Soru-Cevap

Soru-Cevap Formu

hafif mental reterdasyon

3 ay sonra 4 yaşını dolduracak olan bir kızım var.2,5 yaşında iken gelişme geriliği olduğunu söylendi.1 yıldır özel eğitim alıyor.özel eğitim raporunda hafif mental reterdasyon yazıyor.yene yeni konuşmaya başladı.iki kelimelik cümleler kuruyor.anne gel, abla al gibi.. şimdi benim merak ettiğim iyi bir eğitim ve ilgi ile gelişme geriliği düzelir mi?doktor kendi yaşıtlarından 8 ay gerilği var demişti. şimdi herşeyi anlıyor yarı söz yarı işaretle her şeyi anlatıyorda.Yaşı geldiğinde diğer çocuklar gibi ilkokula gidebilirmi?Farkındayım kendi yaşıtları gibi değil.Ama çok fazla geride değil.biraz geç ve zor öğreniyor.banada aydınlatıcı bir cevap verirseniz çok sevinirim.
13-12-2006
Belkıs ŞAHİN
Diğer
Performans Takip Formu (PKT) eğitmenleriniz internet üzerinden girsin, siz sadece çıktıları alın.
5 Yanıt
sayın karakuş bep ve böp lerin ne olduğunu bilmiyorum. beni aydınlatırsanız sevinirim.şu andaki dersleri dil eğitimi ağırlıklı onu biliyorum sadece.şimdiden teşekkür ederim.
30-01-2007
Belkıs ŞAHİN
Diğer

çocugunuzun sizin de saydıgınız yetersizliklere gereksinimi var gönderdiginiz özel egitim merkezinde bu yetersizlikler ne kadar belirlenmiş yani çocugunuz için hazırlanan bep ve böp lere bakın ders planlarına bakın ve bu yetersizliklere daha çok eğimelerini isteyin eger programlarında bunlara yeterince yer vermedilerse tekrar bir düzenleme yapın umarım herşey yolunda gider.
28-01-2007
Fercan KARAKUŞ
Zihinsel Engelliler Sınıf Öğretmeni

sizi takdir ediyor buşekilde devam etmenizi temenni ediyorum unutmayınki hiçbir anne sizin kadar anneyim diyemez çocuğunuzdaki güzellikleri keşfettiğiniz sürece herşeyin dahada düzeldiğini göreceksiniz saygılar
16-12-2006
Murat KUDRET
Eğitim Uzmanı

Teşekkür ederim.Şu anda mesala kende kendine vcd ye çizgi film koyup onu çalıştırıyor.Kumandadan televizyon görüntüsü ile ilgili değişiklikler yapıyor ama renkleri birbirine karıştırıyor, büyük küçü karıştırıyor,kendi kendine yemeğini yiyor,pantolon, hırka ve çorabını çıkarıyor ama kend kendine giyinemiyor.bunlarda o yaşa göre ve kızımın konumuna göre normaldir heralde.Size çok teşekkür ederim.Öyle rahatladım ki. Allah razı olsun.Şu anda dil ve konuşma ağırlıklı eğitim alıyor.
13-12-2006
Belkıs ŞAHİN
Diğer

merkez önemli değil ama bir özel eğitimciden çocuğun ihtiyacına göre eğitim alıp sizde üstünüze düşeni özel eğitimcinizin rehberliğinde yaparsanız kesinlikle korkmayın ve endişelenmeyin sabırlı ve istikrarlı olduğunuz sürece normal cocuklardan ayırt bile edemezsiniz
13-12-2006
Murat KUDRET
Eğitim Uzmanı

Sorunun yanıtını biliyor musunuz?
Sorunun yanıtını biliyorsanız, lütfen aşağıdaki alanı kullanarak soruyu yanıtlayınız.

 

Soruyu yanıtlarken:

  • Doğrudan soruyu yanıtlayınız, veya soruya verilen diğer yanıtları geliştirecek şekilde yanıt veriniz
  • Yanıtınızda hakaret, küfür veya kanunlara uygun olmayan paylaşımlar bulunmamalıdır. Buna uygun hareket etmeyen üyelerimizin üyelikleri durdurulacaktır
İş Arayanlar

iş arayan 953 kişi var. Hemen irtibata geçerek personel eksikliğinizi tamamlayın.

Bugün

Merve B.
Büro Memuru

Bugün

Hülya A.
Büro Memuru

Bugün

Esin E. P.
Özel Eğitim Öğretmeni

Bugün

Göksu E.
Fizyoterapist

Bugün

Aysel Ö.
Uzman Öğretici

Ücretsiz İş İlanı
Özel eğitim ve sağlığın ortak paydası olan Rehabilitasyon.com adresinin sektöre özel iş veren ile iş arayan arasında ne kadar iyi bir köprü olduğunu görebilmeniz için çok kısa süreliğini ÜCRETSİZ bir İş İlanı verebilirsiniz.

Öğrencilere verilen dersleri MEBBİS'e otomatik aktarın.