Soru-Cevap

Soru-Cevap Formu

Çocuk Gelişimi Ve Eğitimi Alanı Özel Eğitim

Merhabalar ben 22 yaşındayım lise ve önlisans eğitimimi çocuk gelişiminden bitirdim, şu an lisans öğrensiyim.

İkinci bir bölüm olarak lisansımı özel eğitimden devam mı ettirsem yoksa yüksek lisans mı yapsam çok kararsız kaldım, sizlere sormak istedim özel eğitimde ilerleyip daha sonra kendi gelişim için aile danışmanlığı sertifikasını alıp danışmanlık merkezimi açmak istiyorum ileriye doğru, yardımcı olursanız sevinirim. 

Teşekkürler. 

21-05-2019
Büşra ŞENYÜREK
Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Öğretmeni
2 Yanıt

Öncelikle çocuk gelişimi lisans alanıyla beraber formasyon eğitimi almak artı bir durumdur. Özel eğitim alanında yüksek lisans yapmak akademik açıdan büyük olanaktır. İkinci bir lisans olarak yapmak yerine yüksek lisansla ilermeni tavsiye ederim. Aile danışmanlığı özel klinik açmak için uzun yıllar deneyim olması gerekiyor. Bunun temel başı özeleğitim alanında uzun yıl çalışma sağlaman lazım. Çünkü bir çocuk gelişimci olarak ilk iş imkanımız güvenilr özel eğitim merkezidir. 

26-06-2019
İrem ZİNİ
Özel Eğitim Öğretmeni

Lisans - özel eğitim

Yüksek lisans - PDR

05-06-2019
Dündar COŞKUN
Özel Eğitim Öğretmeni

Sorunun yanıtını biliyor musunuz?
Sorunun yanıtını biliyorsanız, lütfen aşağıdaki alanı kullanarak soruyu yanıtlayınız.

 

Soruyu yanıtlarken:

  • Doğrudan soruyu yanıtlayınız, veya soruya verilen diğer yanıtları geliştirecek şekilde yanıt veriniz
  • Yanıtınızda hakaret, küfür veya kanunlara uygun olmayan paylaşımlar bulunmamalıdır. Buna uygun hareket etmeyen üyelerimizin üyelikleri durdurulacaktır