ailenin destek ve yardımını alır, özel durumlarda aynı şehir içinde olmak üzere mesai saatleri içinde, suçlu ailelerin evine gider ve görüşmelerde bulunur.

(7) Eğitim, sağlık ve infaz personeli ile hükümlü veya tutuklu hakkında görüşerek sürekli iletişim ve işbirliği sağlar. Gerekli gördüğü bilgileri aktarır, onların gözlem ve görüşlerini alır.

(8) Bireysel yada sosyal problemleri olan hükümlü-tutukluların tespiti ve problemlerin çözümü için psikolog ile görüş alışverişinde bulunur. Problemi doğru olarak saptayabilmek için, ihtiyaç duyulursa diğer personelle de işbirliği yapar. Çalışmasını mesleki etik kurallarına uygun gerçekleştirir. Kişinin can güvenliğini veya kurumun genel asayişini tehlikeye düşürebilecek konularda gerekli tedbirlerin alınmasını sağlar.

(9) Sosyal hizmeti gerektiren durumlarda (hükümlü-tutuklunun çocukları sosyal hizmet kurumlarında barınıyorsa, eşi kadın sığınma evinde bulunuyorsa vb durumlarda) ilgili kurumlarla iletişim kurar ve işbirliği konusunda çalışmalarını yürütür.

(10) Hükümlü-tutuklunun ölümü, ciddi hastalığı, sakatlığı yada ruhsal bakımdan uzun süreli yatılı tedavisi için bir kuruluşa sevki durumunda ailesine haber verir.

(11) Hükümlü-tutuklunun birinci derecede akrabalarının ölümü yada ciddi bir hastalık geçirmesi halinde ilk haberin verilmesi durumunda psikolog ile koordineli olarak çalışır.

(12) Hükümlü-tutuklunun ürettiği resim, karikatür vb el işi eserleri ile içeride imal ettiği el sanatlarının, imkanlar ölçüsünde sergilenmesine çalışılır. Bu tür çalışmaları teşvik ve işyurtları ile birlikte organize eder.

(13) Hükümlü-tutuklunun oda arkadaşları ile ilgili iletişim problemlerinin çözümüne yardımcı olur.

(14) Hükümlü-tutuklunun ziyaretçisinin gelip gelmediğini kontrol ederek, hiç ziyaretçisi gelmeyenlere yönelik çalışmalarını yürütür. İdareye rapor halinde sunar.

(15) Hükümlü-tutuklunun talep etmesi yada uzmanın uygun gördüğü durumlarda belirli periyotlarda sosyal kişisel çalışma uygulaması yapılır.

(16) Olağan üstü durumlarda; (isyan, açlık grevi, ayaklanma gibi) koşullar ölçüsünde (gerekleştirilen olayın büyüklüğü, katılan kişi sayısı, olayın içeriği vb.) müdahaleden önce idareye görüş bildirilir, kişilerle görüşme yapar, iknaya çalışır.

(17) Hükümlü-tutuklular ile personelin moral ve motivasyonunu arttırmak amacıyla sosyal ve kültürel faaliyetlerin organizasyonunda çalışır. Kurum öğretmeni ile işbirliği yapar.

(18) Sorun olsun olmasın mesleği ile ilgili takip etmeyi düşündüğü Hükümlü-tutuklularla belirli aralıklarla görüşür, görüşme notlarını dosyalar.

(19) Rehabilitasyon amacıyla sosyal hizmet uzmanı her ortamda Hükümlü-tutuklularla görüşme yapabilmelidir. Ayrıca Hükümlü-tutuklunun rahat açılması, güven duyması, sağlıklı bir gözlem yapabilmesi ve çalışmaların programlanabilmesi için yalnız görüşme yapılması büyük önem taşımaktadır.

cc . Tahliye Hazırlık ve Tahliye Sonrası Hizmetler

(1) Tahliyeye en az bir ay kala tahliye sonrası hazırlık çalışmaları başlar, sosyal yaşama adapte olma sürecinde görüşmeleri arttırır.

(2) Hükümlünün tahliye sonrası bir iş bulabilmesi yada öğrenim gördüğü okula tekrar dönmesi gibi durumlarda kurum yöneticilerinin de onayı alınarak, Hükümlü-tutuklunun tahliyeden sonra içinde bulunacağı sosyal çevresi ile ilişkiye geçer. Gerektiğinde hükümlü hakkında referans verir.

(3) Tahliyesinden sonra aile ortamında kişinin uyumunu sağlamak için, hükümlünün ilgi, yetenek ve beklentileri konusunda aileye bilgi verir ve aileyi tahliyeye hazırlar. Ailesi hakkında toplanılan bilgiler Hükümlü-tutukluya aktarır.

(4) Çeşitli kurum, kuruluş ve meslek odalarından temin edilecek film, slayt, broşür vb. çalışmalardan yararlanarak, hükümlülerin tahliyesinden sonra yapabileceği işler, işyerleri ve gerekleri konusunda bilgi aktarımında bulunur.

(5) Toplumdaki açık iş alanlarının tespiti yönünde araştırmalar yapar, hükümlünün tahliye sonrasında yürütebileceği iş veya meslek kollarının belirlenmesi için birlikte çalışır.

(6) Tahliyeden sonra iş bulabilmesi hususunda hangi kurumlarla ve nasıl ilişki kuracağını anlatır.

b. Personele Yönelik Hizmetler

(1) Personel ile idareciler arası işbirliği ve iletişim geliştirmek üzere aylık toplantılar organize eder.

(2) Hükümlü-tutuklu ile, eğitici personel, gözetim personeli ve idare arasında karşılıklı işbirliği, anlayış ve dayanışmanın geliştirilmesine çalışır.

(3) Kurum personelinin sağlıklı çalışması, moral ve motivasyonunun arttırılması yönünde organizasyonlar yapar.

(4) Personelin görevi ile veya özel sorunlarına ilişkin bireysel yada gurup çalışmaları yapar.

c. İdari Görev Yetki ve Sorumluluklar

(1) Hükümlü-tutuklunun psiko -sosyal özelliklerini, davranışlarının nedenlerini değerlendirmek, açıklamak ve bilgi aktarımında bulunmak amacıyla Disiplin ve İdare Kurulunda görev alır. Kurul toplantılarına katılır, oy kullanır.

(2) Disiplin kurulunda ;

- İnfaz rejimine uyan, kendisine uygulanan tretman çalışmalarında olumlu gelişmeler kaydeden hükümlü-tutuklunun ödüllendirilmesini idareye teklif eder.

- Disiplin işlemini gerektiren bir durumla karşılaştığında durumu tutanakla tespit eder, gerekli işlemler için kurula iletir.

- Disiplin soruşturması gerektiren durumlarda tutanakları okur, gerekli görüyorsa tutanağı tutan kişi ve hükümlü-tutuklu ile görüşmeler yapar.

(3) İdare Kurulunda ;

- Hükümlünün müşahede ve sınıflandırılma aşamalarında direk görev alır.

- Hükümlü-tutukluların odalara yerleştirilmesine ve değiştirilmesine karar veren Oda Seçici Heyet in üyesidir.

- Müşahede dosyasını açarak, 6 ayda bir değerlendirip, yenilemek üzere dosyanın “Sosyal Bilgiler” bölümünü doldurur. Düşünceler bölümünde görüşünü açık bir şekilde bildirir.

(4) Sosyal hizmet uzmanı, psikologla dönüşümlü olarak Yayın Seçici Kurulun üyesidir. Kurulla ilgili görevleri yapar.

(5) Çalışmalarını yasal çerçevede yürütebilmesi için psiko -sosyal hizmet, eğitim, ıslah ve infaz ile ilgili yönetmelik ve genelgelerin birer örneğini dosyalar. Çalışmalarını bu doğrultuda düzenler.

(6) Kurum içinde günlük yaşamın programlanmasında, mesleki formasyonu idareye görüş ve öneriler bildirir.

(7) Diğer meslek elemanları ile ekip çalışmasını organize eder.

(8) Kurumda gözlenen aksaklıkların daha iyi yapılması konusunda görüş ve önerlerini idareye iletir.

(9) Personel hizmet içi eğitim seminerlerinde konusu ile ilgili görev alır. Eğitici personel olarak derslere girer.

(10) Her hükümlü-tutuklu için dosya açar ve bu dosyalarda “hükümlü-tutuklu tanıma formu” ve yapılan görüşmelerin kayıtlarını muhafaza eder. Açılan dosya hükümlü tahliye oluktan bir (19 yıl sonra kurum müdürünün bilgisi dahilinde imha eder.

(11) Belirtilen görev, yetki ve sorumluluklarını yerine getirebilmesi için cezaevi personeli yardımcı olur. Çalışmalarının engellenmesi durumunda gerekçeli rapor hazırlayarak durumu silsile yoluyla üst makama iletir.

d. Diğer Mesleki Çalışmalar

(1) Cezaevi yönetimi, infaz ve diğer mesleki konulardaki konularda ki araştırma kaynak ve dokümanları takip etmeye gayret eder. Kurum içinde eşitli araştırma projeleri geliştirip uygulayabilir.

(2) Mesleki toplantı panel ve bilimsel çalışmalara katılmayı talep eder. Kurum yönetimi bu konularda yardımcı olur.

(3) Üniversite hastane diğer kamu kurum ve kuruluşları mesleki ve sivil toplum örgütleri ile ilişki kurarak kurumdaki psiko -sosyal hizmetlerin kalite ve etkinliğini arttırmaya çalışır.

C. SERVİSTE TUTULACAK DOSYALAR

- Hükümlü-tutuklu tanıma dosyası :Psikolog ve sosyal hizmet uzmanı için ayrı ayrı tutulan, hükümlü-tutuklu hakkında tüm bilgi ve görüşme notlarının tutulduğu dosyadır.

-           Yazışmalar Dosyası

-           Faaliyet Raporları Dosyası

-           Genelgeler Dosyası

 

01-02-2006
Şehrazat ASLAN
Sosyal Hizmet Uzmanı

seyhuncum ben de tebrik ediyorum seni. çok sevindim senin için.

nihayet kurtuluyoruz rhb merkezlerinden.

ya ibrahim bey benim adalet bak. da evraklar adresimize mi gelcek?yoksa biz mi bi yerlere -cumhuriyet savcılığı- başvuruyoruz?

teşekkürler

01-02-2006
Şehrazat ASLAN
Sosyal Hizmet Uzmanı

 Bu arada Ahmet KADIOĞLU, hayırlı olsun yeni işin ve memleketin...
31-01-2006
Zisinoli OKAN
Sosyal Hizmet Uzmanı

 

Hayrettin kardeş Trabzon damı başladın yoksa...Yaz msn ni bir ara da görüşelim. Cincon maçında ordayım, hesap günü görüşelim Avni akerde...

Trabzona gelene bilet bedava tüm cinconlulara :)

31-01-2006
Zisinoli OKAN
Sosyal Hizmet Uzmanı

ARKADAŞLAR ADALET BAKANLIĞINA YERLEŞEN ARKADAŞLARA BULUNDUKLARI YERDEKİ CUMHURİYET SAVCILIKLARI ARACILIĞI İLE HAZIRLAYACAKLARI EVRAKLAR VE TEBLİGAT YAPILMAKTADIR. SAĞLIK BAKANLIĞINA YERLEŞEN ARKADAŞLAR BAKANLIK SİTESİNDE DUYRULDUĞU GİBİ 17 ŞUBATA KADAR GEREKLİ EVRAKLARLA BAŞVURU YAPACAKLAR. SHÇEK E ATANAN ARKADAŞLARA POSTA İLE GEREKLİ EVRAKLARIN LİSTESİ VE BAŞVURU SÜRESİ BİLDİRİLECEK BU İNTERNET SİTESİNDENDE DUYRULACAK TAKİP EDİN. ADALET BAKANLIĞI EVRAKLARI KENDİSİ GÖNDERİYOR O EVRAKLARIN İÇİNDE AYRINTILI TAHKİKAKT BAŞVURUSUDA VAR BU DA ZAMAN ALIR. HERKESE HAYIRLI OLSUN BEN DE TOKAT SAĞLIK BAKANLIĞINA ATANDIM.
31-01-2006
İbrahim Kürşat ERGÜT
Sosyal Hizmet Uzmanı

şehrazat bu arada tebrik ederim arkadasım..
31-01-2006
Seyhun AKAR
Sosyal Hizmet Uzmanı

memurlar.net te forum bölümü var oraya bir bak orada değişik konular var...
31-01-2006
Ahmet YAVUZ
Sosyal Hizmet Uzmanı

merabalar..

arkadaşlar ataması yapılan arkadaşları tebrik ediyorum.atanamayan arkadaşlar varsa da  üzülmesinler , bundan sonrası onlar için daha iyi olacaktır. Bu arada Trabzona ataması yapılan arkadaş varmı?

herkese iyi çalışmalar ve başarılar...

31-01-2006
Hayrettin PALA
Sosyal Hizmet Uzmanı

arkadaşlar birileri eğitim olcak falan demişti ya doğruluk payı var mı ki?adalet bak. için

 

31-01-2006
Şehrazat ASLAN
Sosyal Hizmet Uzmanı

arkadaslar bi şey soracagım şu askerlik mevzusu hakkında....

şimdi ben aralık 2005 celbinde sevke tabiiydim, celbe katılmayarak bakaya düştüm. sonra hastaneden yedek subay adaylığı sınavına girmememden ötürü rapor aldım. neyse , sonrasında da askerlik şubesine bu hastane raporunu götürerek savunmamı yazdım.. adamlarda bana ; "adı gecen yedek subay aday adayı nisan 2006 celbinde sevke tabi olup, yükümlünün en gec 31 mart 2006 tarihine kadar askerlik şubesine başvurarak sevk evraklarını alması gerekmektedir." ayrıca aynı belgede de şöyle bi şey yazıyor; "bu belge, işbaşvurusu veya yeniden işbaşvurusu için gecerli değildir". diye yazıyor... bu durumda şu atama sonrası toplayacagımız evrak-ı metrukede askerlik durum belgesi aldığımızda bu rapordan dolayı bakanlıktan "yok kardesim sen bu durumdan ötürü memur neym olaman" demesinler..

bu durumu bilen ya da yaşayan varsa bi deyiversin hayrına.. böyle bir durumda memuriyetten olmayak da :)

 

30-01-2006
Seyhun AKAR
Sosyal Hizmet Uzmanı

bingöle atanan yokmuı ya:)ben burdaki denetimi serbestlikte görevlendirme usulü çalışacağım.ama sürekli bir eleman olması çok daha ii olur.
30-01-2006
Sultan ATESOGLU
Sosyal Hizmet Uzmanı

Merhaba Arkadaşlar,

Ahmet Bey (Kadıoğlu) tebrik ederim.

Yunus Bey haklı. Özellikle Adalet Bakanlığına atanan arkadaşlar için bu ilk. Denetimli serbestlik ilk kez uygulanacak. Ataması yapılacak arkadaşlar Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği'inden bilgi alabilirler. Ayrıca, Türkiye Çocuklara Yeniden Özgürlük Vakfı, 2004 yılında bu konuyla ilgili bir proje yürütmüş ve Ankara'da 30'a yakın shu, psikolog ve sosyologa 3 ay süren bir eğitim vermişti. Bu projenin çıktıları ve denetimli serbestlikte neler yapıldığı, sosyal inceleme ve denetim raporlarının nasıl hazırlanacağıyla ilgili kitap ve broşür de basıldı. Bu eğitimlerde, okuldan Sevda Uluğtekin hocamız ve asistanlar Yüksel Baykara Acar ve Özlem Öntaş da eğitici olarak yer almışlardı. Sözkonusu yayınları vakfa ulaşarak edinmeye çalışın. Ayrıca web sayfasında da birşeyler olabilir. http://www.tcyov.org/ bakmanızda fayda var. Ben de bu eğitimlere katılıp sertifika almıştım.
Herkesi tekrar tebrik ediyor, başarılar diliyorum.

30-01-2006
Neşe ŞAHİN
Sosyal Hizmet Uzmanı

 arkadaşlar kazananları tebrik eder kazanamayanlarıda bir dahaki sefere kazanmalarını diliyorum. öncelikle sağlık bakanlığını ve adalet bakamlığını kazanan arkadaşlar, sizin şu anda kazandığınız yerlerde ilk olmanız nedeniyle size orada işi öğretecek kimse olmayacaktır. orada hem sıkıntı çekmemek hem diğer meslek elemanlarının eleştirilerine mağruz kalmamak için SHU'ları derneğinden hasatene de ve adalet bakanlığıyla ilgili bilgi alırsanız iyi olur
30-01-2006
Yunus DURSUN
Sosyal Hizmet Uzmanı

yıllık iznim var kullanmayı düşünüyorum da ben de bi tel. no.su bulunca arıcam ve soracam..

rapor niye ki?

30-01-2006
Şehrazat ASLAN
Sosyal Hizmet Uzmanı

senin için çoookkkk üzüldüm arkadaşım  :...( inşallah her şey istediğin gibi olur Sultancığım....
30-01-2006
Osman KOCAMAN
Sosyal Hizmet Uzmanı

şehrazat hanım,ben dilekçe konusunda biraz bekleseniz iyi olur diye düşünüyorum,kurumunuzdan mazeret izniyle beraber eğer birde Doktor raporu alabilirseniz çok iyi olur....
30-01-2006
Osman KOCAMAN
Sosyal Hizmet Uzmanı

Şehrazat hanım,bende Adalet Bak.(Edirne) yerleştim,bende bu konuyu araştırıyorum,bende Tekirdağ Rhbltsyn dayım,bazı arkadaşlar kazandığımız yerlere kendimizin tebliğ etmemiz gerektiğini söyledi.Sizi bilmem ama ben atanacağım kurumu arayacağım (Bilgi işlemi)kendimi sağlama almam gerekiyor.......Bu konuda yazışarak birbirimize yardımcı olabiliriz...
30-01-2006
Osman KOCAMAN
Sosyal Hizmet Uzmanı

Neşe hanım yerleştim sağlık bakanlığı ordu kendi memleketim...
30-01-2006
Ahmet KADIOĞLU
Sosyal Hizmet Uzmanı

herkesi tebrik ederim.ben de eskişehir adalet bakanlığına yerleştim de ne zaman başlayacağımız konusunda net bir bilgiye nasıl ulaşcaz ya?ben hala rehabilitasyondayım.ne zaman dilekçe versem diye karar veremiyorum.

ya bi de sonuç kağıdı sadece ceza ve tevkifevleri gen. müd. diyo tam olarak neresi olduğunu eve gelcek sonuçla mı öğrencez?

30-01-2006
Şehrazat ASLAN
Sosyal Hizmet Uzmanı

Sorunun yanıtını biliyor musunuz?
Sorunun yanıtını biliyorsanız, lütfen aşağıdaki alanı kullanarak soruyu yanıtlayınız.

 

Soruyu yanıtlarken:

  • Doğrudan soruyu yanıtlayınız, veya soruya verilen diğer yanıtları geliştirecek şekilde yanıt veriniz
  • Yanıtınızda hakaret, küfür veya kanunlara uygun olmayan paylaşımlar bulunmamalıdır. Buna uygun hareket etmeyen üyelerimizin üyelikleri durdurulacaktır