Logo
Yükleniyor...
Tüm makaleler

ÖĞRENME VE ÖĞRENME KURAMLAR 3

24-04-2005

 

   BAĞLAŞIMCILIK(THORNDİKE):Öğrenmeyi açıklarken bağlaşımcılık, seçme ve bağlama ve küçük adımlar ilkelerini ortaya koymaktadır.

BAĞLAŞIMCILIK:Uyarıcı ve tepki sırasındaki sinirsel bağın kurulmasıyla ilgilidir.

SEÇME VE BAĞLANMA:Bir tür deneme yanılma öğrenmesidir.Öğrenci bir uyarıcıya karşı pek çok tepkide bulunur.Bu tepkilerden amaca götüren tepkiler seçilip pekiştirilir.Uyarıcı tepki arasındaki bağ yalnızca amaca götüren tepkiler arasında kurulur.

KÜÇÜK ADIMLAR:Öğrenme birden değil yavaş yavaş küçük adımlarla oluşur1-HAZIR BULUNUŞLUK:Birey etkinlik göstermeye hazır ise etkinlik yapmaktan haz duyar.Hazır değilse ,bir engelle karşılaşırsa, zorlanırsa olumsuz tepki gösterir.

2-TEKRAR KANUNU:Uyarıcı-tepki arsındaki bağ kullandıkça güçlenir.Kullanılmazsa unutmaya yol açabilir.

3-ETKİ KANUNU:Uyarıcı-tepki arasındaki bağın güçlenmesinde tepkinin doğurduğu sonuçlar önemlidir.Tepki olumlu sonuçlar doğurusa uyarıcı tepki bağı artar.Fakat sonuç olumsuz olursa, tatmin edici değilse yani cezalandırılırsa uyarıcı-tepki bağı zayıflar.

 

    

                                                                                       Gülay ACAR
Yorumlar 0
Henüz yorum yapılmadı.
Üyelik Gerekli

Yorum yapanları görebilmek ve yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Gulay ACAR
Çocuk Gelişim ve Eğitim Uzmanı
Toplam Ziyaretçi Sayısı 60.048.075 Kişi
Bugünkü Ziyaretçi Sayısı 902 Kişi
2002 - 2026 © Fast Yazılım