Soru-Cevap

Soru-Cevap Formu

HERKESE ÖNERİ 3

b) Devlete ait özel eğitim okullarındaki öğretmen kadrolarının (en azından reh.merkezlerine göre) çoğunluğu özel eğitim bölmü alan mezunu öğretmnlerdir.VE bu öğretmenlern kalitesi tartışlmz.OYSA özel sektördki öğrtmen kadrosunn çoğu sertifikalı öğretmenlerdn oluşmaktadr. ÖRNEK:BİR ARAÇ DÜŞÜNELİM:Bildiğiniz üzere araç çeşitli teknik kısımlardan oluşmaktadır.onun için aracn elektrkçsi,motorcusu,kaportacsı farklıdr ve her biri ayrı yetenek ister.Sizin arabanızn bir elektrik problmi var.VE siz bunun için bir kaportacya gidiyorsnz.Size ne kadar yardımı olabilr gerisini siz düşünn.2.Bakanlk madem ki çoğunluğnu sertifikalı öğretmenlerin oluşturduğu reh.merkezlerne trilyonlrı ödüyor.Öyleyse hafta sonları okullarda da bizlere kurs tarznda sadce bireysl eğitimin yapılacağı ve karşılığnda bır kısmı öğrtmene diğeri de okula verilmk üzere reh.merkezlerne verdiği miktarn yarısnı verse hem kaliteli eğitm hem daha ucuza eğitim sağlanmş ve devletimizn kesesnden daha fazla para çıkmamış olacaktır.
26-10-2007
Hilmi DUYMAZ
Zihinsel Engelliler Sınıf Öğretmeni
Kurumunuza ait program, modül sınırlamalarını siz değil, otomasyonunuz takip etsin.
13 Yanıt
yani böyle olunca her yol tıkanıyor.bi yerden bir sorun muhakkak çıkıyor.bizim en baştan kökten bir eğitim sistemimizi ele almamız lazım ki ozaman özel eğitimde reh. merkezleride, kaynaştırma eğitimleride hepsi düzelir hiç bir sorun kalmaz.ama bu şekilde bişeylerin düzeleceğini sanmıyorum.
30-10-2007
Emrah KIRICI
Zihinsel Engelliler Öğretmeni

bu çocuklar için devlet okullarında verilen eğitimi yeterli görüyorsunuz.peki yaz tatilinde ne yapıcaz.2 ay tatil yapıyorsunuz. bizim çocuklarımız için 2 aylık boşluk çok büyük bir boşluk.ozaman reh. merkezlerine gelmek zorunda kalıcaklar. şöyle düşünen ailede çok.devlet 10 saat bana bu imkanı veriyor niye kullanmayayım diyor.(velilerin cebinden para çıksa işler çok daha farklı olur.)bu durumda devlet kurumları iyi denetlemeli ve sınırlılıklar getirmeli.öğretmen sayıları ama devlet kendi okulunda özel eğitim öğretmenlerini atamıyorku özelleri kontrol edicek.
30-10-2007
Emrah KIRICI
Zihinsel Engelliler Öğretmeni

bizim kurumda 11 tane özel eğitim öğretmeni var bunlardan 1 tanesi uzman. 1 tanede uzman olmak üzere psikoloğumuz var.böylece sayı 12 ye çıkacak.2 tanede işitme engelliler öğretmeni var. 5 tane sertifalı sınıf öğretmeni var.buda bizi eğitime önem verdiğimizi gösterir.çoğu devlet okulunda bile bu rakamı bulamayabiliriz.kurunun yanında yaşda yanar hesabı işini iyi yapan kurumlar anlattığınız kurumların yanında eriyor.bizim çabamızda eğitim amacı gütmeyen reh. merkezlerine karşı durmaktır.
30-10-2007
Emrah KIRICI
Zihinsel Engelliler Öğretmeni

hocam söylediğiniz herşeye katılıyorum am hiç bir hedapta yanlış yapmadığımı düşünüyorum. her seferinde istisnaları ayırmışınız. demekki bu işi iyi yapanlarında olduğunu düşünüyorsunuz.ben özel bir kurumda hem çalışıyorum hem ortağım.dediğiniz makaleyide biliyorum.biz herzaman eğitimden yanayız aileleride o yönde bilgilendiriyoruz.özellikle eskişehirde bunu söyleyebilirim aileler çok bilinçliler.ama maalesef ekstra etkinlikleri görünce gözü dönen veliler yok değil.
30-10-2007
Emrah KIRICI
Zihinsel Engelliler Öğretmeni

hilmi bey sanırım yanlış bilgilendirilmişsiniz devlet 6 bireysel+4 grup için 380 ytl ödeme yapıyor,ayrıca devlet okuluna devam eden öğrencilere ise artık grup dersi yazılmıyor bu yüzden sadece 6 bireysel ders ücreti olan 300 ytl yi ödüyor,üstelik önceden varolan çoğu kurumun uyguladığı 2 saatte bizden olsun artık uygulanamıyor çünkü ram ne karar vermişse kurumlar bunu uygulamak zorunda,yoksa öğrenciye fazla ders verip veliden ücret talep ediyor durumuna düşüyorsunuz bunun da kurum için bedeli oldukça ağır olabiliyor.sadece bilgilendirmek istedim...
30-10-2007
Hacer BARBAROS
Çocuk Gelişim ve Eğitim Uzmanı

İnşallah özel eğitime uygun fiziksel şartları ve daha da önemlisi torpilden,adam kayırmacılıktan uzak böyle merkezlerde alan mezunu arkadaşlarımızın görev alması dilek ve temennisiyle.HAYIRLI GÜNLER.
30-10-2007
Hilmi DUYMAZ
Zihinsel Engelliler Sınıf Öğretmeni

Aileler boyutundan olaya bakacak olursak; 1-Zihinsel engelli çocuk ya da bireylerin ailelerinin eğitim seviyesine bakıldığında alt gelir grubu ailelerin ki bunlara ait özel eğitim gerektiren öğrenci fazla olduğuna dair daha önceden bir makale okumuştum.Bulabilirsem size mutlaka göndereceğim. 2-Biz toplum olarak görsellikten ziyade gösterişi severiz. Sağolsunlar reh.merkezlerinin çoğu da böyle.Ayda o kadar para bizim okulun kasasına girse ve bu eğitime yansısa devlet okullarının hızına kimse yetişemez.Üstelik bırakın veli reh.merkezine çocuğunu götürürken (ki eğitimsiz olan kesimi kasdtediyorum) acaba çocuğunun dersine girecek öğretmenin alan mezunu olup olmadığı sorusunu soruyor mu? Veli için "bina güzel mi güzel,bir de sınıfta bilgisayar var mı var,idareci öğretmen bana gayet sıcak davrandı".Bu bana yeter ve burası çocuğum için gayet iyi.
30-10-2007
Hilmi DUYMAZ
Zihinsel Engelliler Sınıf Öğretmeni

EMRAH HOCAM, devletin özellikle 2-3 yaşlarındaki otistik bir öğrenci için şu anki mevcut şartlar içerisinde kendi okullarında eğitim olanağı olmadığı konusunda (istisnaları belki vardır) üzülerek size katılıyorum . AMA ŞU GERÇEK ÖTESİ GERÇEĞİ DE ASLA GÖZARDI ETMEMEK GEREKİYOR:Türkiye'deki (istisnaları ayrı olmak üzere) çoğu ekonomik kaygılarla kurulmuş,yetesiz materyallerle donatılmış,sınıf öğretmenlerinin kadro olarak çoğunluğunu oluşturduğu,sınıf düzeninden bihaber en önemlisi de işi bilen alan mezunu öğretmenlerin 1/100 veya 2/100 3/300 ü geçmediği rehabilitasyon merkezlerinin az olmadığı kanısındayım.
30-10-2007
Hilmi DUYMAZ
Zihinsel Engelliler Sınıf Öğretmeni

2.Yaptığınız hesapta kanımca şöyle bir yanlışlık var: Devlet 6 sati grup,4 sati bireysel olmak üzere aylık toplam 10 ders saati karşılığı bedeli reh.merkezlerine ödüyor. Bunu hepimiz biliyoruz.Ben de diyorum ki; 6 saatlik grup eğitimini değil daha fazlasını biz reh.merkezlerine göre daha kaliteli şekilde devlet okullarında fazlasıyla veriyoruz.Öyle değil mi? O zaman koca ayda reh.merkezlerine 4 saatlik bireysel eğitim kalıyor.Hadi güya buna genelde 2 saat daha (BUNU DA ASLINDA DEVLET ÖDEMİYOR BİZ FAZLADAN VERİYORUZ şeklinde söylerler.) fazladan verdiklerini söyleyerek 6 saate çıkaralım. OYSA BENİM HESABIMA GÖRE: haftada öğrenci başına 2 , ayda 8 saat bireysel eğitim verilebilir.
30-10-2007
Hilmi DUYMAZ
Zihinsel Engelliler Sınıf Öğretmeni

Emrah hocam,günümüz rehabilitasyon merkezlerinin istisnaları ayrı olmak şartıyla ve öğrenci sayıları toplam 60-70-80-90-100-150-200 olsun bu kadar öğrencisinin tamaına , tamamı alan mezunu öğretmen arkadaşlarımızın girmediği konusunda maalesef hemfikir olduğumuzdan yola çıkarak; 1.Bizim için daha da önemlisi öğrenciler ve aileleri için önemli olan kaliteli bir eğitimse bu işin ekonomik boyutunu reh.merkezlerinin yerine sizin düşünmenizi üzülerek söyleyeyim biraz yadırgadım.Kaldı ki gene istisnalarını ayrı tutarak onların böyle bir durumda sizi sizin onları düşündüğünüz gibi düşünmeyeceği aşikardır.
30-10-2007
Hilmi DUYMAZ
Zihinsel Engelliler Sınıf Öğretmeni

şu an da 2 yıl içinde tamamlanmak üzere pek çok belediye özel eğitim merkezi inşaa etmeye başladı satndartları ve kaliteyi tutturamayan kurumlar varsa bu kurumlar çok fazla öğrenci kaybedecekler ve standartları yakalayamamış özel kurumlar da istediğini alamayan engelli çocuk aileleri belediyelerin açacağı rehabilitasyon merkezlerine yönelecek şimdiden herkes tedbirini almalı öğretmenler de kurum sahipleri de çünkü yapım aşamasın da olan merkezlerin fiziki şartları çok güzel ama öğretmen kadrosunda da bu kadar titizlik gösterilirse çok güzel olur diye düşünüyorum
29-10-2007
Selen ÜSKÜPLÜ
Özel Eğitim Öğretmeni

okula gitmeyen öğrenciler mevcut.peki onları ne yapıcaz.erken eğitim diyoruz. mesela 2 veya 3 yaşındaki bir otistik öğrenciyi hafta içi hangi okula yerleştirecez.türkiye de böyle bir okul mevcutmu? siz iyimser yönden bakanlardansınız.devlet okullarındaki eğitimi yeterli görmeyenler aileler var ozaman ne yapılacak.her konuda özelleştirmeye giden devletin bu konuda rehabilitasyon merkezlerini kapatma durumu olmayacaktır bence ama iyi bir iyileştirme yapılacağını düzenleme gerektiğini düşünüyorum.
29-10-2007
Emrah KIRICI
Zihinsel Engelliler Öğretmeni

şimdi özel dershanelere baktığımız zaman sadece hafta sonları eğitim vermiyorlar. rehabilitasyon merkezleri gibi haftanın 6 günü çalışıyorlar.bir rehabilitasyon merkezi sadece hafta sonu çalışırsa ve bir öğretmen bir günde 8 seans derse girebildiğine göre toplamda haftada 16 saat derse girecektir.buda 8 öğrenci yapar. bir kurumda 160 öğrenci olduğunu düşünürsek buda 20 öğretmen yapar. bir kurumun bu şekilde ayakta kalmasının mümkün olmayacağını düşünüyorum.
29-10-2007
Emrah KIRICI
Zihinsel Engelliler Öğretmeni

Sorunun yanıtını biliyor musunuz?
Sorunun yanıtını biliyorsanız, lütfen aşağıdaki alanı kullanarak soruyu yanıtlayınız.

 

Soruyu yanıtlarken:

  • Doğrudan soruyu yanıtlayınız, veya soruya verilen diğer yanıtları geliştirecek şekilde yanıt veriniz
  • Yanıtınızda hakaret, küfür veya kanunlara uygun olmayan paylaşımlar bulunmamalıdır. Buna uygun hareket etmeyen üyelerimizin üyelikleri durdurulacaktır
Ücretsiz İş İlanı
Özel eğitim ve sağlığın ortak paydası olan Rehabilitasyon.com adresinin sektöre özel iş veren ile iş arayan arasında ne kadar iyi bir köprü olduğunu görebilmeniz için çok kısa süreliğini ÜCRETSİZ bir İş İlanı verebilirsiniz.

Öğrencilere verilen dersleri MEBBİS'e otomatik aktarın.

İş Arayanlar

iş arayan 620 kişi var. Hemen irtibata geçerek personel eksikliğinizi tamamlayın.

Dün

Ayşenur D.
Psikolog

Dün

Ayşe A.
Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Öğretmeni

2 gün önce

Rahime Ç.
Sosyal Hizmetler

Bugün

Zeliha T.
Uzman Öğretici

Bugün

Zehra Y.
Sosyal Hizmet Uzmanı