Soru-Cevap
konuşmalarına yönelik çalışmalr olan varmı
Burada meleklerimizin ne derece konuşabileceklerini ve onlar ,için neler yapabiliriz sorusunun yanıtını bulmak için girmiştim. Dil gelişimi çok önemli lütfen bilginiz var ise bu konuda bizi bilgilendiriniz. Bizim iyi eğitim almış bizlere birşeyler öğretecek uzmanlara çok ama çok ihtiyacımız var.
Lütfen daha çok bilgi Downlu bebekler ve çocuklar hakkında. Yeni gelişmeler. Çok teşekkür ederim
Sayın Ün,
Öngörüşme yapıldığına göre derler ya "gelelim kuru fasulyenin faziletlerine"
Kapsamlı bilgi için maddeler halinde
üstünde düşündüğünüz sorunsalı açın
küçücük bir gözleminiz bile bize yararlı olabilir, bekliyoruz.
Size çok teşekkür ederim eğtime merakınız için
ama
size söylemiyorum tabii
genelde net te tartışmalar bizim bazı çocuklarımızın tavırları gibi sürüyor.Hani bazı çocuklar vardır; konuşamaz,ya da önemsemez,(tanı vermiyorum) çevre ile ilgilenmez ilgileneceği zaman da evdekilerin en önem verdiği vazoyu kırar televizyonu indirir.Bu sayfa da doğru iletişime örnek olmuş,darısı diğer sayfaların başına.
Arkadaşın biri bir soru sorar, cevap verirsiniz alınır verdiği karşılık,
sayın amir bey ne kadar çok alana hakimsiniz öyle kaç tane araştırmanız var bu konuda kaç tane down lu çocukla eğitimde bulundunuz söylermisiniz acaba?
Söylerim canım kardeşim en az 50 down sendromlu öğrenciyle bireysel çalışmamız olmuştur. Bundan neden rahatsız olduğunuzu anlayamadım. Size hakaret etmedim kötü bir söz söylemedim alınganlık niye, sizi tanımam , sizinle ilgili bir takıntım, sıkıntım da yok, bilmeden kırdımsa özür de dilerim. Bu alınganlık niye ayrıca bir çok alanda bilgi sahibi olamaz mıyım. Süreki bunu söylüyorsunuz ne gibi bir sakıncası var anlamış değilim. cevaplarınızı sabırsızlıkla bekliyorum.
Sarp bey tıptan önce tabiki felsefe ve eğitim vardı. Ben sadece bilimlerin etkileşim içinde olduğunu ve bu gün çok net olarak kabul edilmiş bir yaklaşımı örnek göstermek istedim.
Amir bey,
gerçekten, bu site fikir tartışmak için varsa, şimdi bir fırsat bulduğum kanısındayım.
Aşağıdaki cümleyi dün akşam okudum, yazmak istemedikçe yazasım geldi.Çünkü ağırıma gitti.Bizler (siz de pedagoıji mezunusunuz,)kökü sophizm ve platoya dayanan dinsel ve felsefi anlayışlar arasında ahlak felsefesi belli,çeşitli anlayışlara ekollere sahip olabilen ama temelde tıbba ve tüm bilimlere nefes veren bir disiplinden geliyoruz diye düşündüm.
Yani tıbbı yaratan felsefe ve eğitimdir.Dolayısıyla eğitim sırasında tıbbın bugunkü gibi düşünmesine neden olan disiplin biziz.
Elbette tıbbın da bir felsefesi vardır ama önderi pedogıji dir.Tıp, sözgelimi DNA kodlama isterse demokratik anlayış ve yasalara muhtaçtır.Halkın eğtim durumu belirleyici olacaktır.
Tıp felsefesi bir yana.Kırıldığım nokta şurası:
"Çağdaş tıpta "hastalık yoktur hasta vardır" yaklaşımı kullanılmaktadır."
elbet böyledir ama ,başa bu anlayışı çekmek yanlış ,biz eğitimciyiz.Ülkemizde çok örneğini görmemekle birlikte, üstelik; idealist olması gereken, insanı ön plana alması gereken, fedakarlık oranı yüksek olan bir mesleğiz.
Sekiz aylık askerliğimde büyük bir askeri okulun rehberlik bürosunda üsteğmenimin master tezini bitirdim ve üsteğmenim tez aldı.Gerçekten ankara üniversitesinden o tezi alıp yayınlamak isterim .Anımsayabildiğim kadarıyla şöyle bir soru vardı
"insanların psikolojik uyumları ve sosyo ekonomik durumları ne olursa olsun onlara hizmet edeceğime yemin ederim"
gibi bir yemin, rehberlik anlayışına uygun mudur?
Tabii ki, doğru yanıt ;tamamen katılıyorum, birinci şık.
Sizin de böyle düşündüğünüzü biliyorum.
Benden tam on yaş gençsiniz pozitifizmin mikrobuna daha yatkınsınız ,yeneceğinize eminim ama aman dikkat.
Neden böyle diyorum çünkü
"Özel eğitimde de aynı yaklaşımla baktığımız zaman Down sendromu değil çalıştığımız çocuğumuz Ahmet, Mehmet vs ve onun özellikleri vardır. Öğrencilerinizin bireysel yapıları değerlendirilerek hazırlanacak eğitim programı çercevesinde, ihtiyaçlarına yönelik olarak kullanacağınız tekniklerle çocuklarınızın gereksinimlerini gidereceğinizi düşünüyorum."
gibi bir ifadeniz içime su serpti
yine de şu tıp işi başta olmasaydı iyi olurdu, diyorum
Son zamanlar herkes birbirine kızıyor
yani aslında biz bunları biraz da "kızım sana söylüyorum gelinim sen anla" olarak da yazıyoruz değil mi.
Eğitimciyiz ya... :)
Kendi aramızda konuşmazsak sorunlarımızı nasıl anlatabiliriz ?
sevgiler
Fiziksel yapılarının farklığı nedeniyle (Büyük ve yarık dil yapısı) Down sedromlu çocuklarda konuşma problemleri olması çok doğal. M.R olmaları da konuşmalarında sıkıntı için diğer neden. Down senromu olmanın yanında gelişebilen sekonder rahatsızlıklar da konuşma sıkıntıları için gerekçe oluştura bilmekte. Down sendromu bu anlamda değerlendirilirken bireysel olarak yapısal ve gelişim farklılıkları da değerlendirilmeli.
Çağdaş tıpta "hastalık yoktur hasta vardır" yaklaşımı kullanılmaktadır. Özel eğitimde de aynı yaklaşımla baktığımız zaman Down sendromu değil çalıştığımız çocuğumuz Ahmet, Mehmet vs ve onun özellikleri vardır.
Öğrencilerinizin bireysel yapıları değerlendirilerek hazırlanacak eğitim programı çercevesinde, ihtiyaçlarına yönelik olarak kullanacağınız tekniklerle çocuklarınızın gereksinimlerini gidereceğinizi düşünüyorum. Kolay gelsin.
Soruyu yanıtlarken:
- Doğrudan soruyu yanıtlayınız, veya soruya verilen diğer yanıtları geliştirecek şekilde yanıt veriniz
- Yanıtınızda hakaret, küfür veya kanunlara uygun olmayan paylaşımlar bulunmamalıdır. Buna uygun hareket etmeyen üyelerimizin üyelikleri durdurulacaktır
- Yenilenme!..Hadi Hayırlısı!...Gönül ve Ruh Desteği İçin Uzmanların Ğüçbirliği
- Yenilenme!..Hadi Hayırlısı!...Gönül ve Ruh Desteği İçin Uzmanların Ğüçbirliği
- Uzman Meslek Elamanları Güçbirliğiyle Hadi Elele!.....Bu Taslak Acil Bir Yenilenme Nin İhtiyacıdır.Destek ve Yorumlar Şimdiden Yapılsın!.....................
- Shu Derneği ve Çalışmaları
- Otizm ve Biyomedikal Tedavi
- Shçek Bakım Merkezleri
- Kader
- Fizyoterapi Sertifika Kursu Varmı İstanbulda
- Yeni Yönetmelğin Değerlendirmesi
- Öğrenme Güçlüğü Olan Çocuklar ve Sosyal Hizmet Uzmanı
iş arayan 1142 kişi var. Hemen irtibata geçerek personel eksikliğinizi tamamlayın.
Büşra Ç.
Çocuk Gelişim ve Eğitim Uzmanı
Demet K.
Uzman Öğretici
İrem G.
Fizyoterapist
Sıla K.
Özel Eğitim Öğretmeni
Leyla K.
Psikolog
PKT, KDF, BEP, GÖF ve diğer formları otomasyonunuz otomatik hazırlasın
58 kurum iş ilanı var. Hemen başvuru yaparak özel eğitim ve sağlık sektöründe yerini al.