21-11-2009 |

Ögrenme (Zihinsel) Engellierde Ögremenin Önemli Faktörleri Ne Olmalidir.

Ögrenme(Zihinsel) Engellilerde Ögrenme!

Pedagojinin en buyuk sorumluluklarindan birisi Ögrenme Engelli olan, Toplumun en hassas kesimini olusturan Bilimsel tanimi (Ögrenme Engelliler) olan kisilerin toplumdaki yasam Kosullarini dahada yasanir bir hale getirrilmesini vede Engelli OLmayan Sosyal topluluklarlan iletisiminin kurulmasini saglamaktir. Sosyolojik bir Ortamda eger bizler Ögrenme Özürlü Insanlari kendi irademizlen bir köseye itersek buda cok tehlikeli bir Sorunun baslangici olur. Peki bu iNsanlari nasil integre edebiliriz:

1- Onlara toplumun degeryargilarini surekli tekrar ve görsel efeklerlen anlatmaliyiz. Yani Ögrenme Özürlülüklerde bir seyin tekrarlanmasi cok önemli bir faktördür, cunku normal insanlar gibi kavrama olanaklari olmadiginda daha cok zamana vede daha cok aciklama geregi duyulmaktadir.(Prof. Schönwiese,Prof. Kerstin,Prof. Erhard Fischer(ZihinselÖzürlüler Pedagojisi)

2- Ögrenme Engelli insanlar "hayir" demeyi ögrenmelerini saglanmali.

3- Ögrenme Engelli kisilerin "Toplumdaki yapilabilir yada Yapilamaz davranislari" ögrenmelerini saglamaliyiz.

4- Engelli Olmayan insanlarlan Dialogu tanitmaliyiz.(Mag.Phil. Päd. Özlem)

daha buna benzer bir cok Öneli noktalari ortaya cikarip bunlari Ögrenme Engelli Insanlarin daha rahat bir yasam surmelerini saglayabiliriz.

Bu yazima devam edecem ama bu noktaalr hakkinda gelecek yorumlari bekliyorum. Ama Bu konuda cok iyi bir arastirma yapmis Türk Pedagog MAg.Phil. Özlem bizim kulturumuzdeki Ögrenme Engellilerin yasam sitilini kendi arastirmalarinda kullanmistir. Belkide yakinda cok Kapsamli yazdigi Kitabi " Ögrenme Engelli Insanlar vede Egitimi "  hakkinda yapilmis astir tezi calismasi Türkce yayinlanacaktir. yaklasik (80) Kitap ve arastirma yazilari, vede Avrupada Önde gelen Proföserlerlen yapilmis Röportajlarin iicnde bulundugu bu Kitap bizlere Bu alnda belkide yeni bir cizgi olusturacaktir. Ve en Önemliside Ögrenme Engellilerde Cinsel Egtiim adli calismasida cok ilgi ceken notlarlan dolu.Umarim sayin Mag.Özlem Bey bu kitabinida Türkceye kazandiracaktir.

Prof. Schönwiese: Integrative Pädagogik( Ders)
Erhard Fischer: Pedagogik fur Menschen Mit geistige Behinderung( Pedagoji Ögrenme Engelliler icin)
Pedagog.Mag.Phil.Özlem Celik: Gesitige Behinderung( Zihinsel ENgelliler tanimi ve sosyolojik arastirma)

Yorumlar (1)

[ Üyelere Özel ] 05-12-2009 20:51:03

Yazım kurallarına uyumlu yazılmış olsaydı, daha iyi olurdu sanıyorum. Özellikle -de, -da eklerinin doğru olarak kullanılması, anlatılmak istenilen fikri daha iyi iletmiş olurdu.

[ Üyelere Özel ] 09-12-2009 00:42:57

Sayin Remzi Bey!
Öncelikle bu guzel ve nazik yorumunuz icin tesekur ederim. Imla kurallarinin bozuk olmasi dogal, cunku ben yurtdisinda egtim aldigim icindir. BUnuda mahsur görmenizi rica ederim. Saygilarimlan. Pädagog Ahmet Eren:
Üyelik Gerekli

Yorum yapanları görebilmek ve yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Pedagog