Soru-Cevap

Soru-Cevap Formu

konusmuyorrrr

20 ekim 2002 dogumlu bir oglum var.su anda konusma terapisi aliyor ve ayrica bir ay once yuvaya basladi.fiziksel olarak hicbir problemi yok.yapilan tetkiklerin hepsi normal duzeyde.yutma problemi olmadigi halde surekli salyasi akiyor.salya durdugunda kelimeleri net soyliyebiliyor.salya kontroluyle alakali ne yapabilirim kullanabilecegim bi ilac varmi.yuttma problemi olmadigi halde neden salya akiyor.tuvalet egitimini 4 yasinda aldi.algilamada problemi yok
07-05-2008
Ebru AKTURK
Diğer
Öğrenci ve Veli bilgilerinin kolayca takip edin.
19 Yanıt
Antalya'da 2,5 yaşında hiç konuşmayan bir çocuğu yönlendirebileceğim tanılama yapacak ve tedavi önerebilecek bir merkez var mı? Ben özel eğitim öğretmeniyim, yaptığım değerlendirme sonucu (portage temel alınarak uyarlanmış 0-3 yaş kontrol listelerini kullandım) belirgin bir zihinsel gerilik olmadığı düşüncesindeyim. Çocuk otistik özellikler göstermekle birlikte (bazı seslere hiç tepki vermezken bazılarına aşırı tepki veriyor; ismine sadece annesi ve babası seslendiğine tepki veriyor, ileri geri sallanmaları var) bu davranışların otistik tanısı koymak için yeterli olamdığını düşünüyorum. İlgisini çeken oyuncaklarla oynuyor ve sevdiği yetişkinlerle göz teması kurma oyun oynama davranışalrı gösteriyor. Fakat ilgisini çekmediğinde hiç tepki vermiyor. Aileyi ergen çocuk psikiyatri kliniğine (Esin ÖZATALAY) yönlendirdim. Randevu almak için Esin Hanım'ın izinden dönemsini bekliyorlar. Bu arada Antalya'da görüşebielcekleri başka kurum ve kişiler var mı? Ben dil konuşma terapisti ile görüşmeleri kanısındayım. İşitme problemi yok. Aielnin bildirimine göre çocuk babıldama ve jargon kullanımı evrelerini hiç yaşamamış ama bir kaç kelime(anlamsız) söylüyor. Önerilerinizi bekliyorum. Teşekkür ederim.
22-07-2008
Diğer

Sizin için bi kaç yere mail attım.Konu ile ilgili cvp.gelırse paylaşacağım.Ayrıca Anneler-Babalar adlı bir grup oluşturduk sitede .Bu gruba üye olursanız bızım gıbı çocuklara sahıp anne ve babalarla diyalog içerisinde olabılırsınız.Sağlıkla kalın.
13-05-2008
Elif AĞAÇHAN
Diğer

Katar da bu yönde nasıl eğitim verildiği ile ilgili geniş bilgim yok.Fakat sitede genel soruya soralım bakalım bılen varmı.Belki yardımcı olacak olan çıkacaktır.Umut edıyorum.Birde sağlık bakanlığına bu konuda mail atın.Katar da bu konuda çocuğunuza eğitim aldırabıleceğiniz bir yer bilip bilmedıklerını sorun.Yada Katar başkonsolosluğuna da mail atabılırsınız. Sağlıkla kalın..
13-05-2008
Elif AĞAÇHAN
Diğer

elif hanim gidecegimiz yer birlesik arap emirlikleri KATAR.yurtdisinda egitim veren ogretmenleri sitede bulamadim
13-05-2008
Ebru AKTURK
Diğer

Y.dışında da aynı eğitimine devam edıceksınız.Oralarda da aynı dil eğitimi verilmektedır.Bu konu ile ilgili y.dışında eğitim kurumlarında ders veren öğretmenler de bu sıtede yazmaktadır.Onlardan hangi şehirde olacaksanız okul ısmı yardımı alabılırsınız.Bu konu ıle ılgılı mutlaka ıletı yazın.Oglunuzun dil eğitimi konusunda gerekli eğitimi zaten aldırıyorsunuz.Terapıstınızın öğutlerını fazlasıyla yerıne getırmeye çalışın.Birde size bu konu ıle ılgılı bir kıtap önereceğim.Bu kıtaptan dil konusunda faydalanacağınızı düşünüyorum. [Ayşegül Turan'ın Sevgi Dili Konuşan Çocuklar] adlı kıtabını alın.Ve evde bıle uygulayabılecegınız yontemler bulacaksınız.Sakın pes etmeyin.İnanın sabırla verilen ilmek size umutla geri dönecek.Sağlıkla kalın
13-05-2008
Elif AĞAÇHAN
Diğer

elif hn yurtdisina oglumla cikmak zorundayim bes yil kadar.yani demek istedigim yurtdisindada egitim alabilir.sizin oneriniz nedir dil probleminden oturu
12-05-2008
Ebru AKTURK
Diğer

Aslında 1 saatlik terapi yeterli değildir.Maddi anlamda bir zorluk yaşamıyacaksanız seanslarınızı çoğaltmanızda fayda vardır.Eğer bu dönemi karşılayamıyacaksanız terapistinizin verdıklerı eğitimi evde sürekli tekrarlamanız gerekmektedır.Oğlunuz bunu reddetse bıle onu oyunla yada başka yontemle egzersizlerini yapmaya teşvık etmelısınız.Yurt dışına çıkmanız oğlunuzun eğitimine engel değildir.Yeterki yıne bu seanslarını ve eğitimini sizin yerınıze yapıcak yakınınızı görevlendırmenız şartıyla:=)
12-05-2008
Elif AĞAÇHAN
Diğer

Oncelikle hepinize cok tesekkur ederim.oglum konusma terapisi aliyor.haftada bir saat yeterlimi ayrica evde dil dudak egzersizleri yapmaya calisiyoruz ama oglum yapmak istemiyor salyasi bi donem butunuyle ortadan kalkmisti sonra tekrar basladi.ocak ayinda yurtdisina cikmam gerekiyor sizce ne yapmaliyim
12-05-2008
Ebru AKTURK
Diğer

ebru hanım oğlunuz için direk bir dil ve konuşma terapistine başvurun bu iş sadece dil ve konuşma terapistlerin yapa bileceği bir iş. İletişim,dil ve konuşma ayrı ayrı ele alınmalı çok fazla konuşma problemi var ve bunlar arasında çok ince ayrıntılar var. problemin ne olduğuna ve terapinin nasıl olması gerektiğine karar verebilecek tek kişi dil ve konuşma terapistleridir.
12-05-2008
Mehmet YÜREKLİ
Özel Eğitim Öğretmeni

oğlunuzun durumunu bende okudum ve ömer beyle aynı kanaatteyim. benimde öyle bi öğrencim vardı. bende aynı şekilde dil-dudak egzersileri yaptım. dil dudak egzersileri bu sitede bulabilirsiniz. oyunlaştırarak yaparsanız çocuğunuz sıkılmaz. bir süre sonrada sonuç almaya başlarsınızz. bence denemenizde yarar var. kolay gelsin.
11-05-2008
Emel OĞUZ
İşletme Mühendisi

EBRU HANIM BENİM DE SİZİN OĞLUNUZ GİBİ Bİ ÖĞRENCİM VARDI.DİŞLERİ ÇOK ÖNDE OLDUĞU İÇİN AĞZI KAPANMIYORDU.BU SORUNDA SALYAYA SEBEP OLUYORDU.BU DURUMDA DİL-DUDAK EGZERSİZLERİ UYGULAMAYA BAŞLADIM.SAKIZ ÇİĞNEME,KAĞIT PARÇALARI ÜFLEME,SIVI GIDALARI PİPETLE İÇME,BALON ŞİŞİRME,KAVRAM İSİMLERİ SÖYLETİP SALYA GELECEĞİ ANDA BURNUNU SIKIP AĞZINDAN NEFES ALDIRIP SALYANIN GERİYE GİTMESİNİ SAĞLAMA GİBİ.BU YÖNTEMLER MEŞAKKATLİDİR AMA UZUN SÜRE UYGULARSANIZ,UYGULATIRSANIZ SONUÇ ALACAĞINIZA İNANIYORUM.
09-05-2008
Ömer AKTÜRK
Zihinsel Engelliler Öğretmeni

Şahsım adına sizi memnun edecek ve içinizde kuşku uyandırmayacak her yöntemi denemenın hiçbir sakıncası olmadığı kanaatindeyim.Yalnız yenıden belirtmeliyimki çocuğunuzun mental reterdasyon+konuşma bozukluğu tanılarının da tam olmadığını belirttiniz.Buna istinaden bu yontemin çocuğunuz da nasıl fayda sağlayacağını doktorla görüşerek karar verebılırsınız.Bu yöntemin uygulandığını ve bazı çocuklarda iyi sonuçlar alınırken bazılarında ise fayda sağlamadığını okudum.Maddi anlamda sizi zora sokmayacak ise denemenizde bir sakınca olmadığı kanaatindeyim.Yinede yöntemi internet ve yerinde giderek konuşarak duygularınızı anlatarak konuşmanızı ve kafanızdaki soru işaretleri bırakmadan oradan ayrılmanızı isterim.Sağlıklı kalın.
09-05-2008
Elif AĞAÇHAN
Diğer

elif hanim istanbulda yasiyorum.
09-05-2008
Ebru AKTURK
Diğer

Avrupa ve ABD'de otistik, disleksi AIT ( Auditory Integration training ) ya da hiperaktif çocukların tedavisinde uzun süredir kullanılan yöntem, zihinsel bozukluklar ve işitsel algı problemleri ses dalgaları kullanılarak düzeltiliyor. Türkiye'de de Psikolog Doktor Murat GÜVENÇER'in uyguladığı yöntemde başarı oranı %70'dir. Fransız tıp doktoru Guy BERARD'ın otuz yıllık bir çalışma sonucu geliştirdiği, Avrupa ve Amerika'nın çeşitli ülkelerinde Dr. BERARD'ın yetki verdiği uzmanlarca kullanılan, 1996 yılından beri de Türkiye'de BERARD'ın öğrencisi Psikolog Dr. Murat GÜVENÇER tarafından başarıyla uygulanan Auditory Integration training ( İşitsel Eğitim ) yöntemiyle otistik, hiperaktif, depresif ve disleksialı ( okumayı öğrenme güçlüğü ) hastaları tedavi ediliyor. buluşu olan "audiokinetron" adlı bir cihaz kullanılıyor. Bu cihaz başka ses kaynağında verilen sesleri module ediyor, sesleri 15-25 bin frekansa kadar değiştirebiliyor. Bir kaset ya da disk çalarla bağlantılı olarak kullanılan "audiokinetron" programlanarak, hastanın durumuna, ihtiyaçlarına göre frekanslar arttırılabiliyor. İstenmeyen frekanslarsa yok edilebiliyor. Sağ ve sol kulağa ayrı ayrı desibelde, volümde ses verilebiliyor. Müzik türünün tedavide bir önemi yok ama çocukların zevkle dinleyebilmesi için melodik, zengin ritimli müzikler tercih ediliyor. Çeşitli frekanslar beynin ilgili ilgili bölümlerine bu müziğin içinden kamufle edilerek yollanıyor. Beyne ulaşan bu ses dalgaları beynin bazı bölgelerini uyarıyor ve tüm frekans eşiklerini eşit düzeye getirerek aşırı duyarlılık, asimetrik ya da ağrılı algılamaya ortadan kaldırıyor ya da minimuma indiriyor ve bu merkezlerin kapasite kullanımını arttırıyor. İşitsel eğitim günde 2 kez otuzar(30) dakikalık seanslarla iki haftada gerçekleştiriliyor. Toplamı 10 saat olan 20 seansta tedavi tamamlanıyor. Tedavinin etkileriyse onbeş(15) gün - altı(6) ay içinde görülebiliyor. Altı ay aralarla tedavi birkaç kez tekrarlanıyor ve her defasında daha çok iyileşme sağlanıyor.
09-05-2008
Ebru AKTURK
Diğer

İşitsel eğitim ;oğlunuzda işitme problemi olup olmadığı ıle ılgılıdır.Ki çok ufak Bera testi ile bunun sonucunda böyle bir problem yaşayıp yaşamadığını öğrenebılırsınız.Bunun yanı sıra konuşma bozukluğu yaşayan çocuklara öğretılen konuşma terapisinde vurgulayarak tekrar etmede işitsel yöntem zaten kullanılmaktadır.Yanlış ifade ile istediği herhangi bir şeyı onun dediğini anladıgınızı belırtırşekılde vermeyın.Örneğin:Aaba(yani araba)dedıgınde istedıgı arabayı vermeyın.Neyi istedin, Arabayımı; tekrar et ne ıstedın, arabamı hangı araba,kırmızı arabamı,mavı arabayımı ıstedın.Araba demelısın dıye aynı kelımeyı bıkmadan 5-6 kez aynı cumle içinde söyleyerek onun doğru olanı öğrenmesını ve soylemesını sağlayın.Birde bulunduğunuz ili yazarsanız sızı yonlendırebıleceğim hastane yada dr.konusunda yardımcı olmaya çalışabılırım.Sağlıkla kalın...
09-05-2008
Elif AĞAÇHAN
Diğer

elif hanim oncelikle ilginize cok tesekkur ederim.bi konuda daha fikrinizi almak istiyorum.konusmayla alakali olarak isitsel egitimin bir faydasi olabilirmi murat guvencer bu konuyla ilgili calismalarindan yuzde yetmisbes oraninda olumlu sonuclar almis.fikrinizi alabilirmiyim.ilginize tekrar tesekkur ederim.
09-05-2008
Ebru AKTURK
Diğer

Çocuklarımızın teşhıslerınde bır çok hastane yanıltıcı teşhısler koymaktadır.hafif mental mi yoksa öğrenme bozukluğumu oldugu önemlıdır.Öğrenme bozukluğu hakkında bazı yazıları okuyun eğer belirtiler oglunuzdakı ile örtüşüyorsa buna göre doktoru ıle yenıden görüşebılırsınız.Sitenın makaleler bolumunde bu konu ıle ılgılı yazılar mevcuttur.Ayrıca ınternette de bır çok yazı bulabılrsınız.Hafif mental ise yıne oğlunuzdaki hangı yonlerınde zayıf halkalar oldugunu teşhıs ederek bu yonde eğitim aldırmanız doğru olacaktır.Oncelıkle bu konudakı teşhıs dogrultusunda yapılan eğitim başarı sonucu vermektedır.Dil ve konuşma ağırlıklı bır sorun ıse sabırla bunu halladebılırsınız.Kreşe gıtmesı ve sosyal yaşama uyum sağlaması onun konuşma becerısıne katkı sağlayacaktır.Sağlıklı kalın
09-05-2008
Elif AĞAÇHAN
Diğer

elif hanim oglumu algilamada ve konusmada gucluk sikayetiyle universite hastanesine goturduk.fizik muayenede cevreyele ilgi ve iletisim az konusma yetersiz.labaratuar goruntuleme MRGnormal metabolik testler normal tani olarak hafif derecede mental retarde tanisi konuldu. oglumu uc yasindayken yine bir universite hastanesine goturdugumde algisal problerden dolayi butun testler normal cikti doktorumuz kresle sosyallesebilcegini soyledi
09-05-2008
Ebru AKTURK
Diğer

Çocuğunuzun fiziksel olarak bir sorunu olmadığını belirtmişsiniz.Zihinsel yada başka bir tanısı varmı.Salya akıtmasının nedenının bulundugunuz yerın üniversite hastanelerınin çocuk nerolojisine götürerek öğrenebilirsiniz.6 yaşına girmiş olan oğlunuzu konuşma terapisine yenimi başlattınız?Salya akıtmadıgında konuşabildiğini(kelimeleri iyi çıkardığını)diğer hallerınde ise bunu yapamadıgını belirtmişsiniz.Öncelikle bu konunun nedenini ve çözümünü bulduktan sonra eğitim,konuşma terapilerinizi daha iyi yön verebilirsiniz.
08-05-2008
Elif AĞAÇHAN
Diğer

Sorunun yanıtını biliyor musunuz?
Sorunun yanıtını biliyorsanız, lütfen aşağıdaki alanı kullanarak soruyu yanıtlayınız.

 

Soruyu yanıtlarken:

  • Doğrudan soruyu yanıtlayınız, veya soruya verilen diğer yanıtları geliştirecek şekilde yanıt veriniz
  • Yanıtınızda hakaret, küfür veya kanunlara uygun olmayan paylaşımlar bulunmamalıdır. Buna uygun hareket etmeyen üyelerimizin üyelikleri durdurulacaktır
Yenilenen EÇOP'u Denediniz mi?
Engelli Çocuklar Otomasyon Programı (EÇOP) yenilendi, Demo indirip anında, MEBBİS'den bilgilerinizi yükleyerek hemen kullanmaya başlayabilirsiniz.
ÜCRETSİZ demoyu hemen indirin ve yükleyin.
  • SINIRSIZ Kullanıcı ve Öğrenci
  • Veritabanı sunucu hizmeti
  • Uzak sunucuya otomatik yedekleme
  • E-fatura entegrasyonu
  • Web tabanlı (mobil uyumlu) veya Masaüstü kullanımı
  • MEBBİS otomatik veri alma ve aktarımı
  • Tüm formların otomatik hazırlanması
  • Yılsonu değerlerlendirme işlemlerinin tek tuşla yapılması
  • Faturaların otomatik üretilmesi ve hatasız MEBBİS'e aktarılması
  • Online teknik destek imkanı
  • Pratik ders yazılabilmesi
İş Arayanlar

iş arayan 930 kişi var. Hemen irtibata geçerek personel eksikliğinizi tamamlayın.

Bugün

İrem G.
Fizyoterapist

Bugün

Sudenur Ş.
Çocuk Gelişimcisi

Bugün

Zehra K.
Ergoterapist

Bugün

Beyza B. S.
Çocuk Gelişimcisi

Dün

Nursu S.
Odyolog

Ücretsiz İş İlanı
Özel eğitim ve sağlığın ortak paydası olan Rehabilitasyon.com adresinin sektöre özel iş veren ile iş arayan arasında ne kadar iyi bir köprü olduğunu görebilmeniz için çok kısa süreliğini ÜCRETSİZ bir İş İlanı verebilirsiniz.