Soru-Cevap
Soru-Cevap Formu
YARDIM İSTİYORUM
Herkese merhaba
Yeni mezunum çalışmaya başladım. Sınıfımda hiperaktif bir öğrenci var. Çocuğun ailesi de bunu itiraf etti. Tedaviye başlamışlar ama yarım kalmış. Dikkati sürekli dağınık, diğer öğrencilerinde dikkatlerini dağıtıyor. Bu öğrencime yaptırabileceğim farklı ve enerjisini atabilecek etkinlikler konusunda sevgili özel eğitimcilerden yardım istiyorum. Bir öğrencim de yazdığı her kelimenin sonuna farklı harfler ekliyor. Özellikle de 'n' harfi . Okuması da çok az sürekli başkalarından yardım almak istiyor. Bunun nedenini de anlayamadım. Umarım beni bu konularda aydınlatırsınız.
sevgilerimle
05-10-2006
Nurcan GÜNEŞ
Sınıf Öğretmeni
bunlar benim derlediğim bir dehb materyalinden alıntılar...ilk etapta oldukça işinize yarayabilir..ama prosedur acısından rehber ogretmenınızle bır sure cocugu gozlemleyıp ılgılı formları doldurduktan sonra RAM a yonlendırmenizdir.ancak sakın cocugu ıyıce gozlemlemeden sınıf ıcı duzenlemelerı yapmadan ve gerı donut almadan cocugu ram a yonelndirmeyin.sınıf ortamında cok yardımcı olabılecegınıze ınanıyorum.eger basarılı olamazsanız o zaman yonlendırın.boylece cocugu etıketlemekten kacmıs olursunuz.cunku dehb cocukların cocugu ogrenmeye acıktır aslında sadece ozel yontemler ısterler bunu sakın unutmayın.ıyı calısmalar.sevgıler
01-04-2007
Seher KUZU
Özel Eğitim Uzmanı
· Konun anahtar sözcüklerini çıkarın ve ana hatlarıyla sunun ( Kavram haritası ,kavram şeması kullanma )
· Sık sık konu tekrarı yapmaya çalışın
· Öğren- Anlat Yöntemi: DEHB olan çocuklar öğrendiklerini başkalarına anlattıklarında daha kalıcı öğrenmeler gerçekleştirir.
· Basit ve anlaşılır sınıf kuralları koyun.
01-04-2007
Seher KUZU
Özel Eğitim Uzmanı
· Öğrenci merkezli bir eğitim yapısı oluşturun ve aktif katılımını sağlayın.
· Somut örnekler kullanın ve dersin güncel yaşamla bağlatısını kurun.
· Sık sık yöntem değiştirin.
· Durağan anlatım yerine dolaşarak ders anlatmayı seçin
· Dur-Düşün Yöntemi: DEHB olan çocuklarda soru sorulduğunda hemen fikrini söyleme isteği görülebilir.Heyecan ve unutma , konuşma zorluuğu gibi durumlar yaşanabilir.Bu nedenle kendilerine söz verildiğinde “Dur ve düşün “ komutu verilir.
· Renkli tebeşir ve renkli kalemler kullanın.
· Sık sık malzeme kontrolü yapın.
· Tertip ve düzene alıştırmaya çalışın.Model olun ,arkadaşlarının model olmasını sağlayın.
01-04-2007
Seher KUZU
Özel Eğitim Uzmanı
· Kendi başlarına iç dünyalarını düzenleyemedikleri için dış dünyalarının başkaları tarafından düzenlenmiş olmasını isterler.Onların yönlendirilmeye, sınırlar konulmasına ve düzene ihtiyaçları vardır.
· Fazla heyecan oluşturmaktan kaçının.
· Sözlü ve yazılı anlatımı birlikte kullanın.Bu tür bir eğitim, bilgileri hiç silinmeyecek şekilde çocukların akıllarına kaydedecektir.
· Çocukların kendilerini değerlendirmeleri için onlara yardımcı olun .Çoğu zaman nasıl davrandıklarının farkında değildirler.Onlara bu bilgiyi yapıcı tavırla aktarın.
· Farklı tekniklerden yararlanın.( Buluş yoluyla öğrenme,araştırma yapma,görsel sunumlardan faydalanma v.b. )
01-04-2007
Seher KUZU
Özel Eğitim Uzmanı
· Sürekli gözlem altında tutabileceğiniz, ön sıralara oturtun.Yeri cam kenarı, pano yanı gibi uyarıcılardan uzak olsun.
· Yanında daha sakin davranışları ile örnek olabilecek, liderlik özelliği olan bir arkadaşını oturtun.
· Ders süreci içinde zaman zaman hareket imkanı sağlayan uygun aktivitelere yönlendirin.(Tahtayı sil, kağıdı çöpe at,kitabı getir...)
· Ders anlatırken omzuna dokunun, saçını okşayın, o daha çok görsel ve dokunsal uyaranlardan etkilenir ve öğrenir. Dersi espirilerle süslemek, görsel, işitsel malzemelerle zenginleştirmek işinizi kolaylaştıracaktır.
· Başarılı olduğu alanlarda ön plana çıkarın, böylece kendine güven duygusu artacağı gibi olumlu davranışları geliştirme yoluna gidecektir.
01-04-2007
Seher KUZU
Özel Eğitim Uzmanı
Sayın meslektaşım. Bürokratik açıdan ilk yapmanız gereken öğrncinizi Rehberlik Araştırma Merkezine yönlendirmektir. Rehber öğretmeninizle iletişime geçin, size yardımcı olacaktır. Eğitimsel açıdan; öğrencinizin enerjisini olumlu yönde şekillendirin. Sınıfınızda angarye dediğimiz (tahtayı silmek, çöpü dökmek, pencereyi açıp kapatmak gibi)işleri ona yaptırın. Dikkat etmesi konusunda sürekli sözel destekte bulunun. Mutlaka bir Özel Özel Eğitim Kurumuna yönlendirin.
İyi çalışmalar.
19-10-2006
Salih SUNELCAN
Zihinsel Engelliler Sınıf Öğretmeni
Nurcan Hanım,
Kaç yıllık sınıf öğretmeni siniz? bilmiyorum ama sizi gerçekten tebrik ediyorum.Sınıfınızda bulunan öğrencileri analiz etmişsiniz ve özel eğitim gereken öğrencileri de saptamışsınız.Türkiye'nin neresinde olursanız olun önemli olan saptama ve çözüm arayıp sonuca varmaktır.Bu konu da yardım istemişsiniz.Sizin gibi sınıf öğretmenlerini bu alanda görmek beni gerçekten mutlu etti.Gerçek sınıf öğretmenleri sizlersiniz Nurcan Hanım.....Elimden geldiğince size yardımcı olmaya hazırım,değerli meslektaşım..
Şimdilik esen kalın...
06-10-2006
Faik KILIÇ
Sınıf Öğretmeni
Çocuğun ismini vermemin ben de pek mantığını göremedim. Bu bilgileri vermemde amacım kimseyi deşifre değil yanlızca o öğrencime yardımcı olmak. Bir doktorla irtibata geçecekler zaten benim söz ettiğim kaynaştırmalı eğitim noktası. Ben bu noktada araştırma da yapıyorum.Aradığım farklı etkinlikler.Yani sizlerin tecrübe ve bilgilerinizden faydalanmak.
06-10-2006
Nurcan GÜNEŞ
Sınıf Öğretmeni
öğrencinizin adını yazsaydınız iyi olurdu. ögrencinizi ilçenizdeki Rehberlik Araştırma Merkezine yönlendirin.Hiperaktivite dernegine basvurabilirsiniz.daha detaylı bilgi edinebilirsiniz. Ayrıca özel egitim merkezlerince o yapıdaki ögrencilere ücretsiz ders verilmektedir. selamlar çalışmalarınızda başarılar.
05-10-2006
Hasan Hüseyin TURGUT
Sınıf Öğretmeni
Sorunun yanıtını biliyor musunuz?
Sorunun yanıtını biliyorsanız, lütfen aşağıdaki alanı kullanarak soruyu yanıtlayınız.
Soruyu yanıtlarken:
- Doğrudan soruyu yanıtlayınız, veya soruya verilen diğer yanıtları geliştirecek şekilde yanıt veriniz
- Yanıtınızda hakaret, küfür veya kanunlara uygun olmayan paylaşımlar bulunmamalıdır. Buna uygun hareket etmeyen üyelerimizin üyelikleri durdurulacaktır
- Bir Şey Danışmak İstiyorum.
- Konuşma Sıkıntısı Olan Oğlum İle İlgili Yardım İstiyorum.
- Yardım
- Sosyal Hizmetler Ataması İle İlgili
- Araştırma Ödevim İçin Yardım İstiyorum
- Yalovadaki Kurum Veya Kişilerden Acil Bilgi ve Yardım (Görme Engelliler)
- Bep Hazırlanması
- İşitme Engelliler Öğretmeni Olmak İstiyorum
- Tecrübeli Dil-Konuşma Terapistlerinden, İşitme Engelli Öğretmenlerinden Yardım İstiyorum ( Acil !!! )
- Derdime Derman Olun
Çalışanınız sizi yüzüstü bıraktı, ortada mı kaldınız?
Artık bunları dert etmeyin! Hemen bir iş ilanı ver, gelen başvuruları incele, birkaç görüşme yap ve uzmanla çalışmaya başla. Hepsi bu...
PKT, KDF, BEP, GÖF ve diğer formları otomasyonunuz otomatik hazırlasın
48 kurum iş ilanı var. Hemen başvuru yaparak özel eğitim ve sağlık sektöründe yerini al.