Soru-Cevap

Soru-Cevap Formu

Uzmanlılar ?

Hangi meslek grubu hangi engelli türleri ile ilgileniyor?

Örneğin; Down Sendromlu bir hasta yakını ilk kiminle görüşmeli? Hangi tür bir uzmanın yanına giderek hasta yakınının hastalık durumunu öğrenebilir?

Bunlarla ilgili bilginiz varsa hepimizi bilgilendirirseniz sevinirim.

10-08-2004
Rehabilitasyon. Com YÖNETİCİSİ
Özel Eğitim Öğretmeni
Öğrencilere verilen dersleri MEBBİS'e otomatik aktarın.
13 Yanıt
çocuk gelişimcisinin ne iş yaptığını nerden mezun olduğunu hangi ünvanla çalıştıklarını bilmeyenlerin bu konu hakkında en doğrusunu biliyormuş gibi yazılar yazmasını kınıyorum gereksiz kafa karışıklıklarına neden oluyorlar mümkünse herkes kendi alanı hakkında yorum yazsın bilip bilmeden hareket etmeyin insanları yanlış yönlendiriyorsunuz
10-10-2014
Emine AYDIN
Çocuk Gelişimcisi

Birol bey yanlış biliyorsunuz mezun olurken alınan ünvan sosyal hizmet uzmanıdır. diplomada meslek ve ünvan bölümünde bu şekilde belirtilmektedir. bazı kuruluşlardaki kadro sosyal çalışmacı olarak geçmektedir.

10-04-2005
Abdullah SEVİNÇ
Sosyal Hizmet Uzmanı

özel eğitim öğretmeni sadece  gazi ve bolu mezunlarının bir dönem elde ettikleri bir ünvandı. zihinsel, işitme ve görme engelliler bölümü mezunları ilgili alanın öğretmeni olarak (zih. eng. öğretmeni gibi) unvanlandırılır. ülkemizde sadece ankara üniversitesinde "özel eğitim bölümü" vardı. 1996 yılında açıldı. 2 yıl sonra yökün eğitim fakültelerini yeniden yapılandırması çerçevesinde kapatılıp zihin eng öğretmenliğine dönüştü gazi ve bolu  gibi.

meb in atama kılavuzunda sadece ankara özel eğitim bölümü, bolu ve gazi özel eğitim öğretmenliği mezunları atama isterken zihinsel, işitme veya görme eng öğretmenliğinden istedikleri birine atama isteyebiliyorlar.

uzmanlık tabi ki yüksek lisans yapmış olma koşuluna bağlıdır.

sosyal hizmet uzmanları içinde geçerlidir bu. onların mezun olurken aldıkları ünvan sosyal çalışmacıdır.

 

10-04-2005
Birol DEMİR
Özel Eğitim Uzmanı

bu uzmanlık hikayesi kişilerin kendi kendine verdiği bir paye değil.Geçmiş yıllarda SHÇEK giden gelen evraklarda ve yazışmalarda belli mesleklere uzman eklenmesi isteniyordu.Çalışma onayları bu şekilde geliyordu.Sınıf öğretmeninin okuma-yazma uzmanı ünvanı ile imza yetkisi olduğuna bile şahit oldum.Ama bir yıldır uygulama değişti artık yüksek lisans yapmamış olan elemanlar uzman ünvanı almıyor.Ben artık çocuk gelişimci olarak imza atıyorum.Sosyal hizmet uzmanları dışında yüksek lisans yapmayan hiç kimsenin uzman ünvanını resmiyette kullanmaya yasal olarak hakkı yok.Benim buradaki ünvanım uzman olarak geçiyor sanırım yıllardır kullanmanın verdiği alışkanlıkla öyle yazmışım.
01-04-2005
Gulay ACAR
Çocuk Gelişim ve Eğitim Uzmanı

uzman olmak için yüksek lisans gerekiyo ama hak getire üniversite mezunu olmayan olgunlaşma mezunları çocuk gelişimciler(bazıları) özel eğitim uzmanıyım diyor.insanları anlamak zor neylerine güvenerek bunları söylüyorlar. bunların bir kısmıda aileleri böyle kandırarak  aileleri kullanıyorlar hiç hoş bir durum değil.
30-03-2005
Serdar ÜN
Özel Eğitim Öğretmeni

ama sanıyorum özel eğitim öğretmenliği her üniversitenin bünyesinde verilen bi paye değil. çünkü sadece zihinsel engelliler öğretmenliği bölümünü bitiren ya da sadece işitme ya da görme engelliler bölümünü bitiren kişilere özel eğitim öğretmeni denmiyor diye biliyorum. örneğin gazi üni.de özel eğitim ana bilim dalı adı altında bu eğitimi alanlar tüm alanlarda yetiştiği için bu adı alıyorlar. yanılıyorsam düzeltin arkadaşlar.

bi de tabi "özel eğitim sınıf öğretmenleri" var :)) 20 günlük muhteşem sıkılaştırılmış kursun eseri :)) insanların ünvanları ne denli yakın :)) biliyosunuz bu ünvanı da milli eğitime bağlı okullara kolaylık olsun diye çıkardılar. onların yönetmeliğinde diyor ki ya özel eğitim öğretmeni ya da özel eğitim sınıf öğretmeni çalıştırılması zorunludur :))

uzmanlık ünvanı karmaşası ise özellikle son günlerde arttı haklısınız. uzmanlık yüksek lisans gerektirir! her alanda!

29-03-2005
Semra AKSUYEK
Psikolog

özel eğitim öğretmenleri zihinsel engelliler öğretmenliği veya işitme engelliler öğretmenliği dallarından birini okduklarında özel eğitim öğretmeni oluyorlar,bu alanların birinden yüksek lisans yaptıkları zaman özel eğitim uzmanı oluyorlar.
29-03-2005
Serdar ÜN
Özel Eğitim Öğretmeni

Liselerin çocuk gelişim bölümünden mezun arakadaşlar Çocuk Eğiticisi,4 yıllık çocuk gelişimi bölümünü bitirmiş arakadaşlar çocuk gelişimci(çocuk gelişimi ve eğitimi öğretmeni) oluyor.
29-03-2005
Gulay ACAR
Çocuk Gelişim ve Eğitim Uzmanı

 Çocuk Gelişimci 4 yıllık Çocuk Gelişimi bölümü mezununnu , Çocuk Eğiticisi ise meslek lisesi çocuk gelişimi bölümünün mezunları için kullanılmaktadır.
07-03-2005
Amir AKDAĞ
Eğitim Programcısı

Ülkemizde özel eğitim gerektiren bireylerin belirlenmesi(Tanılanması) İki şekilde yapılmaktadır.

1.Tıbbi tanılamları ilgili hastanelerin ilgili bölümlerinde ilgili personel tarfından yapılmaktadır.

2.Eğitsel Tanılama: Rehberlik ve Araştırma merkezlerinde yapılmaktadır

02-02-2005
Cemal ÖZDEMİR
Özel Eğitim Öğretmeni

Özel eğitim öğretmeni, zihin engelliler, işitme engelliler dallarından birinde 4 yıllık lisans eğitimini tamamlamış kişidir. Özel eğitim uzmanı ise özel eğitim anabilim dalında yüksek lisans eğitimini tamamlamış kişidir.

Çocuk gelişimcisi, meslek liselerinin çocuk gelişimi bölümünde ya da üniversitelerin ilgili bölümlerinde eğitim görmüş kişidir.

Akademik olarak "uzmanlık" ünvanı ilgili alanda yüksek lisans eğitimi almış olan kişiyi ifade eder. Bu önemli bir farktır.

Saygılarımla Uzman psikolog Nihal Özcan

02-09-2004
Nihal ÖZCAN
Psikolog

 - Çocuk gelişimcisi ile çocuk gelişim uzmanı arasında,
 - Özel Eğitim Öğretmen ile Özel Eğitim Uzmanı arasında, fark var mı?

24-08-2004
Rehabilitasyon. Com YÖNETİCİSİ
Özel Eğitim Öğretmeni

Ülkemizde teşhis ve tedavi (eğitim) aşamasında engelliler ile ilgilenen meslek grupları şunlar:

doktor (çocuk doktoru,psikiatr, nörolog), psikolog, fizik tedavi uzmanı, özel eğitim öğretmeni, konuşma ve dil terapisti, rehberlik ve psikolojik danışman, çocuk gelişimcisi, sosyal hizmet uzmanı.

Down sendrmu, kromozom anomalisine bağlı olarak belirgin fiziksel özellikler gösterdiği için doğuştan hatta gerekli testler yapılırsa anne karnında teşhis edilebilen bir hastalık. Down sendromlu çocuğu olan bir aile bir doktordan hastalıkla ilgili gerekli bilgiyi almalı ve down sendromlu çocuklarda sıklıkla görülen işitme, kalp hastalığı gibi bir ek rahatsızlığın var olup olmadığını kontrol ettirdikten sonra, bir psikoloğun, özel eğitimcinin çocuğu değerlendirmesi ve yönlendirmesiyle özel eğitim almalıdır. Bu konuda devlet hastaneleri ya da rehberlik araştırma merkezleri aileye yardımcı olabilir.

24-08-2004
Nihal ÖZCAN
Psikolog

Sorunun yanıtını biliyor musunuz?
Sorunun yanıtını biliyorsanız, lütfen aşağıdaki alanı kullanarak soruyu yanıtlayınız.

 

Soruyu yanıtlarken:

  • Doğrudan soruyu yanıtlayınız, veya soruya verilen diğer yanıtları geliştirecek şekilde yanıt veriniz
  • Yanıtınızda hakaret, küfür veya kanunlara uygun olmayan paylaşımlar bulunmamalıdır. Buna uygun hareket etmeyen üyelerimizin üyelikleri durdurulacaktır
İş Arayanlar

iş arayan 1153 kişi var. Hemen irtibata geçerek personel eksikliğinizi tamamlayın.

Dün

Ayşe Y.
Fizyoterapist

Dün

Yaren D.
Çocuk Gelişimi ve Eğitimcisi

Dün

Pınara H. A.
Fizyoterapist

Dün

Nursultan D.
Çocuk Gelişimcisi

Dün

Merve S.
Psikolog

Ücretsiz İş İlanı
Özel eğitim ve sağlığın ortak paydası olan Rehabilitasyon.com adresinin sektöre özel iş veren ile iş arayan arasında ne kadar iyi bir köprü olduğunu görebilmeniz için çok kısa süreliğini ÜCRETSİZ bir İş İlanı verebilirsiniz.
Yenilenen EÇOP'u Denediniz mi?
Engelli Çocuklar Otomasyon Programı (EÇOP) yenilendi, Demo indirip anında, MEBBİS'den bilgilerinizi yükleyerek hemen kullanmaya başlayabilirsiniz.
ÜCRETSİZ demoyu hemen indirin ve yükleyin.
  • SINIRSIZ Kullanıcı ve Öğrenci
  • Veritabanı sunucu hizmeti
  • Uzak sunucuya otomatik yedekleme
  • E-fatura entegrasyonu
  • Web tabanlı (mobil uyumlu) veya Masaüstü kullanımı
  • MEBBİS otomatik veri alma ve aktarımı
  • Tüm formların otomatik hazırlanması
  • Yılsonu değerlerlendirme işlemlerinin tek tuşla yapılması
  • Faturaların otomatik üretilmesi ve hatasız MEBBİS'e aktarılması
  • Online teknik destek imkanı
  • Pratik ders yazılabilmesi