Nihal hanımın belirttiği gibi kelime öğretmek de bir yöntem olabilir ancak ayrıştırma yetisini geliştirmek için kelime ler elbet daha kısa olmalı.Temel teknik, görmede işitmede ve diğer duyuların algılanmasında ayrıştırmayı geliştirmektir .Ayrıştırma tabiiki bütünsellik özelliği kullanılarak ne çok büyük parçalar ne de çok ayrışık küçük parçalar olmalı.Puzzle yapmaya yeni başlamış bir çocuğa binlerce parça puzzele vermek en azından hiç de motive edici değildir.
Aslında gelişim nörolojisinin de kuralı basittin karmaşığa kaba devinselden ince ye doğrudur.
Özellikle okuma yazama çalışmalarında en azından başında eğtim teknikleri konusunda destek alınması gerekir.Yapılan yanlışlar genellikle aynı yanlışlar.
harflerin seslendirilmesi bir ses - görüntü eşleştirmesidir. bu konuda hayvan ve ev eşyaları resimlerini kullanabilirsiniz beyin fonksiyonları görsel ve işitsel algı koordinasyonunu çalıştırdıkça güçlenir.
Sorunun yanıtını biliyorsanız, lütfen aşağıdaki alanı kullanarak soruyu yanıtlayınız.
Soruyu yanıtlarken: