Soru-Cevap
Sayın Bengü......
Sayın Bengü;
Size yazmış olduğum uzun bir mailin ardından benim kaygı ve endişelerimi teker teker ele alarak konuyu irdeleyip aydınlatmanız inanın beni çok memnun etti. Belli ki karşınızdaki insanların sorunlarını dikkatlice dinliyor ve ona göre yorum yapıyorsunuz.Zaten sağlıklı iletişim de ancak bu şekilde sağlanır kanaatindeyim.
1.Yazınızda sizlerin cevabını öğrenmek istediğiniz soruların bir tanesi de ben, sen kavramı şu meşhur zamirleri yerinde kullanma meselesi. Oğlum 1.5 yıl önce kendinden sen, o diye söz ediyordu. Ama şu anda artık böyle bir sorunumuz yok tamamen ortadan kalktı. Bütün zamirleri yerinde gramere uygun kullanıyor. 1 yıldır kendisinden ben diye bahsediyor.
2. Algılama derken gösterdiğiniz resimleri örneğin bu tek varlıkta birden fazla nesne ya da varlıkta olabilir, kedi, masa her neyse görünce adını resimden söylüyor. Günlük hayatta pencereden dışarı baktığında mesela yağmur, kar yağıyorsa bir cümleyle söylüyor. Renkleri biliyor. Sayıları sayıyor. Eşleştirme yapıyor.Zıt kavramları söylüyor.Bazen evde 2-3 kişi ya da hayvan olan bir resimde mesela bak oğlum tavşan ne yapıyor diye soruyorum. Zıplıyor diyor. Hadi bakalım diğerlerini de söyleyelim diyorum . Benden her bir şahsın yada resimdeki hayvanın neler yaptığı sorusunu tek tek sormamı bekliyor. Kendiliğinden resimdeki 2-3 varlığın durumlarını anlatmıyor. İlle de teker teker sorucam. Bu çocuk diyorum bazen konuşuyor cümle kuruyor fakat kısırdöngü içerisinde. Galiba daha zamanı var. Henüz anlatım aşamasına geçmek için zamanı gelmedi diye düşünüyorum. Öğrenme bozukluğu ve hiperaktiviteden gelen bozukluklar olup olmadığını ilköğretim çağına gelince belli olacak diye düşünüyorum. Ama uyanık olup rehabilitasyondaki eğitimcilerimizin dikkat etmeleri konusunda uyarınıza katılıyorum. Ayrıca oyun konusunda işimiz zor artık evin içinde türlü şaklabanlıklar yaparak değişik oyunlar oynamak lazım. Saç çekme konusunda verdiğiniz örnek ve yöntemi de deneyeceğim gülünç olsa da:)))))))Olsun belli mi olur belki işe yarar.Haklısınız kimbilir annenin ve babanın çalışması nedeniyle ne annesine ne de oyuna doyuyordur çocuk. Bu da ayrı bir mevzu.
Yine uzun bir değerlendirme oldu ama bu da bir eğitim aile bireylerinin eğitimi şeklinde düşünüyorum. Bu nedenle sizlerin çocuklarımızın sorunlarıyla ilgili göstermiş olduğunuz hassasiyetten dolayı kutluyorum. Bu arada tabi ki rehabilitasyondaki görevli tüm eğitmenlerimize de buradan teşekkürlerimi sunuyorum. Bana moral verdiniz tam gaz eğitime devam
Sağlıcakla kalın


Soruyu yanıtlarken:
- Doğrudan soruyu yanıtlayınız, veya soruya verilen diğer yanıtları geliştirecek şekilde yanıt veriniz
- Yanıtınızda hakaret, küfür veya kanunlara uygun olmayan paylaşımlar bulunmamalıdır. Buna uygun hareket etmeyen üyelerimizin üyelikleri durdurulacaktır
- Atipik Yaygın Gelişim Bozukluğu ve Bağımlılık
- Sarp Bengü
- Davranış Yöntemi
- Uygulamalı Dil ve Konuşma Bozuklukları Tedavisi Semineri
- Kokuşmuş Kurum!!
- Sayın Betül ve Elçin Hanıma
- Meb Atmaları.
- Birebir Bakıma Muhtaç Özürlülere Bakan Kişilere, Kamu Kurumu İş Alımlarında Öncelik Yada İstisna Var Mı
- Tubitak Semineri Sayfa 2
- Dekoratif Sanatlar Öğretmeni Kadro - Derece Teknik Tazminat Ders Saati

87 kurum iş ilanı var. Hemen başvuru yaparak özel eğitim ve sağlık sektöründe yerini al.

Özel Aydos Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi
Psikolog İş İlanı
2 Gün Önce
İSTANBUL (Anadolu)

Özel Mavi İlmek Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi
Özel Eğitim Öğretmeni İş İlanı
Dün
İSTANBUL (Avrupa)

Özel Derin Çocuk Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi
Fizyoterapist İş İlanı
4 Gün Önce
İSTANBUL (Avrupa)

Mutluluğun Adresi Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi
Çocuk Gelişimi ve Eğitimcisi İş İlanı
2 Gün Önce
İSTANBUL (Avrupa)

Özel Şirinevler Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi
Halkla İlişkiler ve Tanıtım Elemanı İş İlanı
3 Gün Önce
İSTANBUL (Avrupa)
iş arayan 954 kişi var. Hemen irtibata geçerek personel eksikliğinizi tamamlayın.