Soru-Cevap
Soru-Cevap Formu
Dysarthrophonie/Dysarthrie
60 yasinda felc gecirmis Dysarthrie rahatsizligi olan bir hastam var. Su anda almanyada ben tedavi etmeye basladim,fakat mayis ayinda türkiyeye Istanbula gitmek istiyor. Benim amacim hastami bu konuda uzmanlasmis bir konusma terapistine gönderebilmek. Kendisi SSK sigortali Türkiyedende emekli ve Istanbul Mahmutbeyde yasiyor. Lütfen bana yardimci olun, hastamin tedavisinin devamini ve özelliklede bunun cok sevdigi ülkesinde yapilmasini hem ben hemde o cok istiyoruz. Eger bir yer bulamazsak belkide bu sene türkiyeye gelemiycek.
simdiden cok tesekkür ederim
saygilar
20-03-2007

Dil ve Konuşma Terapisti
Şenay Hanım,
www.dkbud.org (Dil ve Konuşma Bozuklukları Uzmanları Derneği'nin resmi sitesi) adresinde Türkiye'de çalışan uzman dil ve konuşma terapistlerinin iletişim adresleri var. Oradan İstanbul'da çalışan uzmanlara ulaşabilirsiniz.
Öğr. Gör. Bülent TOĞRAM
Uzman Dil ve Konuşma Terapisti
Anadolu Üniversitesi DİLKOM
06-04-2007

Dil ve Konuşma Terapisti
Anadolu Dilkomla irtibat kurabilirsiniz(www.dilkom.anadolu.edu.tr).Arkdşlarıma sorayım belki tanıdıkları birisi vardır.Ama genel itibariyle önceden belirttiğim gibi daha çok çocuk üzerine yoğunlaşılmış durumda olduğunu düşünüyorum.Üyelere özel msj atmayı deneyin belki cvp verirler:-)
05-04-2007

Odyolog
Ben konuşma terapisiyle ilgilenen fizyoterapistim.Dizartriyi bilmeyen fizyoterapist oldugunu düşünmüyorum.Çünkü stroke'da konuşma sorunlarıyla ilgili birşey anlatıldığında dizartriden bahsedilmeden geçilmiyor.Tabi esas olan pratikte uygulayabilecek derecede bilginin olması.Bende esas olarak çocuklardaki dizartriye yönelik bilgi var.Genel olarak tedaviyi solunumun,ses oluşumunun, ritmin, telaffuzn düzeltilmesi olarak özetlenebilir diye düşünüyorum.
04-04-2007

Odyolog
Sanirim bu rahatsizligi taniyan bir uzman yok, ben acikliyayim, bu konusma, motorik ve ses bozuklugu olan, celebral kanamadan sonra ortaya cikan tedavisi aslinda cok rahat ve basit olan bir rahatsizlik. Fakat kimsenin ilgisini cekmemesi cok ilginc, sonucta bilmemek degilde ögrenmemek ayiptir, bunu bir uzman forumunda söylemek bile yanlis aslinda.
04-04-2007

Dil ve Konuşma Terapisti
Sorunun yanıtını biliyor musunuz?
Sorunun yanıtını biliyorsanız, lütfen aşağıdaki alanı kullanarak soruyu yanıtlayınız.
Soruyu yanıtlarken:
- Doğrudan soruyu yanıtlayınız, veya soruya verilen diğer yanıtları geliştirecek şekilde yanıt veriniz
- Yanıtınızda hakaret, küfür veya kanunlara uygun olmayan paylaşımlar bulunmamalıdır. Buna uygun hareket etmeyen üyelerimizin üyelikleri durdurulacaktır
Benzer Sorular
- Uğur Dündara Mail Atalım
- Zorunlu Eleman Değiliz
- Yeni Başlayacak ve Çalışan Zihin Engelliler Sınıf Öğretmenleri!Maaş Hakkında!
- Meb'le Özel Rehabilitasyon Merkezlerinin Fonksiyonlarının İyileştirilmesine Yönelik Çalışma
- Emekli Sandığı ve Ssk Kayıtlarda ve Aylık Parayı Vermek İçin Neler İstiyor. Ailelere Yanlış Bilgi Ve
- İlkel Kestirim
- Özel Kurslardan Alınan Meb Onaylı Sertifalara Yorumlar ..
- Rehabilitasyon Merkezi
- Değerinizi Düşürmeyin
- Çocuk Gelişimi Okuyacağım Bu Yıl