Öncelikle bahsettiğiniz çocuğunuzdan başka bir çocuğunuzun olup olmadığını,sizin çalışıp çalışmadığınızı,babasının çocukla ne kadar ilgilenip ilgilenmediği,çoğuğunuzun konuşma gelişim dönemlerin başında babasının iş gezisi,sizin kendi aranızda olabilecek problemlerden dolayı yanında olup olmadığı , evde çocuğu zorlayarak değil de doğal konuşma ortamları hazırlayıp hazırlayamadığınızı,size gelen yakınlarınızın çocuklarının olup olmadığını,yakınınız olan kişilerin çocuklarıyla sizin çocuğunuz arasında bir iletişim olup olmadığı, konularında biz eğitimcilere daha açık bilgiler verirseniz sevinirim.
Bu arada bunlara cevap verene kadar doğal konuşma ortamları hazırlamadan çocuğunuzu lütfen zorlamayın.Ayrıca tüm gün onunla ilgilenebilecek bir uzman yerine,uzmanın sizi yapacaklarınız konusunda yönlendirmesine çalışın.
Ayrıca çocuğunuzu mümkün olabildiğince parklara götürün,arkadaşlarıyla oyun oynamasına ve sosyal iletişime geçmesini sağlayın.