Soru-Cevap
remeron

İlaç kullanma nedeni olarak sayın Yener ve Budak zayıf olduklarını göstermiş, şişmanlamak ya da zayıflamak için ilaç kullanımı gelişmiş ülkelerde onyıllardan beri neredeyse unutuldu.Artık ABD de diyet sektörü bunca büyüdükten sonra konuşulmamalı bile.Tadlandırıcı Aspartamların sonucu ortada,ABD de yasak bizde serbest.
Diyetisyenlerle bu konuyu çözebilirsiniz.Gerçekten uzman bir çok diyetisyen var.Terciniz psikolojik yapıyı göz önüne alan yaşam boyu beslenme davranışı eğitimi verenlerden yana olmalı.Kaygılarınız yüzünden gelişme döneminde hasar almamalısınız.
Yeme içme sorunları aynı zamanda duygusal sorunlardır.Bedeninizle ilgili kaygılar yaşınızda doğaldır.Bu değişkenliğe dur deme ihtiyacını normal karşılıyorum,insan o yaşlarda kendini mutant gibi sanabiliyor:)
Kaygılarınızı gidermek için psikolog arkadaşlarımıza başvurabilirsiniz.İlaç kullanmanızı kesinlikle önermiyorum.İyi olmak için birşeyler içmek bile gerek duygusal gerekse fiziksel açıdan gittikçe artan sorunlar getirir.
İlaçla iyi olmaya başlama inancında olanlar ilaç kullanma saatlerini ritüel halinde getirenler ,ilaçlarını yaşam kaynağı sanan insanlar haline de gelebiliyorlar.İyi olabilmek için adı ne olursa olsun maddeye gereksinim duymak doğru değil,. Her ne kadar meşrubat sektörü bize bunu tersini anlatsa da..:)
Yani, yeme içme alışkanlıklarımızı düzenlemek için madde kullanmamız gerekmez.
Bu arada sözettiğiniz ilaçların reçetesiz olarak satıldıklarını da(yani reçete ibraz etmeden verildiklerini) biliyoruz.Onbeş yaşında çocukların neredeyse kola içmesi bile çok doğru değilken, ilaç kullanımının yaygınlaşması da bir başka önemli nokta.
Bir eğitbilimcinin önerisi de böyle...

Soruyu yanıtlarken:
- Doğrudan soruyu yanıtlayınız, veya soruya verilen diğer yanıtları geliştirecek şekilde yanıt veriniz
- Yanıtınızda hakaret, küfür veya kanunlara uygun olmayan paylaşımlar bulunmamalıdır. Buna uygun hareket etmeyen üyelerimizin üyelikleri durdurulacaktır