Otistik Çocuklarım, Milletim, Dünya Ve Spor
Tabi ki tüm bunlarla birlikte, kaynaştırma programı hüviyetindeki spor kulüpleri ( özellikle takım sporları ) çocukların fiziksel, zihinsel, sosyal ve duygusal gelişimine katkı sağlamaktadır. Yapılan antrenman formundaki aktivite ve egzersizler, oyun içerisindeki fikir alış verişleri, sözel iletişimin yanında vücut dilini kullanarak yapılan pas etkileşimleri, kazalılan bir sayı veya atılan bir golden sonra ki sevinç paylaşımı, takım içerisinde tutum davranış düşünce ve yetenekleriyle sivrilerek liderleşen bireyler, mağlubiyet anındaki üzüntünün ardından neler yapılabileceği üzerine fikir üretebilme, bunların hepsi farkında olan bir eğitmenin sporla veya başka bir formatla öğrencisine katabileceği niteliklerden sadece bir kaçı.
Yapılan çalışmalarda eğitmen tarafından özen gösterilmesi gereken en önemli husus motivasyon ve odaklanmanın sağlanabileceği beceri ve formatlarının oluşturulması, devamlılığın sağlanarak alışkanlıklar şeklinde farkındalığın sağlanmasına destek olunmasıdır. Aslında tüm bunlar sadece eğitmen ve sporcu arasında geçiyomuş gibi görünsede esas olan çocuğun ilgi, ailenin beklentileri ve uzmanın değerlendirmelerini içeren bir yapıdan oluşmaktadır.
Bir sonraki yazıda görüşmek üzere, selamlarımla...
[ Üyelere Özel ] 18-11-2007 20:45:11
Sevgili arkadaş,
Bu yazı benim otistik çocuklarla olan deneyimlerim sonucu tarafımdan yazılmıştır. Kaynak olarak TOHUM vakfının aylık dergilerinden faydalanabilirsin.
[ Üyelere Özel ] 08-11-2007 20:34:09
bu konu ile ilgili gerçekten çok fazla kaynak yok sen birzda olsun bulmuşsun gerçekten çok iyi ancak bu yazıyı bulduğun kaynakları yazabilirsen bizimde yararlanmamız daha bilinçli olcak.teşekkürler