Soru-Cevap

Soru-Cevap Formu

kekemeliğin tedavisi özel eğitim merkezlerinde mümkün oluyormu

yani demek istediğim bu istanbulda kekemelikle ilgili merkezler var bunlar ne kadar kekemelik sorununu ortadan kaldırabilirler benim 9 yaşında kardeşim var buna çok acil çözüm arıyorum ve bu merkezler kısa zamanda sonuç vaat ediyorlar bu konuda beni aydınlatan olursa müteşekkür olurum.
31-05-2005
Berk KURT
Eğitim Uzmanı
Öğrencilere verilen dersleri MEBBİS'e otomatik aktarın.
4 Yanıt
AIT in yardım edebildiği özel durumlardan bazıları : Duyma ve dinleme yeteneginin gelişimi Anlama yeteneginin gelişimi Sosyal etkileşim gelişimi Dikkat artışı gelişimi Yönergeleri izleme kabiliyeti gelişimi Kurgusal fikir yetenegi gelişimi Duyusal alan gelişimi Koordinasyon ve denge gelişimi Anlamlı dil gelişimi(açık,anlaşılır ve tatmin edici) Rahatlıgın ve sakinligin artması İşitsel girdi anlamının artması Ses ayrıştırılmasının artması Okul performansının artması Toleransın artması ve hassasiyetin azalması Duyusal yüklemede azalma Dokunma hassasiyetinde azalma Daha sakin bir mizaç Endişelerin azalması www.isitselegitim.com AIT hakkında ing çok bilgi bulabilirsiniz mesela www.aitinstitute.org
18-07-2006
Ertan YAVUZ
Diğer

sayın sevda ve emine arkadaşlarımın yazdıklarına katılıyorum.burada en önemli konu çocugun psikolojik durumu.birde kekemeligin başlangıç yaşı önemlidir.ayrıca çocukla konuşurken direct olarak gözlerine ve agzına bakmayın bu onu daha çok heyecanlandıracagı için daha çok kekeleyeceltir.mümkün oldugu kadar stresini hafifletin,o konuşurken sıkıldıgınızı yada acele etmesi gerektini belirtecek davranışlardan sakının.kolay gelsin

 

14-11-2005
Eylül ERSOY
Psikolog

Sayın Sevda Severin verdiği bilgilerin yanına önemli gördüğüm birkaç noktayı eklemek isterim; kardeşiniz için ailesinin de dikkat etmesi gereken çok önemli noktalar var.kekemelik psikolojik kökenli bir sorun olduğu için tek başına bunu yenmesi daha uzun zaman alır.iğleşme süreci bir yılı bulur.ailesinin desteği bu süreci daha çabuk atlatmasını sağlar.aynı evi paylaştığı insanlar kardeşinizle konuşurken konuşma hızlarını düşürsünler.kelimeler tektek,yavaş yavaş söylensin.bu şekilde konuşulursa kardeşinizin de konuşma hızı düşer.konuşmaya başlamadan önce burnundan derin bir nefes alsın daha sonra konuşsun her cümle sonunda tekrar burnundan derin bir nefes alsın.kesinlikle konuşmasından dolayı eleştiride bulunmayın.kitap okurken yüksek sesle ve yine aynı şekilde hercümlenin başında burnundan derin bir nefes alsın ve öyle okumaya devam etsin.hergün evde ailesinden birisiyle okuma çalışmaları yapması çok iyi olur.en kısa zamanda eğtime başlamanız sizin için kazanç olur.başarılar.

06-06-2005
Emine KARALAR
Psikolog

  1. Kekemeliği oluşturan, sürdüren, ağırlaştıran etmenleri ortadan kaldırma:
  
  • Kekeleyen bireylerde konuşmalarındaki problem yüzünden sürekli bir gerilim gözlenmektedir. Onları bu gerilimden kurtarmak için dikkatleri farklı yönlere çekilir.
  • Kekemeliğinden dolayı yitirmiş olduğu özgüvenini, başka özellikleri güçlendirerek tekrar kazanması sağlanır.
  
   2. Özellikle solunum çalışmaları üzerinde durulur:
  
  • Genellikle kekeme bireylerin, konuşma sırasında soluklarını iyi kullanamadıkları görülür. Bu probleme yönelik okuma ve anlatma egzersizleri yapılır ve bireyin kısa sürede nefes alıp vermeyi düzenlemesi, nefesi doğru kullanması öğretilir.
  
   3. Toplum içinde okuma ve konuşma çalışmaları:
  
  • Kekeme birey konuşma problemi dolayısıyla çevresiyle ilişkilerini sınırlı tutar. Kalabalık bir ortamda, kekeleyeceği endişesiyle okuma veya konuşmadan kaçınır. Bu endişeleri gidermeye yönelik Merkezimiz tarafından çeşitli etkinlikler düzenlenir: Tiyatro çalışmaları, gruplar halinde futbol maçları, geziler, toplum içinde şarkı söyleme, konuşma yapma, yüksek sesle düzgün okuma alışkanlığı kazandırma,vs gibi.
  
   4. Başkalarını tanıma ve anlama çalışmaları:
  
  • Kekeme birey çevresindekileri kendisiyle hep alay eden, konuşma güçlüğünden dolayı dışlayan, küçük gören, hor gören insanlar olarak algılar. Bu düşündüklerinden dolayı da sürekli sinirli tutumlar sergiler. Ancak buradaki çalışmalarda herkes aynı problem yüzünden merkezimizde bulunduğu için bu düşünceleri zamanla ortadan kalkar ve genel bir rahatlama görülür.
  
  

 

genelde merkezlerde uygulanan-takip edilen yol bunlardır.ama şunu belirteyim yeni bilgisayar yöntemleriyle 1 ay içinde rahatsızlığın giderileceğini söyleyen merkezler var(reklamlarından görüyorum )ama rehabilitasyon kurumlarında kalıcı çözümlerin sağlandığını,bunun da zaman aldığını biliyorum.burda önemli olan engelin ne derece olduğu!...ayrıca sizin kardşinizin küçük yaşta olma avantajı var....
05-06-2005
Sevda SEVER
Çocuk Gelişim ve Eğitim Uzmanı

Sorunun yanıtını biliyor musunuz?
Sorunun yanıtını biliyorsanız, lütfen aşağıdaki alanı kullanarak soruyu yanıtlayınız.

 

Soruyu yanıtlarken:

  • Doğrudan soruyu yanıtlayınız, veya soruya verilen diğer yanıtları geliştirecek şekilde yanıt veriniz
  • Yanıtınızda hakaret, küfür veya kanunlara uygun olmayan paylaşımlar bulunmamalıdır. Buna uygun hareket etmeyen üyelerimizin üyelikleri durdurulacaktır
Yenilenen EÇOP'u Denediniz mi?
Engelli Çocuklar Otomasyon Programı (EÇOP) yenilendi, Demo indirip anında, MEBBİS'den bilgilerinizi yükleyerek hemen kullanmaya başlayabilirsiniz.
ÜCRETSİZ demoyu hemen indirin ve yükleyin.
  • SINIRSIZ Kullanıcı ve Öğrenci
  • Veritabanı sunucu hizmeti
  • Uzak sunucuya otomatik yedekleme
  • E-fatura entegrasyonu
  • Web tabanlı (mobil uyumlu) veya Masaüstü kullanımı
  • MEBBİS otomatik veri alma ve aktarımı
  • Tüm formların otomatik hazırlanması
  • Yılsonu değerlerlendirme işlemlerinin tek tuşla yapılması
  • Faturaların otomatik üretilmesi ve hatasız MEBBİS'e aktarılması
  • Online teknik destek imkanı
  • Pratik ders yazılabilmesi
Kullanıcı Görüşleri...
İş Arayanlar

iş arayan 616 kişi var. Hemen irtibata geçerek personel eksikliğinizi tamamlayın.

Bugün

Haydar H. Y.
Çocuk Gelişim ve Eğitim Uzmanı

2 gün önce

Aleyna K.
Psikolog (Klinik)

Bugün

Emel I.
Büro Memuru

Dün

Zeliha T.
Uzman Öğretici

Dün

Zehra Y.
Sosyal Hizmet Uzmanı

Ücretsiz İş İlanı
Özel eğitim ve sağlığın ortak paydası olan Rehabilitasyon.com adresinin sektöre özel iş veren ile iş arayan arasında ne kadar iyi bir köprü olduğunu görebilmeniz için çok kısa süreliğini ÜCRETSİZ bir İş İlanı verebilirsiniz.