Soru-Cevap
Soru-Cevap Formu
iş ilanlarından
diplomalı yada fizyoterapi sertifikalı, deneyimli ne demek.bu sitenin iş ilanları bölümünde istanbuldaki bir merkez aranan nitelikler yazmış.diplamasız ama deneyimliyim diyenleri fizyoterapist diye çalıştıracaklar mı.anlayan varsa anlatsın
11-09-2006

Fizyoterapist
36 Yanıt
BENCEDE BÖYLE KISKIRTMALARA GELMEYİN ARKADASLAR ONU YAZAN BİR HEKIM OLAMAZ OLSA OLSA FZT LERİ CEKEMEYEN, ÖZEL EĞİTİMDE DOĞRU DÜZGÜN BİR STATÜSÜ OLMAYAN KOMPLEKSLİ ARKADASLARIMIZDAN BİRİDİR. SİZDE TAHMİN EDİYORSUNUZDUR ZATEN BUNU KİMLERİN YAPABİLECEĞİNİ ONUN İCİN MUHATAP ALMAYA DDEĞMEZ
19-09-2006

Fizyoterapist
Tedavi programı sadece hotpack,ultrason,tens'ten oluşmuyor.ama ne yazıkki ülkemizde fiziatristler bu şekilde kendilerine bir yer arıyorlar.arada kalan bir hekimlik çünkü.tanı mı koyacak(hayır onu zaten ortopedistler,nörologlar,romatologlar ve diğer hekim grupları yapıyor)yoksa tedaviyi mi planlayıp uygulayacak(hayır onu da zaten fizyoterapist yapıyor.çünkü bunları yapabilecek düzeyde eğitim alıyoruz)peki fiziatristler ne yapıyor?böyle arada kalarak ona buna sataşıyor.yazık acıyorum sizlere.daha doğrusu böyle seviyesiz konuşup acizliğinize.
15-09-2006

Fizyoterapist
''Fizyoterapist, hekim tarafından tanısı konan hastaların fizyoterapi ve rehabilitasyon programlarını planlayan ve uygulayan; sağlıklı kişilerde özel egzersiz ve rehabilitasyon programları ile fiziksel uyumu arttırıp, hastalık ve sakatlıkları önleyen profesyonel bir sağlık elemanıdır. Ölçme ve değerlendirme metotlarını kullanarak hasta veya sağlıklı kişinin fizyoterapi ve rehabilitasyon programını gerekli gördüğü teknik ve elektroterapi ajanlarını kullanarak, uygular.''işte fizyoterapistlerin işi bu. evet bunu kabullenmek zor oluyor diğer meslek grupları tarafından.ama gerçek bu.
15-09-2006

Fizyoterapist
Mesleki unvanın korunması ile ilgili bildirgeye göre fizyoterapi hizmeti yalnızca fizyoterapistler tarafından veya fizyoterapistin direktifi ve gözetimi altında yapılabilir ve bu hizmet değerlendirme, fizyoterapi tanımlaması, fizyoterapi yaklaşımlarının belirlenerek planlanması, uygulanması ve yeniden değerlendirmeyi kapsar. Hekimler ile ilişkiler konusundaki bildirgede ise fizyoterapiste gönderilen sevklerde, bu sevkin fizyoterapide neler yapılacağını değil, yeterli tıbbi bilgiyi içermesinin uygunluğu belirtilmektedir.
Dünyanın ve Avrupa Birliğinin standardı yüksek fizyoterapi-rehabilitasyon yüksekokullarındaki eğitime eşdeğer eğitim veren yüksekokullara ve bilimsel ve mesleksel olarak çağdaş bir alt yapıya sahip olan ülkemizde geleceğin mesleği olarak gördüğümüz fizyoterapistlik mesleğinin yasal açılardan da çağdaş düzeye ulaşmasını diliyoruz.
15-09-2006

Fizyoterapist
Dünya Fizyoterapistler Konfederasyonu yayınladığı bir dizi bildirgeyle eğitim-araştırma ve uygulamalarda uluslar arası yüksek bir standart oluşturmayı amaçlamıştır. Söz konusu bildirgelerden en önemlisi mesleki otonomidir. Buna göre Fizyoterapistler sağlığın iyileştirilmesi, koruyucu fizyoterapi, bakım ve fizyoterapi hizmetlerini kendi bilgi ve yeterlilikleri içerisinde, mesleki muhakeme yeteneklerini özgürce kullanarak uygulayabilme hakkına sahiptirler. Fizyoterapistlerin mesleki kararları işveren veya diğer meslek mensupları tarafından kontrol edilemez ve/veya kısıtlandırılamaz.
15-09-2006

Fizyoterapist
Maliyet etkinliği bakımından da önemli olan bu çalışma koşulu, ulusal fizyoterapi-rehabilitasyon giderlerini önemli ölçüde azaltmaktadır. Dünyanın gelişmiş ülkelerinde sağlık politikaları kapsamında fizyoterapi-rehabilitasyon hizmetleri yapılandırılırken hizmetin kalitesinin arttırılması ve devamlılığı üzerinde yoğunlaşılmakta, hasta hakları ve hastanın yararına olabileceği düşünülen çözümlemelere yer verme çabaları görülmektedir.
Dünyadaki tüm ulusal fizyoterapi derneklerini aynı çatı altında toplayan ve temsil eden Dünya Fizyoterapistler Konfederasyonunun misyonu dünya fizyoterapistlerinin birbirleri ile iletişimini, bilgi ve deneyim alışverişini sağlamak, fizyoterapi eğitimi ve uygulamalarını, standardı yüksek araştırmalar ile güçlendirmek, sosyal ve eğitim amaçlı kongreler ile mesleğin gelişimini bilimsel ve yasal açılardan desteklemektir.
15-09-2006

Fizyoterapist
Türkiye'de fizyoterapistler dünyadaki meslektaşları gibi mezuniyet sonrası bilim uzmanlığı ve doktora çalışmaları yapmakta, doçent ve profesör olabilmekte, fizyoterapi-rehabilitasyon yüksekokullarında öğretim elemanı olarak görev yapabilmektedirler. Ancak çalışma koşulları, görev-yetki ve sorumlulukları bakımından hak ettikleri seviyeye bir türlü ulaşamamışlardır. Özellikle meslek yasalarının olmayışı, çalışma koşullarını zorlaştırmakta ve mağduriyete yol açmaktadır. Dünyada ve Avrupa Birliğinde yaygın olan uygulama, hekimin gördüğü ve tanısını koyduğu hastanın o hekim tarafından fizyoterapiste gönderilmesidir. Söz konusu hekim herhangi bir branştan olabileceği gibi aile hekimi de olabilmektedir.
15-09-2006

Fizyoterapist
Özellikle endüstriyel alanda rehabilitasyon çalışmaları, ev ve iş ortamında yapılan ergonomik düzenlemeler ve toplum temelli rehabilitasyon hizmetleri, sağlıklı ve özürlü kişiler için spor ve rekreasyonel aktivitelerin organizasyonu, özürlü kişilerde fonksiyonu kısıtlayan, çevresel ve mimari engellerin düzeltilmesi ve fiziksel uyum için eğitim, fizyoterapistlerin önemli aktiviteleri ve sorumlulukları arasına girmiştir. Fizyoterapistler ayrıca yönetim ve organizasyona dayalı hizmet planlama, şekillendirme, hizmetin verilişi, devamlılığı ve kaynakların etkin kullanımı konularında da başarılı çalışmalar yapmaktadırlar.
15-09-2006

Fizyoterapist
Herhangi bir neden ile kolunu yada bacağını kaybetmiş kişileri fizyoterapi yöntemlerinden yararlanarak protez (suni uzuv) uygulanmasına hazırlar, hastaya uygun protezin tasarımı ve protez ile rehabilitasyonunda görev alırlar.
Tıbbın pek çok alanına (Nöroloji, ortopedi, pediatri, kardiyoloji, göğüs hastalıkları, fiziksel tip ve rehabilitasyon, jinekoloji, üroloji, romatoloji, psikiyatri gibi) hizmet veren fizyoterapistler, zamanla toplumun değişen gereksinimlerine göre çeşitli alanlarda özelleşmişlerdir. Dünya Fizyoterapistler Birliği Avrupa Bölgesi'nin Fizyoterapi'de mezuniyet sonrası eğitimi konusunda her yıl gerçekleştirdiği toplantılar kapsamında özelleşmiş fizyoterapistlerin profili de çizilmiş ve Avrupa Birliği ülkelerinde yaygınlaştırılmıştır. Geçtiğimiz yüzyılda fizyoterapideki önemli bir gelişme fizyoterapinin hastane temelli uygulamaların yanı sıra hastane dışına taşınmasıdır.
15-09-2006

Fizyoterapist
Aldıkları eğitimi toplumun değişen gereksinimlerine uyumlandırabilen fizyoterapistler hareket ve fonksiyondaki kayıpları, varolan yetenekleri, özürlülüğü ve engeli değişik ölçme-değerlendirme, özel testler ve yaklaşımlar ile değerlendirir, fizyoterapi tanılamasını takiben kişinin fonksiyonel gereksinimleri, yetenekleri ve motivasyonunu göz önünde bulundurarak tedavi programını planlar ve uygular. Fizyoterapi- rehabilitasyon programını uygularken nöroterapatik yaklaşımlar, egzersiz, manuel tedavi yöntemleri, fiziksel, elektroterapi ve mekanik ajanlar, fonksiyonel aktivite eğitimi ve mesleki rehabilitasyon yaklaşımları gibi yöntemlerden yararlanırlar. Gerekli durumlarda yardımcı, adaptif, destekleyici ve koruyucu ekipman, cihazlar ve araç/gerecin tasarımını ve takiben günlük yasam aktiviteleri sırasındaki kullanımını bizzat gözlemleyip eğitim vererek yardımcı olurlar.
15-09-2006

Fizyoterapist
Fizyoterapist, yaralanma, hastalık, doğuştan gelen özür, hareket sistemi bozuklukları veya diğer durumlardan kaynaklanan ağrı ve fonksiyon bozukluklarında; kişilerin fonksiyonel limitasyonlarını, ağrıyı, özrü ve yeteneklerini özel ölçme, değerlendirme ve inceleme yöntemleri ile belirleyerek hekimin tanısına göre, fonksiyonun ve fonksiyonel kapasitenin geliştirilmesine yönelik fizyoterapi ve rehabilitasyon programını planlayan, uygulayan ve tekrar değerlendirerek rapor eden, sağlıklı kişilerin sağlığını devam ettirmek amacıyla uygun egzersizler / koruyucu programlar planlayan mesleki otonomiye sahip olan bir sağlık personelidir.
15-09-2006

Fizyoterapist
Günümüzde tıp bilimindeki ilerlemeler ve sağlık bakım alanındaki gelişmelere paralel olarak hastaların yaşama şanslarının artmış, yaşamak kadar yaşam kalitesinin önemli olduğunun anlaşılması ile sağlıklı olmak tanımının daha geniş bir perspektifle değerlendirilmesi fizyoterapistlere duyulan ihtiyacı arttırmıştır.
Fizyoterapi ve rehabilitasyon, hareket yetersizliğine yol açan hastalıklar, yaralanmalar ve ağrılı durumlar sonrasında fonksiyonel durumun olabildiğince iyileştirilmesi ve devamı için bilimsel kanıtlara dayalı değerlendirme ve fizyoterapi rehabilitasyona özel tedavi yaklaşımlarının fizyoterapistler tarafından uygulandığı bir bilim dalıdır. Sağlıklı yasamın temel kavramlarından olan fiziksel uygunluk, fizyoterapistler tarafından geliştirilmiş bilgi, beceri ve yaklaşımların kullanımı ile devam ettirilebilmekte veya artırılabilmektedir.
15-09-2006

Fizyoterapist
Sevgili gocunan doktor kardeşim, gocunmaya gerek yok. Biliyorsunuzki veya bilmiyorsunuz herhalde Fizyoterapistlik Mesleği, dünyada yaklaşık 112 yıldır, ülkemizde ise 45 yıldır toplum sağlığı ve yaşam kalitesi ile doğrudan ilgili bir bilim dalı olarak gelişimini sürdürmektedir. Fizyoterapi bilimi, kas iskelet sinir sisteminin, anatomisi, egzersiz, masaj, çeşitli fiziksel ajanların vücut sistemlerine etkileri ile ilgili bilgiler ışığında fiziksel fonksiyonların geliştirilmesi amacı ile başlamıştır.
Fizyoterapistlik mesleği dünyada özellikle savaşlar, travmalar ve çocuk felci epidemilerini takiben oluşan özürlü nüfusun fonksiyonel kayıplarını giderebilmek amacı ile doğmuş ve pek çok aşamadan geçerek günümüzdeki popüler konumuna ulaşmıştır.
15-09-2006

Fizyoterapist
AYNEN ANLADIĞIN GİBİ GÜZELİM SEN NE YAPIYORSAN AYNISINI YAPIYORMUS GİBİ GÖRÜNCEKİİMZA YETKİSİ OLMUCAK SENİN ALDIĞIN PARANIN ÜÇTE BİRİNİ ALCAK AMA BUNUN KARSILIĞINDA FZT ÜNVANINI SAHİPLENCEK..........
MAALESEF SEKTÖR BÖYLE İŞLİYOR. BUNA KARSİ TÜM VELİLERİMİZİ BİZİM BİLİÇLENDİRMEMEİZ LAZIM. NEYDÜĞÜ BELLİ OLMAYAN KİŞİLERE TESLİM ETMEMELERİ KONUSUNDA BU GÖREV GERÇEK FZT LERİN. GEREKİRSE DİPLOMA KONTUROLÜ BİLE YAPMALILAR
12-09-2006

Fizyoterapist
Sorunun yanıtını biliyor musunuz?
Sorunun yanıtını biliyorsanız, lütfen aşağıdaki alanı kullanarak soruyu yanıtlayınız.
Soruyu yanıtlarken:
- Doğrudan soruyu yanıtlayınız, veya soruya verilen diğer yanıtları geliştirecek şekilde yanıt veriniz
- Yanıtınızda hakaret, küfür veya kanunlara uygun olmayan paylaşımlar bulunmamalıdır. Buna uygun hareket etmeyen üyelerimizin üyelikleri durdurulacaktır
Benzer Sorular
- Merhaba...Bir Sorum Olacak?
- Konyada Otizm Konusunda Uzman Arıyourm. Lütfen Yardım Edin
- Yardımcı Olursanız Sevinirim.
- Kiralık Diplomalara Sesımız Cıkmayacakmı?
- Arkadaşlar Bana Bi Yardımcı Olursanız Sevinirim
- Öğrenciyim
- Üniversite Tercihi Yapacağım Yardım Eder Misiniz
- Dernek
- Becayiş
- Eleştiri Mi Karalama Mı