Soru-Cevap

Soru-Cevap Formu

tutanak tutulması

merhaba
ozel ozel egitim reh.mrkzd. calısıyorum kurumumuzda onune gelen istedigi gibi tutanak tutup savunma istiyor hatta kurum sekreteri bile bunu yazıyor ve uyguluyor Bunun bir cezası falan yok mu şikayet mercileri ve cezaları nelerdir ?
Teskkurler
24-01-2008
Yasemin KIRKUSU
Psikolog
4 Yanıt
Her zaman bir araya gelebilen 2 kişi istediği konuda istediği konuda tutanak tutabilir. Buna TESBİT TUTANAĞI denir.Bu ifadenin yazıya dökülmüş şeklidir.Ancak bu tesbit tutanaklarının resmiyete dökülmesi için bu tutanakların bir yere kaydedilmesi lazımdır.Örneğin bir dilekçeye eklenerek kurum müdürlüğüne sunulması halinde kurumun zimmet defterine kaydedilerek gene kurumun gelen evrak defterine kaydedilmesi halinde RESMİYET kazanır.Kısaca tutanak ŞAHİTLENDİRME demektir. Unutulmaması gereken kurumun zimmet ve gelen evrak defterine kaydedilmesi halinde yukarıda bahsettiğim 1702 ve 4357 sayılı yasalarda belirtilen soruşturma başlatılması,soruşturma sonucunda gerekli işlemlerin (örneğin il/ilçe idare heyetine gönderilmesi,lüzumu muhakeme veya men'i muhakeme kararları verilmesi) yapılması,soruşturma sonuçlarından il/ilçe idare heyetlerinin bilgilendirilmesi gerekir.Bu işlemleri ÖRTBAS EDEN YÖNETİCİLER GÖREVLERİNİ YAPMAMIŞ SAYILIR. Kısaca OK YAYDAN ÇIKINCA DURDURMAK ZORDUR.Tükrüğünüzü yalamak zorunda kalırsınız.Gelen müfettiş veya MUHAKKİKler hem hakim,hem savcı durumundadırlar. ÖNERİM:Biraz yasaları incelemeniz. Saygılarımla....
27-01-2008
Mustafa ALTUNTAŞ
Zihinsel Engelliler Sınıf Öğretmeni

kurumlarda calısanlarda tutanak tutabiliyorlar mı tuttugu tutagı kurumun gelen evrak defterine mi işletiyor?Sahit de göstermek gerekiyormu ?sürec tam olarak nasıl işliyor?
26-01-2008
Yasemin KIRKUSU
Psikolog

Tutanak konusunda uzman sayılırım.Size tutanak tutana siz de tutun.savunmanızda size tutanak tutan kişiyi suçlayın.Birdaha size tutanak tutamayacaktır.
25-01-2008
Alper YANGIN
Zihinsel Engelliler Öğretmeni

Kurumlarda kurum müdüründen başka kimse savunma isteyemez.Kurumun sicil ve disiplin amiri müdürdür.Kurum sahibi dahi savunma isteyemez.Ancak istenen savunma kurumun giden evrak defterine kaydedilir.Soruşturmanın sonucundan MEM'lüğüne bilgi verilir.4357 sayılı kanun ve 1702 sayılı kanuna göre soruşturma yapılır.
25-01-2008
Mustafa ALTUNTAŞ
Zihinsel Engelliler Sınıf Öğretmeni

Sorunun yanıtını biliyor musunuz?
Sorunun yanıtını biliyorsanız, lütfen aşağıdaki alanı kullanarak soruyu yanıtlayınız.

 

Soruyu yanıtlarken:

  • Doğrudan soruyu yanıtlayınız, veya soruya verilen diğer yanıtları geliştirecek şekilde yanıt veriniz
  • Yanıtınızda hakaret, küfür veya kanunlara uygun olmayan paylaşımlar bulunmamalıdır. Buna uygun hareket etmeyen üyelerimizin üyelikleri durdurulacaktır