1985li yıllarda kaynaştırma programı uygulanmaktadır ama ne derece doğru uygulanıyor tartışma konusu!
İngilterede ve Danimarkada bu uygulama yaygınlaşmaktadır. A.B.D nin uygulamalarına baktığımızda kaynaştırma örgencilerine destek özel eğitim hizmetleri sağlandığı halde engelli öğrenci kaynaştırmada olumlu sonuç alamadığında özel eğitim okuluna yerleştiriliyor çünkü öğrencinin sos yo-ekonomik nedenler, kültürel faktörler ve bireysel farlılık özelliği nedeniyle kaynaştırma başarılı sonuçlar vermeyebiliyor.
Türkiye de kaynaştırma uygulamalarında sorunlar yaşanmakta. Yasal düzenlemeler diğer ülkelerden geçte olsa yasal olarak kaynaştırma desteklenmiş fakat yaptırım gücü yok. Yurtdışında anne-baba aile danışmanlığına katılmadığında yasal olarak ceza uygulanıyor oysa bizim ülkemizde böyle yaptırım gücü uygulanmamakta.
Bir ülkenin gelişmişlik düzeyi ile eğitime verdiği önem arasında doğru orantı olduğunu düşünüyorum. Türkiye de genel eğitime önem verilmezken özel eğitime önem verilmemesi beni şaşırtmıyor fakat her geçen gün insanlarımızın eğitime bakışı değişmekte ve değişmelidir de daha önceden okul öncesi eğitim, psikoloji hakkında insanlar bu kadar duyarlı değillerdi ama günümüzde insanlarımız bu konuda daha duyarlı özel eğitimde değişen zaman içerisinde uygulamaların daha iyi olacağını umuyorum.
Yorum yapanları görebilmek ve yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.
rgtl toplum.Sorunu olanlarn rgtlenerek kendine verilen haklara sahip kmal,yeni haklar edinmeleri bakmndan ok nemli.sayglar