Soru-Cevap

Soru-Cevap Formu

müzikle tadavi, kimlere, nasıl,ve hangi tür müziklerle uygulanır

Eski islam bilginlerinin,müzikle hastalığın tedavi edildiğini söylemişler.Ama müzik hangi müzik türleri,hangi hastaya nasıl uygulanır..Bir bilgi edinemedim..Ayrıca tek bir calgıyla mı yapılır..(örneğin ney gibi)  Maddi hastalıklarda da etkilimidir

17-03-2005
Ramazan TIRABZON
Diğer
Performans Takip Formu (PKT) eğitmenleriniz internet üzerinden girsin, siz sadece çıktıları alın.
18 Yanıt
Yaşamımızın her anı otomatik olarak kaydedilir ve bunlar görünmez kayıtlardır. İşte bu kayıtların tümü o kişinin bilinçaltıdır. Bu kayıtlarda problem yaratan bölümler var. İşte bu problemli bölümler yaşadığımız tüm ruhsal ve bedensel hastalıkların kaynağıdır. İnsan, problemli yönlerinden kurtulmanın tek yolu da O YÖNÜYLE TAM OLARAK YÜZLEŞMEKTİR. Doğru seçilmiş kimi müzikler, bilinçaltını uyararak bu yüzleşmeyi başlatır, kimileri de hızlandırır; dinlendirir ve tedavi eder. Mozart, Bach, Haendel, Vivaldi, Haydn gibi kimi klasik müzik bestecilerinin müzikleri buna örnektir. Mozartın kimi besteleri sert ve hızlı bir biçimde yüzleşmeyi başlatır. Ancak Vivaldi öyle değildir, çok daha yumuşaktır. Türk klasik musikisinin birçok parçası da rahatlatıcı, sakinleştirici ve tedavi edici etkilere sahiptir. Kişi, tavsiye ettiğimiz müzik türleri ve bestecilerden hangisini dinlemek istiyorsa onlar hergün çok zorlayıcı olmadan dinletilmelidir. Saygılarla.
02-08-2006
Mustafa ÇETİN
Diğer

Ertan Bey, yeter artik. Verdiginiz bilgilerin temeli yok. Insanlari yanlis yonlendirmekten vazgecin. Bakin Dawson ve Watling JADD'de (saygin bir hakemli otizm arastirmalari basan dergi) ne diyorlar: In the case of AIT, there is no, or at best equivocal, support for this intervention approach based on the available controlled studies. Cevirisi: AIT hakkinda, kontrollu calismalarla saglanmis destek yok. Buna ek olarak Goldstein (ki bu alanda en onemli isimlerdendir) ve Edelson (AIT savunucusu) arasindaki polemigi okursaniz ne demek istedigimi anlarsiniz. Ne hikmetse 2000 yilindan bu yana dogru duzgun arastirma bile yapilmamis hakkinda. Kimse ciddiye bile almiyor. Nasil oluyorda siz buradan bu yontemin cigirtkanligini yapiyorsunuz gunlerdir?
27-07-2006
Tahir UZUN
Özel Eğitim Öğretmeni

işitsel bütünleştirme egitimi müzik allt yapısını kullanarak bir cihaz yardımıyla çeşitli frekansların orta kulak yoluyla beyne iletilmesini amaçlar bu sesler beyin plastisitesine baskı yapar plastisite mükemmel bir yapıdadır ve değişimleri hemen kabullanmaz.Zira günlük yaşantımızda anlık değişimlere pek fazla reaksiyon göstermeyiz bunun için süreklilik gerekir bunun içindir ki işitsel bütünleştirme egitimi 10 günde 2 kere 30 ar dakikalık periyotlarla yogun olarak uygulanır ve beyni ikna etmek için sürekli çabalar.Aynı zamanda bu sinyaller vestibüler(denge)sistemini uyarır denge sistemi duygusal oluşumun kontrol merkezidirve beyincik vestibuler sistemle sürekli iletişim halindedir.AIT uygulamalarıyla denge,motor becerileri,koordinasyon,yön bulma hissi artar. Endişeler azalır. AIT çabuk kavramayı ve ifade edici dili geliştirir. www.isitselegitim.com
25-07-2006
Ertan YAVUZ
Diğer

Sevgili Uğur müzik türleri ile yapılan araştırmalar ile ilgili bir kitap önereceğim Masaru Emoto SUYUN GİZLİ MESAJI adı biraz esrarengiz olsada içinde değişik yaklaşımlar var temelde su moleküllerine çeşitli müzik formları dinletilip kristalize resimleri çekiliyor titreşimlerle oluşan farklılıklar incelenmiş. Sonra insan vucudunun da 4/3 ü su olduğuna göre etkileri benzer olabilir diye bir noktaya varılmış. ama söylediklerinde haklı bir yan var klasik her zaman sakinleştirmez örneğin Rawel in bolero su Carl orff un Carmina bruno su tansiyonu aarttıran ve nabzı hızlandıran bir etkiye sahip (oğlumdan biliyorum)..... :-)
07-07-2006
Hakan SEZGİN
Diğer

ayşegül hanım bahsettiğiniz araştırmaya ulaşabilmem için yardımcı olursanız sevinirim. rock müzik asabileştirir demek biraz acımasız. bu başaka durumlarla alakalı diye düşünüyorum.
06-07-2006
Uğur GÖKMEN
Zihinsel Engelliler Öğretmeni

osmanlı dönemindeki uygulamalarda bildiğim kadarıyla tasavvuf müziği kullanılıyordu.özelliklede ney sesinin etkili olduğunu düşünüyorum.yapılan araştırmalarda klasık müziğin insanı sakinlaştirdiğini,rac'ınsa asabileştirdiğini ortaya koymuş.
05-07-2006
Ayşegül TURAN
Diğer

merhaba hakan bey.ben arda barış'ın annnesi.arda eğer bugün terapilere gelirken bu huzurluysa bunda sizin emeğiniz çok.teşekkür ederiz.reyhan
04-07-2006
Reyhan YILDIZ
Diğer

mümin bey. bitirme tezinizi müzik terapinin bir alt basamağında yaptığınızı söylemişsiniz. bunu biraz daha açabilir misiniz. teşekkürler.
04-07-2006
Uğur GÖKMEN
Zihinsel Engelliler Öğretmeni

Mümin bey ne kadar güzel ifade etmişsiniz. benim savunnduğum yanda işte tam olarak bu.müziği dinlemekten çok müziğin içinde varolmak her zaman daha etkilidir. gelişim sürecini nitelikli bir biçimde etkiler.
03-07-2006
Hakan SEZGİN
Diğer

fakat ben size farklı birşey söyleyeceğim. muhakkak ki dinlenilen müziğin makamı, dinlenilen zaman ve saat dilimi, dinleyici özellikleri, volümü, türü, kullanılan enstrümanlar ve çalındığı ortam çok çok önemli. ama biz hafif zihinsel eng. çocuklarımıza müzik dinleye yöneltmekten çok müzik yapmayı öğretsek, terapide kullandığımız veya kullanmadığımız enstrümanları onlarada öğretsek...ne oluyor biliyor musunuz? 1)bireyin yaşam motivasyonu artıyor 2)hayata bir nebze olsun amaçla bakıyor 3)ailenin motivasyonu dolaylı yoldan artıyor 4)sosyal çevreyle uyum sorunları hızlı bir şekilde azalıyor, 5)unutkanlık azalıyor(tanısı ve durumuna göre), vb... kısacası yaptığı bir müzikle, sporla, bir org. da aldığı başarıyla istediği ve beklediği ilgiliyi görüyor. artık o da kendini sosyal çevresine karşı ispatlamış oluyor. biz bu uygulamaların bir kısmını yaptık ve yukarıda bahsettiğim değişimleri gördük.tavsiye ederim SAYGILARIMLA...
01-07-2006
Mümin KOZAN
Rekreasyon Uzmanı

ben bitirme tezimi müzikle terapinin bir alt dalı üzerinde yaptığımda dolayı bu konu ile ilgili birçok araştırma yaptım ve sayın SEZGİN'in ve birçok kişinin yazılarını okudum ve beğendim.
01-07-2006
Mümin KOZAN
Rekreasyon Uzmanı

benim kızımda west sendromu var mozart dinletmeye başladım ve dinlerken sakinleştiğini gevşediğini gördüm. müziği kapatınca tekrar bağırmaya başlıyor. Hatta mozart ın parçasını tekcno müzik olarak düzenlemişler o bile kızımı sakinleştirdi. Bazen ninniler olan cd dinletiyorum ama aynı tepkileri alamıyorum dinlemiyor bile...
15-05-2006
Belgin BİLGİN
Diğer

İstanbul'da oturuyorsanız merkezimize gelmenizi öneriyorum  İyi günler...
22-12-2005
Hakan SEZGİN
Diğer

Merhabalar;

Otistik oğlumuz Efe ,bebekken ki o zaman otistik olacağını bilmiyorduk Ravelin Bolerosunu çok severdi .Huysuzlandığında veya mama yerken bu parçayı çaldığımızda sakinleşirdi.Parçanın ritimlerine uygun olarak ayaklarını sallardı.iki kez mama sandalyesinin ayaklığını kırmıştır.

Şu anda da klasik müzkten hoşlanıyor,belki yaşı gereği bu günlerde (17 yaşında) türkçe pop müziği seviyor.Hemen hemen hit  olan şarkıları ezberlemiş şarkıcılara alçak sesle veya onlardan biraz önde şarkıları söylüyor.

Bu günlerde bu tür repertuarı olan bir kişi ile çalışmasını istiyorum.Sanıyorum ki org eşliğinde çalışırsa belli bir süre sonra medeni cesareti dahada artacaktır.

Tüm yaşantınız tatlı namelerle dolu olsun.

 

13-09-2005
Şermin ATAMAN
Diğer

Arkadaşlar  klasik müziğin etkileri kültürel değil daha çok ses aralıkları ve gam dizilişleri ile ilgili. ben müzikte yapılacak ayırımların ritmik - ton - ve sözlü sözsüz oluşuyla yapılması taraftarıyım. Mozart etkisi denilen bir yaklaşım var hatta bu yaklaşım araştırma konusu olmuş ve sonuçları alınmıştır. ancak bu olay mozart yarar bizimkisi yaramaz anlamını taşımıyor. Müziği kullanma biçimi zaman zaman araç zaman zaman da amaç olmalıdır. En temel hedef yada felsefe yaratıcılığın arttırılması için beceri ve hayal gücünü çalıştırmaktır. bu neden le mozartın yada vivaldi nin bazen de J.S. bach ın çok olumlu etkisi oluyor .özellikle hareket ve dansta yumuşaklığının yanı sıra geçişlerdeki duygu bütünlüğünü taşıyıcılıklarından çok faydalanabiliyoruz. 
29-03-2005
Hakan SEZGİN
Diğer

ben engelli çocuklara kendi öz müziğimizle terapi uygulanması taraftarıyım.Klasik müziğin etkili olduğu söyleniyor ama bizim çocuklarımız bu müziğe uzklar çünkü yetişme ortamlarına bağlı olarak kendi müziğimizle bize ait olan müzik aletleriyle yapılması taraftarıyım.Ben bağlama çalıyorum ve çocukarla bu alanda çalışmalarım var çok ta faydalarını gördüm.   

28-03-2005
Serdar ÜN
Özel Eğitim Öğretmeni

Müziğin insanlık için önemini kim yadsıyabilir ki.

Dinsel amaçylarla da başlasa

düğün ve cenazelerin

vazgeçilmezidir

gerek

vokal

gerek enstrümental

nerede müzik yok ki

eğitimini satmayave almaya gelince

işte o zaman eğitim belirleyici olur

müzik dinleme eğitimi bile alıp almadığımızı sorgulayabiliriz ortalama popülasyon için

sonra

müziği yaşamın bir parçası yapma gereğine inanıyorum,

evde duygu durumlarımıza göre dinlediğimiz belki yaptığımız müzikle

yani

günlük gündelik müzikle ucuz pop ya da arabeskle bile iletişim kurabiliriz

duiygularımızı aralayabiliriz

eski kültürlerin bunları bilmesinden daha doğal ne olabilir ki

müziği kim yadsıyabilir ki

 

sonuçta müzik uluslyararası bir duygu iletişim aracı değil mi?

 

 

23-03-2005
Sarp BENGÜ
Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmen

Ramazan Bey müziğin tedavi edici etkileri 2000 yıl öncesine uzanan bir geçmişe sahip bunu makaleler bölümünde okuyabilirsiniz.Benim müziği kullanış biçimim eğitim ve iletişim boyutundadır.İşin terapi kısmı psikologlarımızla yaptığımız çalışmalarda daha etkin oluyor,müzik çok güçlü bir katalizördür,müziği genelde canlı olarak çalıyorum yaratıcılık ve doğaçlamalarla hareket ve bedenide işin içine katıyorum,bu çalışmalar ile ilgili bir makale hazırlıyorum bu akşama yetiştireceğim teşekkürler
17-03-2005
Hakan SEZGİN
Diğer

Sorunun yanıtını biliyor musunuz?
Sorunun yanıtını biliyorsanız, lütfen aşağıdaki alanı kullanarak soruyu yanıtlayınız.

 

Soruyu yanıtlarken:

  • Doğrudan soruyu yanıtlayınız, veya soruya verilen diğer yanıtları geliştirecek şekilde yanıt veriniz
  • Yanıtınızda hakaret, küfür veya kanunlara uygun olmayan paylaşımlar bulunmamalıdır. Buna uygun hareket etmeyen üyelerimizin üyelikleri durdurulacaktır
İş mi Arıyorsunuz?

Mezun oldunuz, iş mi arıyorsunuz?

Artık bunları dert etmeyin! Hemen özgeçmişini doldur ve "İş Arıyorum" ilanı ver, kurumlar seni arasın. Hepsi bu...

Yenilenen EÇOP'u Denediniz mi?
Engelli Çocuklar Otomasyon Programı (EÇOP) yenilendi, Demo indirip anında, MEBBİS'den bilgilerinizi yükleyerek hemen kullanmaya başlayabilirsiniz.
ÜCRETSİZ demoyu hemen indirin ve yükleyin.
  • SINIRSIZ Kullanıcı ve Öğrenci
  • Veritabanı sunucu hizmeti
  • Uzak sunucuya otomatik yedekleme
  • E-fatura entegrasyonu
  • Web tabanlı (mobil uyumlu) veya Masaüstü kullanımı
  • MEBBİS otomatik veri alma ve aktarımı
  • Tüm formların otomatik hazırlanması
  • Yılsonu değerlerlendirme işlemlerinin tek tuşla yapılması
  • Faturaların otomatik üretilmesi ve hatasız MEBBİS'e aktarılması
  • Online teknik destek imkanı
  • Pratik ders yazılabilmesi
Eleman mı Arıyorsunuz?

Kurumunuzda çalışacak personele mi ihtiyacınız var?

Artık bunları dert etmeyin! Hemen bir iş ilanı ver, gelen başvuruları incele, birkaç görüşme yap ve uzmanla çalışmaya başla. Hepsi bu...

Ücretsiz İş İlanı
Özel eğitim ve sağlığın ortak paydası olan Rehabilitasyon.com adresinin sektöre özel iş veren ile iş arayan arasında ne kadar iyi bir köprü olduğunu görebilmeniz için çok kısa süreliğini ÜCRETSİZ bir İş İlanı verebilirsiniz.