Soru-Cevap Formu
Soru-Cevap Formu hastanede çalışan shular
hastanede çalışan shular
arkadaşlar sağlık bakanlığının atamalarında hastanede tek shu olarak göreve başladım. benden önce sosyal hizmet uzmanı çalışmamış tahmin edersinizki idarede bizim alanı tam bilmiyor. mesleği hastanede iyi bir sistem içinde uygulamak istiyorum hastanede göreve yeni başlayan ve çalışmakta olan shulardan neler yaptıklarına dair bilgi almak istiyorum.
21-03-2006

Sosyal Hizmet Uzmanı
511 Yanıt
standart kadro uygulamasıyla birçok shu mağdur olacak.Bu resmen shu yok sayılması anlamına geliyor. Koca 600 yataklı hastaneye 1 kadro vermişler. Önceden dört olan sayı bire inmiş. Fizyoterapist ve diyetisyenler 12-4 biz 1. Al sana mesleki ayrım. Her yerden darbe. yeni atananlar şanslı.Bundan böyle S.B lığı shu almayacak.haberiniz olsun.
27-07-2006

Sosyal Hizmet Uzmanı
arkadaşlar sağlık bakanlığı personel dağıtım cetveli yağınladı benim calıştığım hastane 159 yataklı ve sosyal çalışmacı kadrosu vermemişler...norm kadrolar oluşturulacak her hastanenin çalıştırması gereken personel belirli olacak fazlalıklar dağıtılacak.....bilgisi olan varmı
27-07-2006

Sosyal Hizmet Uzmanı
http://www.saglik.gov.tr/sb/extras/mevzuat/hasta_kabul.doc
burdaki yeni genelgeyle hastanelerin kıyımı söz konusu... devlet zaten hastanelere para verme işinden eline cekti.. maliye kısıtlamaya gitti.. bu yeni genelgeyle de hastaneye olan para akışı iyice daralacak.. hayırlı uğurlu olsun...
25-07-2006

Sosyal Hizmet Uzmanı
arkadaslar şimdi biz hastanelerde bu aday memurluğu bitirme davasında nasıl bi prosedür izleyecegiz.. hadi müdürlükte calısan arkadasların amiri muhabbetleri var, şube müdürleri vs.leri.. bu iş onların insiyatifinde. peki biz hastanedekilerin bu durumuna kim bakacak?
bu konuda herhangi bi bilgisi olan var mı?
23-07-2006

Sosyal Hizmet Uzmanı
Yeni mezun arkadaşlara bir sorum var. Ankara Numune Hast. son yıllarda,( 4-5 yıl) içinde uygulama yapan varmı ? Yoksa niye yok ? Tedavi
Hizm.Yönt.126.md. de S.H.U. ''posta ve halkla ilişkiler görevi yapar'' yazıyor. Bu yıllarca değişmedi ve şimdi meyvelerini veriyor.Çünkü TSE ISO 9001- TSE 9000 belgesi alan hastanelerde tüm proseslerin (Hizmet Birimleri) tanımlanması zorunlu ve halkla ilişikiler bölümünü bir nevi danışma gibi tanımlayan Başhekimler S.H.u nın kapısına H.ilişkiler tabelasını törenle astılar. Bir sabah bu tabeleyı odanızın üstünde görürseniz şaşırmayın, bakın ben buradan söylüyorum. hatta bunu bir başlık yapın ve tartışın. H.hakları birim. görev alanlar bu korku filminden kurtulurlar. ancak diğerleri malesef. İnanmayan yönetmeliğ açsın okusun.
18-07-2006

Sosyal Hizmet Uzmanı
Tıbbi S.H ler 19.yy sonlarında ABD' de gönüllü ziyaretlerle( Friendly visitors) hastanelerde başlatıldı. Lady Almonen adlı gönüllülerin katkısıyla gelişti.Bunu 1983 te gönüllü hemşirelik izledi( Visiting nurse). Kısacası T.S.Hizm. hastaların sosyal ,psikolojik ve ekonomik sorunlarıyla ilgilenir. Ancak bu kavramın içi gerekli yönetmeliklerle güçlendirilmemiş ve sahaya sürülen S.h.u ları yanlızlığa itilmiştir. Yeni yeni çıkarılan kriz müdahale merkezleri gibi servislerde uzmanların ne yapacakları açıkça yazılmalıdır. Bu yıllarca yapılmadı ve ne olduğunu sizlere anlatayım.
18-07-2006

Sosyal Hizmet Uzmanı
cahit hocam ve durdu hocam selamlar. iyiyim sağolun. memuriyete ve hastane ortamına yeni yeni alışmaya çalısıyorum.burası meslek elemnları arasında mesleki iletişim kurma adına oldukca yaralı bir site. işlerinizde basrılar. irtibatı koparmayalım. ilçede ilk ve tek meslek elemanı benim.selamlar.
07-07-2006

Sosyal Hizmet Uzmanı
Sizler bu % de 10 hadisesiyle meşgul oluyorsunuz. Halbuki dernek ,sendika neyse bunları harekete geçirmek lazım. Niye aynı eğitimi aldığımız halde eczacı bizden iki kat fazla alıyor ( % 70 ) ,hastane müdür yardımcıları da 2 yıllık ön lisans mezunu olsalar da aynı şekilde alıyor. Bu haksızlıkları karşı örgütlenmemiz lazım. Aslında tüm bunların altında özelikle tıbbi S.H.alanında meslekleşme sürecinin tamamlanmaması yatıyor. Yıllardan beri kendini bu kadar ifade etmeye çalışan ama bir türlü ( kendi meslektaşlarına bile) anlatamayan bir mesleğin zorlukları bunlar. Bu konuda sen ne yaptın diyebilirsiniz.Ben taşrada çalışsamda Ankara'da yapılan her mesleki toplantıya katılmaya çalıştım. Sorunları anlattım ve S.H.U. derneği toplantısında 2001 de kayıtlara geçen konuşmalarım oldu. Dönemin dernek başkanı konuyu pek önemsemedi gibi, veya uygulama alanını, her horoz kendi çöplüğünde öter misali sadece SHÇEK olrak gördü.Tek bir kuruma odaklı S.H mesleği.
06-07-2006

Sosyal Hizmet Uzmanı
Ben H.H.Birim sorumlusuyum. İlimizde ilk kurulan birimiz ve 6 ilçemizde kurulması için eğitimler verdik. Şu %10 hadisesi. Hiç de öğle değil. isterse % de % olsun . zaten bunu hiç alamıyoruz. Çünkü bizim aldığımız tavana takılıyor. Zaten en üst limitten döner ser. aldığımız için hiçbir işe yaramıyor. sadece izin kullanırsak izin kesintisi yapılmıyor o kadar. Siz yeni atanan meslektaşlarıma tavsiyem o ne demiş, şu ne demişten çok kendiniz araştırın. Mevzuat okuyun. Bu noktada İnternet şu anda çok büyük kolaylık sağlıyor. Bizim zamanınızda bu kadar yaygın değildi, böyle imkanlarımız yoktu.
06-07-2006

Sosyal Hizmet Uzmanı
Sorunun yanıtını biliyor musunuz?
Sorunun yanıtını biliyorsanız, lütfen aşağıdaki alanı kullanarak soruyu yanıtlayınız.
Soruyu yanıtlarken:
- Doğrudan soruyu yanıtlayınız, veya soruya verilen diğer yanıtları geliştirecek şekilde yanıt veriniz
- Yanıtınızda hakaret, küfür veya kanunlara uygun olmayan paylaşımlar bulunmamalıdır. Buna uygun hareket etmeyen üyelerimizin üyelikleri durdurulacaktır
Benzer Sorular
- Özel Eğitimden Hastaneye Olur Mu?
- Özürlü Sağlık Kurulu Raporu Veren Hastanelerin Yaşadıkları Sorunlar
- Hastanede Görev Yapan Psikologlar
- Hastanede Çalışan Arkadaşlar
- Hastanelerde Çalışan Çocuk Gelişimciler
- Hastanede Çalışan Çocuk Gelişimcisi Başka İşte Çalışabilirmi?
- Hastanede Çalışan Çocuk Gelişimci Neler Yapıyor?
- Hastanede Çalışan Psikologlar ve Döner Sermaye Çelişkisi
- Hastanede Çalışmak İçin Ne Yapmalıyım ?
- Hastaneye Hacettepe Çge Mezunları Haricinde Çge Öğretmenliğinden Mezunlar Da Atanabiliyormuydu/Atandılar Mı?