Soru-Cevap
Diplejik cerebral palsi
Diplejik serebral palsi hakkında geniş bilgi almak istiyorum.3 yaşında bir oğlum var.Bu teşhis konuldu. 1.5 senedir fizik tedaviye gidiyor.Daha doğrusu rehabilitasyon merkezine ama sadece fizik tedavi alıyor. Konuşması çok güzel iletişim problemimiz yok,Zihinsel olarak çok iyi. Sadece yürüme problemimiz var. Şu an ayakta durma aşamasındayız.
Ailesi olarak elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. 6 aylık ve 1000 gr doğdu. Sanırım nedenimiz bu.
Bu hastalık hakkında çok araştırma yaptım. Kendi nöroloğuyla da konuştuk, yürüyeceğine kesin gözüyle bakılıyor. Çocuğum çok yetenekli ve hırslı bir çocuk. Doğal olarak normal okullara gitmesi arzusundayım.
Ama anne yüreği işte. İnsan çocuğu için hep güzel şeyler ister ve düşünür doğal olarak.
Sizden ricam cerebral palsinin özellikle diplejik olanı hakkında detaylı bilgi, deneyim,araştırma sonuçlarını paylaşmanız.
başarılar ve saygılar
Umut Deniz Yıldırım
merhaba ferda hanım..yanılmıyorsam daha öncede size bilgi vermiştim..
çocuğunuz 3yaşında ve 1.5 yıldır ftr görüyorsa bu çok iyi bir gelişimsebebidir.Bunu takiben diplejikler,serebral palsinin yürümesi enkolay alt sınıfıdır..çocuğunuz yürüme aşamasında olduğuna göre bence kısa bir zaman içinde gelişim kaydedecektir.Bu tür çocukların 7 yaşına kadar yürümeleri söz konusudur ki daha 4 yıl gibi uzun bir süre elimizde.
size geçmeiş olsun dileklerimi sunarım
Sayın yıldırım
Arkadaşlarım durumu çok güzel özetlemişler
Fiziksel engelleri aşma anlamında yol almışsınız.Artık eğtimsel olarak neler yapabileceğiniz ve yapmamanız gerekenler belirginleşmiş.Yanlış eğitim klavuzunda belirtilen ögeleri gözönüne alın diyebilirim kısaca.Çocuğun kendine özgü yeteneklerini genişleterek özgüveni artırmanız,fizyoterapide çalıştığınız egzersizleri yaşama oyun ve etkinlik yoluyla planlamalar yapmanızı tavsiye ederim.Fizyoterapistiniz ve eğtimcileriniz bu konuda yardım edecektir
başarılar
3 yaşında ve ayakta durma aşamasında olduğuna göre yürümesi kuvvetle muhtemeldir, engelli çocuklarda benim gözlemlediğim en önemli problemlerden birisi aşırı ilgiden dolayı gereğinden daha şımarık olmaları(kelime biraz ağır kaçtı ama buraya en iyi bunu bulabildim.)bunun için çocuğunuzun yaşı hala küçükken bu konudu bir özel eğitimciye danışmanız uygun olabilir.
ferda hanım
cerebral palcynin çeşitli tiplerinde bedensel engelin boyutu zekayı engelleyemiyor.Sizde de böyle ise doğru ve erken bir eğitimle yalnızca beden engeli boyutunda kalabilirsiniz.Anladığım kadarı ile de bedensel engel durumunuz daha hakim .Hekimlerin yardımı ile bedensel engel azaltılabilir.Ancak eğtim konusunda da özel bir ilgi gerekir .Hastalık dolayısı ile annenin ilgisinin aşırı olması çok zaman çocuklarımızın yeteneklerini daha da azaltabiliyor.spastiklerle çalışan bir eğitimci olarak size geçmiş olsun demek istedim
geçmiş olsun dileklerimle
Soruyu yanıtlarken:
- Doğrudan soruyu yanıtlayınız, veya soruya verilen diğer yanıtları geliştirecek şekilde yanıt veriniz
- Yanıtınızda hakaret, küfür veya kanunlara uygun olmayan paylaşımlar bulunmamalıdır. Buna uygun hareket etmeyen üyelerimizin üyelikleri durdurulacaktır
iş arayan 1140 kişi var. Hemen irtibata geçerek personel eksikliğinizi tamamlayın.