BAKANLAR KURULU KARARI
Karar Sayısı : 2006/11350
MADDE 30- (1) Bu Karar kapsamında kendilerine ders görevi verilenler ile verilmiş sayılanlara, 657 sayılı Kanunun 176 ncı maddesi uyarınca ek ders ücreti ödenir.
657 sayılı Kanunun 176 ncı maddesi
5- 5473 sayılı Kanunun 3 üncü maddesinin (e) bendi ile 657 sayılı Kanunun 176 ncı maddesinin birinci ve ikinci fıkralarında yapılan değişiklik uyarınca;
b) Ek ders ücreti, özel eğitime muhtaç öğrencilerin eğitim ve öğretim gördüğü kurumlarda görevli öğretmen ve yöneticiler ile bu öğrencilere yönelik olarak açılan özel sınıf öğretmenlerine ve cezaevlerinde görevli öğretmenlere %25 fazlasıyla ödenecektir.
Arkadaşlar 657 sayılı Kanunun 176 ncı maddesinin b bendine göre ekdersi %25 daha fazla alabiliyoruz. Ben araştırdım ve hakkımı geri aldım. Alamayan arkadaşlara da inşallah yol gösterebilmişimdir.Gerekli olan kanun yönetmelikleri yazdım gerisi size kalmış.