Soru-Cevap
Soru-Cevap Formu
Artkülasyon çalışması
Artikülasyon çalışması nedir, ne değildir? Nasıl yapılır, nasıl yapılmaz? Yorumlarınızı bekliyorum. İyi günler
06-11-2006

Özel Eğitim Öğretmeni
gülay hanımım artikülasyonlanla ilgili bilgilerini paylaşmasını isterdim. sonuçta yaptığımız işin eğitimim yanı sıra birzada deneyim ve gözlemim bir bütünü olduğunu düşünüyorum. bi okarda yanlış kazandırılmış artıkülosyonun gelecekte özeliklede okuma yazma çağında sonrun olusturduğunu bilinçsizce yapılan sonuçların daha sonra büyük sorunlara neden olduğuna dikkat çekiyorum. özel eğitimle uğraşan kişilerin birbirlerine kaba bir tarifle laf atmak yerine bilgi paylaşımında bulunmalarını beklerdim.
14-12-2006

İşitme Engelliler Öğretmeni
gülay hanım artikülasyon çalışmasını gayet iyi bir şekilde yaptığımı düşünüyorum.
ne olduğunu emin olun ki sizden daha iyi biliyorum. KTÜ İşitme Engelliler öğretmenliği mezunuyum. Esin Hanım'ın da belirtiği gibi burda önemli olan bilgilerin paylaşılması ama sizin gibi şahıslar maalesef buna engel oluyor. Söylemesi ayıp siz nereden mezunsunuz, çıraklık eğitim merkezi mi....?
16-11-2006

Özel Eğitim Öğretmeni
Öncelikle kimsenin avukatlığını yapmak gibi bir niyetim olmadığını belirtmek isterim.Ancak gülay hanım yaklaşımınızı oldukça art niyetli bulduğumu belirtmeden geçemedim.Burası mesleki bilgilerimizi paylaşacağımız,zaten bildiğimiz ancak farklı görüşler ve yaklaşımlar içeren konularda fikir alışverişi yapacağımız ve mesleki tartışmalar yapacağımız ya da yapmamız gereken bir forumdur.Hal böyle olunca elbette mesleki konularda istişare yapabileceğimiz konular üzerine konuşmamızdan ve bunları sormamızdan doğal ne olabilir ki?Ayrıca konu başlığını daha iyi okursanız arkadaşın 'ben bu konuyu bilmiyorum' demediğini de görmüş olacaksınız.Foruma biraz daha amaca yönelik şeyler yazarsak hepimiz için daha faydalı olacağına inanıyorum.
15-11-2006

İşitme Engelliler Öğretmeni
Artikülasyon çalışmasında dikkat edilmesi gereken bir nokta da seslerin kelime bütünlüğünde verilmesidir.Önce ünlü sesler sonra ünsüzler verilir.Kolaydan zora,önden geriye,bilinenden bilinmeyene doğru bir sıra izlenir.(örneğin görünen seslerden başlanabilir.b,m,p gibi)Küçük çocuklarda oyunla yapıldığında daha etkili olur.Artikülasyon çalışmalarında seslerin abartılmadan normal ağız hareketleriyle verilmesi önemlidir.
07-11-2006

İşitme Engelliler Öğretmeni
Artikülasyon çalışmalarında amaç çocuğun dilimizdeki sesleri doğru ve anlaşılır sesletmesidir.Artikülasyon çalışması çocukla birebir yapılır.mümkün olduğunca erken başlanmalıdır.Aileyle işbirliği yaparak çalışmaları çocuğun tüm yaşamına yaymak gerekir.Artikülasyon çalışması için tek bir yöntem yoktur.Bu alanda kullanılan yöntemleri duruma göre kullanmak gerekir.
07-11-2006

İşitme Engelliler Öğretmeni
Artikülasyon bozukluğu kişinin yaşına uygun olarak çıkarması beklenen sesleri çıkartamama sorunudur.Bu durum kişinin sosyal hayatını sekteye uğratır.Artikülasyon bozukluğunun şiddeti kişiden kişiye değişmektedir.Artikülasyon probleminin en çok yaşandığı sesler yaşa bağlı sesletiminin düzelmesinin beklendiği seslerdir(r sesi gibi)Artikülasyon problemi işitme engeli dışında konuşma organlarında meydana gelen bozukluktan, zeka engelinden,otizmden ya da psikolojik sorunlardan kaynaklanabilir
07-11-2006

İşitme Engelliler Öğretmeni
Sorunun yanıtını biliyor musunuz?
Sorunun yanıtını biliyorsanız, lütfen aşağıdaki alanı kullanarak soruyu yanıtlayınız.
Soruyu yanıtlarken:
- Doğrudan soruyu yanıtlayınız, veya soruya verilen diğer yanıtları geliştirecek şekilde yanıt veriniz
- Yanıtınızda hakaret, küfür veya kanunlara uygun olmayan paylaşımlar bulunmamalıdır. Buna uygun hareket etmeyen üyelerimizin üyelikleri durdurulacaktır
Benzer Sorular
- Yenilenme!..Hadi Hayırlısı!...Gönül ve Ruh Desteği İçin Uzmanların Ğüçbirliği
- Yenilenme!..Hadi Hayırlısı!...Gönül ve Ruh Desteği İçin Uzmanların Ğüçbirliği
- Shçek Bakım Merkezleri
- Şipşak Özel Eğitimci?
- Hizmet İçi Eğitim Semineri
- Aıt Tedavisi
- Bireysel ve Kurumsal Danışmanlık
- Görme Öğretmenlerinin Kurumlarda Çalışması Yönetmelikte İvarmı
- Psikolojik Danışmanların Part-Time Çalışması
- Yeni İlk Öğretim Müfredatının İşitme Engellilere Uygulanabilirliği