Soru-Cevap
konuşma bozukluğu
4 yaşında kızım var.psikiyatriden hafif derecede konuşma bozukluğu olduğu söylendi.kızımın bazı harfleri söyleyemiyor s,ş,t,r,f,h,v ve konuşurken sıcak yerine cıcak gibi .kbb,odyolok,psikolog teslerinden geçti odyolok artikilasyon yoğunluğu olduğunu patolojik sorun olmadığını evde ona iyi bir model olarak düzelebileceği söylendi.kbb hiç bir şey olmadığını söyledi .psikiyatrimizde özel eğt.almasını rapor vereceni söyledi.bir psikologa da gittik oda evde düzelebileceğini söyledi.raporunda gelecekteki hayatını olumsuz etkileyeceğini çünkü bu raporun özürlü raporu olduğunu özürlü çocukları olan arkadaşlarımız söylüyor.bu sebeple bu raporu almak istemiyoruz.gerçekten prosürde böyle birşey varmı vede özel eğtim almasına gerek varmıdır.en kısa zamanda yardımcı olursanız sevinirim.teşekkür ederim.
i
Sayın Hakan Altunhan,
Dil ve konuşma terapistleri olarak bizler okul öncesi dönemde de artikülasyon terapisine çocukları almaktayız. Okuma artikülasyon terapisinde destekleyici bir işlev görebiliyor. Ancak "okuma bilmeyen çocuklarda artikülasyon terapisi yararsızdır" gibi bir durum söz konusu değildir. Hatta okul öncesi dönemde yapılan müdahale ile seslerin yanlış pekiştirilmesi ve yanlış sesletimin alışkanlık haline dönmesi engellenebiliyor. Bence geç kalmadan bir dil ve konuşma terapisti ile bağlantıya geçerek çocuğunuzun değerlendirilmesini sağlamalısınız.
Saygılar...
Anladığım kadarıyla çocuğunuzda sadece artikülasyon bozukluğu mevcut.Kızınızın patolojik bir sorunu olmadığına göre bu harfleri düzeltebileceğine inanıyorum.Biz artikülasyon eğitiminde çocukların kullanamadıkları sesleri düzeltebilmeleri için harflerin üstünde tek tek durarak çalışmalar yapıyoruz.Ancak sizin kızınızın yaşı küçük, (tam bir atikülasyon çalışması okuma bilen çocuklarda daha etkili oluyor).Bence siz evde çocuğun yanlış harflerini pekiştirmemeye dikkat ederek söylediği yanlış kelimeyi doğrusunu tanımlayarak düzeltme yoluna gidebilirsiniz.(mesela cıcak dedi evet kızım sıcak)Yada bu harflerle oyunlar türetip birlikte oynayabilirsiniz.(Aynanın karşısında bir yılan kuklası kullanarak sssss sesini tanımlamak hemde oyun oynamak gibi)gibi Ama dikkat edinki bu harflerin üstünde bu yaşta çok ısrarlı durursanız çocuğu bıktırabilir, pekişebilirsiniz.Okul döneminde bu sorun devam ederse eğitime yönlenmenizi tavsiye ederim.
Soruyu yanıtlarken:
- Doğrudan soruyu yanıtlayınız, veya soruya verilen diğer yanıtları geliştirecek şekilde yanıt veriniz
- Yanıtınızda hakaret, küfür veya kanunlara uygun olmayan paylaşımlar bulunmamalıdır. Buna uygun hareket etmeyen üyelerimizin üyelikleri durdurulacaktır
- Uygulamalı Dil ve Konuşma Bozuklukları Tedavisi Semineri
- Doğuştan Gelen Konuşma Bozukluğu
- Garip Bir Konuşma Bozukluğu
- Konuşma/Telaffuz Bozukluğu
- Özel Öğrenme Güçlüğü (Disleksi,Discalculi,Disgrafi ,Sözel Olmayan Özel Öğrenme Güçlüğü ..)
- Dikde - Pare &Quot;Dil, İşitme, Konuşma ve Dinleme Uygulayıcı Eğitimi&Quot;
- Konuşma Bozukluğu Kaynak
- Tamamiyle Artikülasyon Bozukluğu Mu?
- Hastanede Çalışan Çocuk Gelişimci Neler Yapıyor?
- Konuşma Bozukluğu Olan Öğrenciye Kimler Ders Verebilir?
- SINIRSIZ Kullanıcı ve Öğrenci
- Veritabanı sunucu hizmeti
- Uzak sunucuya otomatik yedekleme
- E-fatura entegrasyonu
- Web tabanlı (mobil uyumlu) veya Masaüstü kullanımı
- MEBBİS otomatik veri alma ve aktarımı
- Tüm formların otomatik hazırlanması
- Yılsonu değerlerlendirme işlemlerinin tek tuşla yapılması
- Faturaların otomatik üretilmesi ve hatasız MEBBİS'e aktarılması
- Online teknik destek imkanı
- Pratik ders yazılabilmesi
Kurumunuz büyüyor, ekstra yeni personele mi ihtiyacınız oldu?
Artık bunları dert etmeyin! Hemen bir iş ilanı ver, gelen başvuruları incele, birkaç görüşme yap ve uzmanla çalışmaya başla. Hepsi bu...