Soru-Cevap

Soru-Cevap Formu

İşitme engelli ögretmenleri ve ögrencileri bi yardımcı olur musunuz ?

İyi günler arkadaşlar.Malum öss sınavına girdim aldıgım puan işitme engelliler ögretmenligine gidebiliyor.Bu meslegi seviyorum daha önce çeşitli rehabilitasyon merkezlerine gönüllü olarak çalıştım.İş imkanları nasıl ? Kamusal alanda iş bulunabiliyor mu.devlet atamalarıyeterli mi Hangi üniversiteyi önerirsiniz ? yardım edenlere şimdiden çok teşekkür ederim.

20-06-2011
Cemil YAŞAR
Öğrenci
çalıştığım yerde şimdiye kadar 3 defa savcılığa bilirkişilik yapmak vasfıyla çağrıldım ancak işaret dilini bilmemem sebebiyle bu görevi yerine getiremedim, bu anadolu üniversitesinin tamamen işitsel yönteme yoğunlaşmasının sonucudur, daha önceki yorumlarımın da ana temasını oluşturan bu durumu, şiddetle kınıyorum ...
18-05-2012
Seyfettin ÇAM
İşitme Engelliler Öğretmeni

peki birşey diycem çok meraklı degilim 2 seneligesosyal hizmetler bölümünden 4 senelige geçiş yapsam açık ögretimden özel egitim yok bildigim kadarıyla bende lise mezunu loarak çalışmak istemiyorum çok kararsızım
11-04-2012
Yıldız YAĞCI
Çocuk Gelişimi Meslek Elemanı

Emin olmamakla birlikte sosyal hizmetler bölümü, eğitimin daha çok idari alanlarını ilgilendirdiği için öğretmenlik uygulaması ve alan bilgisi anlamında size çok fazla yararlı olacağını düşünmüyorum. Ayrıca 2yıllık sosyal hizmetler bölümü mezunları, 4 yıllık sosyal hizmetler bölümü mezunları kadar geniş iş imkanı bulamamaktadır. Yani idari anlamda da 4 yıllık sosyal hizmetleri bölümünün gölgesinde kalmaktadır.
10-04-2012
Özel Eğt ÖĞRT
İşitme Engelliler Öğretmeni

arkadaşlar ben egitimimi ilerletmek istiyorum sosyal hizmetler bölümü 2 senelik sizce iyimidir biraz fikir istiyorum yardımcı olursanız sevinirim
10-04-2012
Yıldız YAĞCI
Çocuk Gelişimi Meslek Elemanı

hocam biz zaten üniversite yarıştırmıyoruz, böyle bir niyetimizde yok eğer özümseyerek okursanız sizin dediklerinizi düşünüyorum ve bu durumun değişmesini istiyorum, bir anadolu mezunu olarak ...
07-04-2012
Seyfettin ÇAM
İşitme Engelliler Öğretmeni

Anadolu ünüversitesi mezunuyum içem gibi harika bir kurum var öğrenciler orada staj yapıyor. kendilerini çok iyi yetiştiklerini zannediyorlar. gereçekten sralama kart bakmada çok iyi oluyorlar. ama içamin dışında başka bir dünya olduğunu farkettiklerin de özellikle 1 sene çok zorlanıyorlar. rehabilitasyon merekezindeki gibi bir çok çocukla karşılaştıkların da çok zorlanıyorlar. hiç bir devlet kurumu görmediklerinden devlete atandıktan sonra o işaret dilini kullanmayacağım diyen öğretmenlerin hepsi öğrencilerinden işaret dili öğreniyorlar. öğrenmek zorunda kalıyorlar. bu diğer ünüversiteler için de geçerli diğer ünüversitelerden mezunlarda anadolu mezunlarıda işitmeden mezunlar için söylüyorum zihin engelliler öğretmenleri gibi davranış probleri hakkında okadar yeterliliğe sahip olmuyorlar ancak uygulamaya başladıklarında yeterlilik kazanıyorlar. ünüversiteleri yarıştırasıya bence eksiklikjlerin üzerinde dursanız sizden sonra yetişeceklere belki faydalı olursunuz. şunu da söylemeden geçemeyeceğim İÇEM KAPALI BİR KUTU BAŞKA ÜNÜVERSİTEDEN GELEN İNSANLARA YAPTIKLARINI GÖSTERMEYECEK KADAR KAPALI. TÜRKİYEDE BAŞKA İÇEM YOK TÜRKİYENİN ŞARTLARI KEŞKE İÇEM GİBİ OKULLAR OLSA AMA YOK İMKAN YOK İMKAN OLUŞTUIRSALAR EMİNİM ÇOK OKUL HARİKA OLUR SAYGILAR.
06-04-2012
Halil İbrahim ERDOĞAN
Zihinsel Engelliler Sınıf Öğretmeni

iyi ya da kötü sonuçlar için karşınızda bir done olması gerekiyor kimi zaman o doneyi bile bulamıyorsunuz, tıfıl fikirlerle her zaman konuşmak kolaydır, gerçekle yüzleşince yıkılır insan. Kimse yıkılmasın çabamız bunun içindir.
24-03-2012
Seyfettin ÇAM
İşitme Engelliler Öğretmeni

haklısınız tecrübeler önemlidir. ama yeterince becerikli olmayan insanların ortaya koyduğu vasat sonuçları, iyi sonuçlar ortaya çıkaran nitelikli deneyimlerden ayırmak gerek elbette
24-03-2012
Özel Eğt ÖĞRT
İşitme Engelliler Öğretmeni

herkes düşündüğünü dile getirmekle serbest tabii ki, kimin gerçeğe göre konuştuğu günlük hayattaki tecrübelerle sabittir.
23-03-2012
Seyfettin ÇAM
İşitme Engelliler Öğretmeni

konudan sapmazsak daha iyi olacak sanırım.
22-03-2012
Seyfettin ÇAM
İşitme Engelliler Öğretmeni

:) hocam ne olduğunu anlamadım zaten yanlış anlamışım özür dilerim dedim olay genel güç odağına karşı bir başkaldırış niteliği aldı.
07-03-2012
Özel Eğt ÖĞRT
İşitme Engelliler Öğretmeni

bu toplumu küserek değiştiremeyiz ama ...
07-03-2012
Seyfettin ÇAM
İşitme Engelliler Öğretmeni

muazzez hanım yanlış anlaşılmalar olabilir bu sizin yazmamanızı gerektirmez rica ediyorum, düşüncelerinizi açıklamaya devam edin.
06-03-2012
Seyfettin ÇAM
İşitme Engelliler Öğretmeni

Teşekkür ederiz...
05-03-2012
Özel Eğt ÖĞRT
İşitme Engelliler Öğretmeni

Kusura bakmayın Muazzez arkadaşım yanlış anlamış olabilirim özür dilerim.
03-03-2012
Özel Eğt ÖĞRT
İşitme Engelliler Öğretmeni

"Kimi insanlar doğuştan işitme engelli ve hiçbir yöntemle duyamıyorsa" ben yorumumu bu yargıya göre yaptım, gerçekte bu tür engellilerin sayısı nicelik olarak az olabilir ancak ülkemizde erken tanılama-erken cihazlandırma-okul öncesi eğitim çok yaygın olmadığı için bu tür engelli sayısı kat be kat artıyor, alanın içinde olmak size bu engel grubu skalası hakkında daha geniş bir görüş açısı sağlıyor. Devlet çocukları erken tanılama-erken cihazlandırma-erken yaşta eğitim-aile rehberliği-psikolojik destek-odyoloji labotavuarı-uzman odyolog-dil ve konuşma terapisti-kulak kalıp ve cihaz üniteleri ile bu gibi başlıkları ya tüm ülkede yaygınlaştıracak ki şu anda bu olabilir gözükmüyor ya da kendisi için maliyeti daha az olan işaret diline ağırlık verecek, ben tabiiki ilk seçenekten yanayım ama gerçekçi olursak malesef, devlet bu politikayı gütmeyecektir. okul öncesi işitme engelli grubuna yönelik böyle bir planın olması çok güzel, keşke şartlar uygun olsa biz de böyle atılıma girişsek ama statüko bunu engelliyor.
03-03-2012
Seyfettin ÇAM
İşitme Engelliler Öğretmeni

Hocam zaten arkadaş bir cümle yazmış kötü niyetle dahi ne kadar ayıklanabilir. Bahsettiği ihtimal aralığındaki işitme engelli sayısı işitme engellilerin yüzde 3 ünü geçmez zannediyorum. Bu ihtiyacı da karşılayacak olan eğitimci fazlasıyla var...Her neyse bu tür tartışmalarında pek bir önemi kalmayacak. Devlet işaret diline yöneliyor görülen o ki. Hakkımızda ve öğrencilerin haklarında hayırlısı. 3-4 arkadaş mezuniyet sonrası sadece işitme üzerine bir kurum açıp sadece yuva sınıfı öğrencileriyle çalışmaya başlayarak ilerlemeyi düşünüyorduk. Planlar vardı, çevredeki tanılanmış çocukları 4-5 yaşına kadar bir şekilde cihazlandırmak vs. Ama devlet ve özel kurumlarda işaret dili zorunlu hale gelirse böyle bir çaba anlamsız kalacak.
02-03-2012
Özel Eğt ÖĞRT
İşitme Engelliler Öğretmeni

arkadaşın cümlesini tamamen okursan ne demek istediğini, ne demek istediğimi daha iyi anlayacağını umuyorum, magazin gazetecileri gibi cımbızla bir kaç sözcük alıp buna göre yorum yapmak, doğruyu yansıtmaz. Ayrıca total kayıp mutlak kayıp anlamını taşır genelde beyindeki işitme sinirleriyle ilgilidir tek ve garantisiz çözüm yolu ise biyonik kulaktır, hayatında hiç heyet raporu görmediğin için, bu fikirlerini doğal karşılıyorum, hazır içem.de staj yapıyorken bunları daha iyi öğrenebilirsin ama orayla yetinmeyip uzman bir odyolog ve kbb uzmanı ile görüşmeni de tavsiye ederim, ne de olsa türkiyenin her yerinde içem ve türevleri yok.
02-03-2012
Seyfettin ÇAM
İşitme Engelliler Öğretmeni

Arkadaş doğuştan işitme engelinden bahsetmiş. Doğuştan işitme kaybı, Total ya da sensorineural işitme kaybı ile aynı kategoride bile değil. Total kayıp işitme kaybının derecesi, sensorineural kayıp ise işitme kaybının meydana geldiği yer(iç kulak) ile ilgili kavramlardır...Kulakta hiç işitme kalıntısı kalmadıysa elbette diğer yöntemlere yönelinir ama dediğim gibi çok nadirdir.Hele ki kök hücre çalışmaları ile daha da az karşılaşabimeceğiz seviyeye gelmiştir. Az da olsa var olan işitme kalıntısı cihazlandırılarak duyma becerisi kazandırılabilir. Bence öğrencilik yaşamınıza dönüp notlarınıza bir göz atmalısınız... Öğrenmenin yaşı yoktur sonuçta.
02-03-2012
Özel Eğt ÖĞRT
İşitme Engelliler Öğretmeni

total kayıp ve çözümleri nelerdir, Sensorineural tip kayıp ile farkları nelerdir ?? bunları öğrenip öyle yorum yaparsan sevinirim sayın mehmet ayrancı, işitme engelli "çoğu" bireyde işitme kalıntısı elbetteki vardır ( her işitme engellide yoktur ) ancak çalışabilir bir eğitim metodu takip edilmezse bu kalıntı, sözel dile geçişi sağlamaz ve birey işaret diline yönelebilir.
02-03-2012
Seyfettin ÇAM
İşitme Engelliler Öğretmeni

Sorunun yanıtını biliyor musunuz?
Sorunun yanıtını biliyorsanız, lütfen aşağıdaki alanı kullanarak soruyu yanıtlayınız.

 

Soruyu yanıtlarken:

  • Doğrudan soruyu yanıtlayınız, veya soruya verilen diğer yanıtları geliştirecek şekilde yanıt veriniz
  • Yanıtınızda hakaret, küfür veya kanunlara uygun olmayan paylaşımlar bulunmamalıdır. Buna uygun hareket etmeyen üyelerimizin üyelikleri durdurulacaktır