Soru-Cevap

Soru-Cevap Formu

Nöropsikoloji

TPD den nöropsikolojik testler kurslarına katıldım. Kliniklerde bu testleri uygulayan arkadaşlarla bilgi ve deneyimlerimi paylaşmak istiyorum, saygılar.
23-01-2006
Cahit SARI
Psikolog
15 Yanıt
Bahsettiğiniz çocuk değerlendirme paket kursun ödevleri olsa gerek.. Gülsen Hocanın gösterdiği testleri belli sayıda çocuğa uygulayıp raporlaştırıp yollamanız gerekiyor. Ha bu arada bizim Uğur özel eğitim merkezinden ayrılan Linda Hanım mıydınız?
16-09-2007
Cahit SARI
Psikolog

Necdet ciğim telefonunu ver ben seni ararım, çok da memnun olurum. cahit.sari@hotmail.com a yollarsan sevinirim.
05-09-2007
Cahit SARI
Psikolog

Tertip(239. Dönem) merhaba, nasılsın. Hala aynı kurumda mısın? Kendine iyi bak.
13-08-2007
Necdet ÖZTEKİN
Fizyoterapist

bi de bilim ve teknoloji aynı şeyler değil. aletler ne kadar gelişrse gelişsin bilim bu demek değil.
06-07-2007
Bagdat KAYNAK
Psikolog

nörolojinin faydası ortada. ancak ben hala psikolojinin psikoloji olarak kalması gerektiğini düşünüyorum. kendi alanımızda(bir davranışçı ya da kognitif kuram gibi alanlar) çalışma yapmayıp sadece tıpın alanı olan nöropsikoloji ile boş vakit kaybedersek bence bu dönüp dolaşıp bizi bitirecek.bizim alanımız çok farklı düşünme ve algılama gerektiren bir alan ya. nasıl desem frontal loba bakıp yüzeysel şeyler üretmek, yüzeysel yorumlar yapmak yetmez bu alana. bir hafıza alanını düşünelim. beynin neresi bu fonksiyonumuz ile ilgileniyorsa ilgilensin biz hafızanın kendi süreci ile ilgilenmeli ve o alanı geliştirmeliyiz bence. daha analitik daha derin düşünmeli kısaca sevgilerimle.
06-07-2007
Bagdat KAYNAK
Psikolog

nöropsikolojik testleri bilmiyorum. ama özel eğitimde nöroloji bilgimi kullanmayı seviyorum. İşe de yaradığını düşünüyorum. gelecekte ölecek bir bilim dalı varsa bence o dal psikiyatri olur. çünkü nöroloji ve psikoloji iki koldan bu işi götürecek gibi. Psikolojinin nörolojiye el atması gelecek için çok faydasına olacak bence . İşin içine girdikçe cidden nörolojinin işe yarar bilgiler sunduğunu düşünüyorum. Artık farklı bişeyler yapmak gerek bilim yolunda
19-06-2007
Zeynep ÖKSÜZ
Psikolog

iyiyim sen nasılsın ne zaman gittin buralardan hiç haberimiz olmadı. bilişsel süreçleri beyin temeline indirmek veya tersini yapmak psikologluk mesleğini umarım öldürmez bilakis terside olabilir.dikkat işlevinden frontal lob un sorumlu olduğu artık biliniyor. bence hem mesleğimizi korumalı hem de bilimsel gelişmelere duyarlı olmalıyız. yani mesleğimizi geliştirmeliyiz. günümüzde psi. nin ve psk. nın tanımı bile değişiyor artık. sevgiler..
20-04-2007
Cahit SARI
Psikolog

nasılsınız. insallah işler yolundadır. maraştaki arkadaşlara selamlar.nöropsikoloji ile ilgili hosunuza gitmeyecek seyler soyleyecegim. bence bu akım psikolji bilimini kotuye goturuyor. bizim bilimimiz tamircilikten ayrı olmalı degil mi. ornegin bir insanın bir nesneyi yanılsayarak algılaması surecinde tabi ki beyinsel fonksiyonların katkısı vardır. ancak psikolojinin asıl isi o yanılsamanın nasıl ve ne durumlarda olustugunu anlayabilmektir. psikolojinin isi zihnin ici ile ugrasmaktır. ve bence bu tip akımlar psikolojinin tıp alanındaki kolaycılıga kacmasıdır. zihinsel surecleri beyin fonksiyonlarına bagimli hale getirmek ise ilerde bizim bilimimizi olme noktasına getirecektir. bilissel psikolojinin bir alanı olarak soyleniyor ama bence mantık anlayısı tamamen davranıscı kuramın, gordugume inanırım en temel parcadan yola cıkamrım zihniyetinin bir urunu. kısaca zihinsel surecler sadece beyin fonksiyonlarına indirgenecek kadar basit degildir bence. hepinize iyi gunler diliyorum
19-04-2007
Bagdat KAYNAK
Psikolog

sayın Tuğba Hanım bunları http://www.exppsy.info/page.php?ID=21&SPID=11&PID=4 adresinden moda mod almışınız, google de aradınız muhtemelen, ama önemli değil yine de ilgilenmenize sevindim.
22-03-2007
Cahit SARI
Psikolog

Nöropsikoloji, bilişsel ve genelde zihinsel süreçlerin sinir sistemi ve özellikle de beyindeki karşılığını inceleyen disiplinlerarası bir daldır. Çağdaş bilimsel çalışmalar, zihin ve beynin birbiriyle etkileştiğini ortaya koymaktadır. Bu bakımdan nöropsikoloji bilimi ve genelde nöropsikolojik yaklaşım tüm canlıların, ancak özellikle de insanın anlaşılması açısından büyük önem taşımaktadır. Nöropsikolojik yaklaşım, bir anlamda, zihin hakkında bilinenlerin beyin temelinde; beyin hakkında bilinenlerin de zihin temelinde test edilmesini sağlamaktadır. Böylece de, karmaşık bilişsel süreçler beyin düzeyinde gözlenebilirlik kazanmakta; beyin alanlarıyla ilişkilendirilen zihinsel süreçler ise, 'olsa olsa' yöntemiyle değil de, bilimsel verilere dayanarak belirlenmektedir. Nöropsikoloji biliminde bilişsel süreçler konusundaki bilimsel veriler ise, nöropsikolojik testler yoluyla elde edilmektedir.
21-03-2007
Tuğba ÇOBANDERE
Okul Öncesi Öğretmeni

Yarın bir gün meslek kanunumuz çıktığı zaman duyarsız olduğunu düşündüğüm meslektaşlarım bunları öğrenmek, formatını geliştirmek için par tutuş olacaklar bunu biliyorum. Ama bizler birer Abi olarak bunları yine hoş göreceğiz ve yine onlara yardımcı olacağız.
20-03-2007
Cahit SARI
Psikolog

Neye yanıyorum biliyor musunuz bir beden eğitimi öğretmen arkadaş nöropsikolojinin tanımını merak ediyor ama bizim psikolog arkadaşlardan hiç bir ses çıkmıyor aylar geçmesine rağmen....
20-03-2007
Cahit SARI
Psikolog

Nöropsikolojiyi tanımlayıp ne olduğunu bilen birisi bizleri bilgilendirsin artık!!
21-01-2007
Alper TEKALP
Beden Eğitimi Öğretmeni

Bilgilerinizi paylaşmak istiyoruz lütfen devam...
30-03-2006
Sarp BENGÜ
Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmen

Nöropsikolojiyi nörolojiden bağımsız düşünemiyorum
24-02-2006
Cahit SARI
Psikolog

Sorunun yanıtını biliyor musunuz?
Sorunun yanıtını biliyorsanız, lütfen aşağıdaki alanı kullanarak soruyu yanıtlayınız.

 

Soruyu yanıtlarken:

  • Doğrudan soruyu yanıtlayınız, veya soruya verilen diğer yanıtları geliştirecek şekilde yanıt veriniz
  • Yanıtınızda hakaret, küfür veya kanunlara uygun olmayan paylaşımlar bulunmamalıdır. Buna uygun hareket etmeyen üyelerimizin üyelikleri durdurulacaktır