Soru-Cevap

Soru-Cevap Formu

KORKUNÇ ŞÜPHE

Bu konuyu olabildigince cok yere duyuralim taa ki, saglik bakanligi bir aciklama yapana dek!

Lutfen yilmayin, durmayin, birimizin cocugu, yegeni, kardesi olabilir ama hepimizin gelecegi....


 

Korkunç Süphe

 

 

ABD, 1989-2003 arasi çocuklara vurulan karma asilarin hiperaktivite ve otizm riskini 15 kat artirdigi iddiasıyla çalkalaniyor... Ayni asi halen Türk çocuklarina vuruluyor!

17.08.2005

ABD'nin Georgia eyaletindeki Simpsonwood kasabasında 2000 yılının Haziran ayında gizli bir "sağlık zirvesi" yapıldı... Zirvede, Amerika'nın en büyük iki sağlık otoritesi FDA (Gıda ve İlaç Enstitüsü) ve CDC (Hastalıkları Önleme Merkezi) uzmanları ile Dünya Sağlık Örgütü'nün temsilcileri, GlaxoSmithKline, Aventis, Merck gibi en büyük ilaç firmalarıyla bir araya geldi.

100 bin çocuk
Konu, CDC uzmanlarından Tom Verstraeten'in 100 bin çocuk arasında yaptığı bir araştırmanın sonuçlarıydı.

CDC tarafından organize edilen zirvede katılımcılara araştırmanın fotokopilerini çekemeyecekleri, toplantı boyunca aldıkları notları da burada bırakmaları gerektiği belirtildi.

Neden gizli?
Bu kadar büyük gizliliğin nedeni ise Verstraeten'in şimdiye kadar yapılan en büyük araştırma olarak gösterilen çalışmasında yeni doğan bebeklere ve ilkokul çağındaki çocuklara uygulanan "aşılar"ın çocuklarda kalıcı beyin hasarına yol açtığı şeklindeki bulgusuydu.

Tartışılan konuydu
Aslında 1989 yılında çocuklara uygulanan "aşılar"a giren "thimerosal" (civa bazlı koruma) adlı maddenin öğrenim bozukluğu, dikkat dağınıklığı, hiperaktivite ve en önemlisi otizm gibi hastalıklara neden olduğuna yönelik iddialar biliniyor; uzun süredir tartışılıyordu.

Otistik sayısı arttı
Ancak, Tom Verstraenten'in 100 bin çocuk arasında yaptığı bilimsel araştırma ilk kez bu iddiayı açıkça ortaya koyuyordu.

Araştırmada, "thimerosal" maddesinin aşılarda yer aldığı 14 yıl içinde otizm hastalığına yakalanan çocukların sayısında 15 kat artış olduğu saptandı.

Sonuç gizlendi
İlaç şirketlerinin temsilcileri bu sonuçlar karşısında dehşete düştü. Çünkü "thimerosal" adlı koruyucu maddeyi içeren aşılar diğerlerine oranla yarı yarıya daha az paraya mal ediliyordu. Bu maddenin aşılardan çıkması kârların da yarıya inmesi anlamına geliyordu.

3 günlük zirvede araştırma sonuçlarının yayınlanmaması kararı çıktı.

Verstraeten terfi etti
Yıllardan beri kullanılan bu aşılara onay veren iki büyük sağlık otoritesi ipin altına gitmekten korktu. Tom Verstraeten, Glaxo'da üst düzey pozisyonda işe başladı. Zirveden 3 yıl sonra Verstraeten'in merakla beklenen araştırması yayınlandığında civa içeren madde ile otizm arasında hiçbir bağlantı görünmüyordu.

En çarpıcı açıklama: Beyinde hasar oluşur
Thimesoral maddesiyle ilgili en çarpıcı açıklamayı civa zehirlenmesi konusunda dünyanın sayılı otoritelerinden biri olarak kabul edilen Kentucky Üniversitesi Kimya Bölümü başkanı Boyd Haley yaptı: "Bu maddeyi bir hayvana enjekte ederseniz beyninde hasar oluşur. Canlı bir dokuya enjekte ederseniz hücreleri ölür. Tüm bunları bilip de minik bebeklere bu maddeyi enjekte etmek şok edici bir hatadır."

Rusya 20 yıl önce yasakladı, Türkiye'deki aşılarda var!
Rusya'da 20 yıl önce yasaklanan "thimerosal" adlı maddeyi, geçen yıllarda Danimarka, Avusturya, Japonya, İngiltere ve İskandinav ülkeleri de aşılarından çıkardı. Ancak, Türkiye'de bebeğin doğumundan ilkokul 5'inci sınıfa kadar uygulanan tüm karma aşılarda (DBT, DT, Td, TT, Hepatit) thimerosal var. Sağlık Bakanlığı verilerine göre, Türkiye her yıl çocukları difteri, boğmaca, tetanos ve sarılıktan korumak için 40 milyon doz aşı ithal ediyor. Aşıların yüzde 60'i Bakanlık'ça getiriliyor.

Gelişmiş ülkede yasaksa neden biz bu maddeyi kullanıyoruz
Pediastrist Nörolog Prof. Dr. Sabiha Keskin: Thimerosal konusunda dünyada bir tartışma var. Ortadaki bu risk yüzünden ABD, İngiltere ve Avustralya gibi ülkelerde bu kullanılmamaya başlandı. Eğer gelişmiş ülkelerde bu madde kullanılmıyorsa Türkiye'de de kullanılmaması gerekir. Sağlık açısından maliyet düşünülmemeli. Çünkü bu madde vücuda girdikten sonra atılması çok güç. Kısa bir hesap yapmak gerekirse Türkiye'de bebekler için yılda ortalama 12 milyon "thimerosal"li aşı kullanılıyor. Bir bebek 1 yaşına gelmeden 3 defa Hepatit B, 3 defa karma 2 defa da kızamık aşısı oluyor. Bir çocuk 8 kez thimerosal maddesi alıyor. Bu da 369 mg demek. Türkiye'de yılda ortalama 1.5 milyon bebek doğuyor. Kaba bir hesapla bu da 12 milyon aşı demektir.

Peki iddiayı kim ortaya çıkardı?
İşte bu iddialar "Doğaya Karşı Suçlar" adlı kitabıyla gündemi sarsan ABD eski Başkanı John F. Kennedy'nin yeğeni Robert Kernıedy'e ait, ABD'nin en ünlü avukatlarından biri olan Kennedy, "thimerosal" içeren aşıların kullanımından önce 2 bin 500'de 1 olan otizm oranının 15 kat artıp bugün 166'da 1'e çıktığını ileri sürerek ilaç firmalarını bir jenerasyonu
zehirlemekle suçluyor. Kennedy, "Açılan davalarda ilaç endüstrisi trilyonlarca dolar tazminat ödeyebilir açıklamasını yaptı.

ABD'de 2003 yılında yasaklandı
2003 yılında hakkındaki şüpheler nedeniyle ABD'de çocuk aşılarından çıkarılan bu madde gelişmekte olan ülkelere yapılan aşı ihracatlarında halen maliyeti yarı yarıya azalttığı için kullanılıyor.

Haber: Uğur KOÇBAŞ

08-09-2005
Sevinç GÖK
Okul Öncesi Öğretmeni
Öğrenciye verilen eğitim modüllerinin sınır kontrolü otomatik yapın.
4 Yanıt
YUKARIDAKİ BU liste tıp camiasının saygın dergilerinde bu konu ile ilgili yayınlardan sadece birkaç örnektir,arzueden ebeveyn ve meslektaşlar bu makalelere ulaşarak bu bağlantı hakkında fikir sahibi olabilirler.. SAYGILAR..
06-09-2006
Necmettin TÜRKERİ
Özel Eğitim Öğretmeni

1) Stefffenburg ve arkadaşları tarafından İsveç'te yapılan ve "Developmental Medicine ve Child Neurology" dergisinde yayınlanan bir araştırmada aşılarla otizm arasında bir bağlantı olmadığı vurgulanmıştır. 2)Yine Londra'da Seemith ve arkadaşları tarafından 2004 yılında yapılan ve en saygın tıp dergisi olan "Lancet"te yayınlanan yazılarında otizm ve aşılar arasında bağlantı saptamamışlardır. 3) Andrews ve arkadaşlarının 2004 yılında çocuk hekimlerini en önemli bilimsel dergisi olan "Pediatrics" de yayınlanan yazılarında Thimerosal içeren aşılar ile yaygın gelişimsel bozukluk arasında hiç bir bağlantı saptanmamıştır. 4) Miller ve arkadaşlar aşılarla otizm arasında hiçbir bağlantı olmadığını 2005' te "Archives of Disease in Childhood" dergisinde yayınladı. 5) Japonya , Hollanda ve İngiltere'den ünlü çocuk psikiyatristi Prof. Dr.Rutter ,2005 yılında" Journal of Child Psychology&Psychiatry' de yayınlanan çalışmalarında yine aşılarla otizm hiçbir bağlantısı olmadığı belirtilmiştir.
06-09-2006
Necmettin TÜRKERİ
Özel Eğitim Öğretmeni

Kronik cıva zehirlenmesi ile otizmin klinik belirtilerinin birbirine benzemesi nedeniyle ortaya atılan teorik risk daha sonra reddedilmiş ve böyle bir ilişkinin olmadığı gösterilmiştir. Özellikle gelişmiş ülkelerdeki aşı karşıtı grupların Thiomersal içeren aşıların kullanımı ile Otizm başta olmak üzere birtakım kronik hastalıkların arttığı iddiaları üzerine bu ilişkiyi araştıran birçok bilimsel inceleme yapılmıştır. Bu incelemeler sonucunda Thiomersal ile otizm arasında herhangi bir ilişki saptanamamıştır. Dünya Sağlık Örgütü Aşı Güvenliği Genel Komitesinin (GACVS) yaptığı ayrıntılı araştırmalar ışığında; Avrupa İlaç Ajansı (EMEA) Patentli Tıbbi ürünler Kurulu'nun (CPMP) Mart 2004'teki çalışmasında da Thiomersal içeren aşılarla yapılan bağışıklama ile özel nörolojik gelişim bozuklukları arasında bir ilişki olmadığı saptanmıştır..
06-09-2006
Necmettin TÜRKERİ
Özel Eğitim Öğretmeni

bizlere ulaşınca ilgelenecekyerler var mı acaba bizler şuan biz evleniyoruz,semra kaynana ne dedi ata neden öldü gibi saçma haberlerle uğraşıyoruz komik ama gerçek içler acısı bir durum
28-10-2005
Aslihan KAZANASMAZ
Çocuk Gelişimi ve Eğitimcisi

Sorunun yanıtını biliyor musunuz?
Sorunun yanıtını biliyorsanız, lütfen aşağıdaki alanı kullanarak soruyu yanıtlayınız.

 

Soruyu yanıtlarken:

  • Doğrudan soruyu yanıtlayınız, veya soruya verilen diğer yanıtları geliştirecek şekilde yanıt veriniz
  • Yanıtınızda hakaret, küfür veya kanunlara uygun olmayan paylaşımlar bulunmamalıdır. Buna uygun hareket etmeyen üyelerimizin üyelikleri durdurulacaktır

Kurumunuzun ihtiyaç duyduğu tüm işlemler tek otomasyonda... Hem de ücretsiz!

İş Arayanlar

iş arayan 1129 kişi var. Hemen irtibata geçerek personel eksikliğinizi tamamlayın.

Bugün

Aleyna Ö.
Psikolog

Bugün

Afife Ç.
Çocuk Gelişimcisi

Bugün

Gülbahar C.
Çocuk Gelişimcisi

Bugün

Nazlı I.
Fizyoterapist

Bugün

Damla Ç.
Fizyoterapist

Ücretsiz İş İlanı
Özel eğitim ve sağlığın ortak paydası olan Rehabilitasyon.com adresinin sektöre özel iş veren ile iş arayan arasında ne kadar iyi bir köprü olduğunu görebilmeniz için çok kısa süreliğini ÜCRETSİZ bir İş İlanı verebilirsiniz.