99 Esma Huzur Veriyor
Sağlıklı yaşam, doğal tıp, doğru beslenme, obezite, stres gibi konularda gelir seviyesi yüksek kesime danışmanlık..
Merhametsizlere 'Er Rahim' ve 'Er Rahman', aşırı sinirlilere 'El Halim', yaşamında sevgi ve muhabbeti az olanlara 'Ya Vedud', nereye gideceğini bilemeyenlere 'El Hadi', sıkıntı içinde olanlara 'El Vekil' ismini zikretmelerini tavsiye eden Saraç, "Allah'ın isimlerini zikretmek, meditasyon ve diğer enerji teknikleri gibi pozitif enerji verebilecek etkili bir yöntem. Bu doğru olarak yapıldığında insanın içinde eksik olan enerjileri tamamlar, zarar veren enerjileri de törpüler ve kişiyi rahatlatır. Esmaü'l-Hüsna ile yapılan zikir, beynin bazı merkezlerinde birtakım enerjileri daha çok aktive eder. Zikirden elde edilecek maddi ve manevi güç, diğer insanların acılarını hafifletmek, topluma daha yararlı olmak için kullanılmalı." diyor.
Dr. Ender Saraç, hepimizin bildiği gibi uzman bir hekim. Sağlıklı yaşam, doğal tıp, doğru beslenme, obezite, stres gibi konularda gelir seviyesi üst düzey grubuna yıllardan beri hizmet veriyor. Mısır'ın piramitlerinden Hindistan'ın aşramlarına, Kâbe-i Muazzama'dan Vatikan'daki Katolik kiliselerine kadar birçok yerde araştırmalar yapan Saraç, Doğu kökenli yoga, meditasyon, reiki gibi enerji tekniklerini incelemiş ve deneyimlemiş bir doktor. Bugüne kadar 100 bine yakın hasta bakan, birçok kitap yazan, kitapları çok satan bir yazar aynı zamanda. Ender Saraç kısa bir süre önce "Ruhsal Gelişimimiz ve Kader" adı altında bir kitap piyasaya çıkardı ve kitabında Allah'ın 99 ismi Esmaü'l-Hüsna'yı zikretmenin bir enerji tekniği olduğunu söyleyerek bütün dikkatleri üzerine çekti. Saraç, kitabında Esmaü'l-Hüsna'nın insanın ruhsal gelişimine nasıl katkıda bulunduğunu yazıyor. Kendini biraz katı ve merhametsiz hissedenlere "Er Rahim" ve "Er Rahman", aşırı sinirli olanlara "El Halim", yaşamında sevgi ve muhabbet az olanlara "Ya Vedud", nereye gideceğini bilemeyenlere "El Hadi", içinden çıkılamayan bir durum karşısında "El Vekil" ismini zikretmelerini söylüyor. Ayrıca her burcun etkilendiği isimlerin neler olduğunu anlatıyor. Mesela İkizler burcunun baskın isimleri; Es Semi, Eş Şehid, El Mukaddim, El Basir.
Tıp fakültesinden yeni mezun olduğunda doktorluğun sadece 'reçete yaz, tahlil iste' gibi eylemlerden ibaret olmadığını düşünerek araştırmaya başlayan Saraç, "Başka bir derinliği vardır diye hissediyor, hatta biliyordum. Ama çok gençtim, yeterince bilgim yoktu. Bu nedenle adını koyamıyordum." diyor. Saraç, 18 yıllık bir çalışmanın ürünü olan kitabı için, "İçimde uyanan ve tecrübelerimle geldiğim noktanın kaleme dökülmüş halidir." yorumunu yapıyor. Saraç, kitabının ne dini ne de siyasi bir çalışma olmadığını söyleyerek aslında akılda soru işareti bırakıyor. Çünkü bir Müslüman için esmaları zikretmenin ilk amacı Allah'ın rızasını kazanmak. "Zikri ve esmaları dinden bağımsız bir şey gibi insanlara sunmak doğru mu?" sorumuza şöyle açıklık getiriyor: "Dinden soyutlamıyorum. Bu evrensel bir bilgidir. İnsanlığa yararlı olabilecek enerji inanç sistemimizde var. Bırakın pek çok insan bunların tadını alsın. Şifasını, nurunu öğrensin. Ondan sonra seçimi kendi yapsın. Pek çok insanın ulaşamayacağı ve giremeyeceği yerlere belirli bir anlatım tekniğiyle ben girdim. Bu kitap Türk toplumuna iyi bir hizmettir. İnsanlara hissedebileceği ve anlayacağı dilden ikram yapmak lazım. Sonuçta ben de bazı şeyleri nasıl yapacağımı hissediyorum." diyor. Ender Saraç, yoga, meditasyon gibi Batı toplumlarında çok popüler olan tüm enerji tekniklerini denemiş hastalarının, "En büyük teknik nedir?" sorusuna, "Kalben tam teslim olarak yaşamak." cevabını veriyor.
Ayete'l-Kürsî'nin koruyucu etkisi bilimsel olarak ispatlanacak
Ender Saraç, artık dünyada her şeyin bilimsel ve teknik şeylerle açıklandığını ve bunun aslında en ileri teknolojinin kaynağı olan El Alîm esmasının tecellisi olduğunu belirtiyor. Saraç, "Ayete'l-Kürsî, Felak ve Nas sûreleri okunduğunda insanın aurasının kalınlaştığı yani insanın korunduğu, çok kısa süre içinde birtakım ince aletlerle tespit edilecek. Nazar diye bir enerji olduğu ve nazara karşı bazı sûrelerle korunmanın insanın aurasını genişlettiği bilimsel olarak açıklanacak." diyor.
Ender Saraç'a göre;
* İnsanoğluna indirilmiş en son ve bir üst modeli gelmeyecek tek yazılım programı Kur'an-ı Kerim. Kur'an'da insana şifa verecek pek çok bilgi var.
* Zikir, meditasyon ve diğer enerji teknikleri gibi pozitif enerji verebilecek etkili bir yöntem.
* Zikir doğru olarak yapıldığında insanın içinde eksik olan enerjileri tamamlar, keskin olup zarar veren enerjileri de törpüler ve kişiyi rahatlatır.
* Esmaü'l-Hüsna ile yapılan zikir, beynin bazı merkezlerinde birtakım enerjileri daha çok aktive ediyor.
* Zikirden elde edilecek maddi ve manevi güç, diğer insanların acılarını hafifletmek, topluma daha yararlı olmak için kullanılmalı.
* Toplumda herkes enerji emen bireyler olarak yaşıyor. Ortadaki kaptan herkes emmek istiyor. Kimsenin kaba verecek malzemesi yok.
* Kur'an'da söylendiği gibi insanların kalpleri mühürlü. Yani kalp şakraları kapalı. Bu nedenle 40 gün El Basid esması zikredilebilir. Bu zikir kalbi açar, rahatlatır, genişletir.
* "O kadın benle evlensin, bu adam beni boşasın, çok zengin olayım, şu işi ben kapayım" gibi egomuzu savunmak ve ön plana çıkarmak için korkunç bir şekilde ben merkezli enerji harcanıyor. Ego merkezli yaşamayı bırakıp, tam teslimiyet haline geçildiğinde beyin enerji tasarrufu yapıyor ve o zaman bütün istekler oluyor.
* Bizim inanç sistemimizin kökü sevgi. Toplumda gerilim yaratan değil, toplumda daha olumlu enerjiler veren insanların oranı arttıkça Batı'ya bile meditasyon ve reikilerden çok daha güzel şeyler sunacağız.
[ Üyelere Özel ] 17-12-2008 11:10:18
Tabiki duanında bilimselliği var.Ne demek yani inaçla eğitim ayrı.onlar iç içe olmalı zaten.inanç olmadan hiç birşeyin değeri yoktur.
[ Üyelere Özel ] 09-11-2008 13:58:09
su yazılanları anlamlandırmak gercekten cok zor,ne demek once ınanc sonra eğitim,ne demek duanın bilimselliği,eğitimin profosyonelliğin tartılması gerken yerde dini eğilim propagandaları???
[ Üyelere Özel ] 20-02-2008 22:41:36
sayın evren beyfendi ,arkadaşım diyorum -haddimi aşarak- seher hanım efendi,sakin olalım kızmayalım,sinirlenmeyelim,doğa diyalektiğinde saklıdır,bugünün modası bu!!!???Dikkate almalısınız ki sinirlenmişsiniz.Bu tür düşünce ÖZÜRLÜLÜKleri yıllardır mevcuttu zaten siz fark edememişsiniz,kaldıki bu gibi küçüklükler ve sığlıklar karşısındamı bırakıp gideceksiniz, bunlara rağmen inadına bilimsellik, inadına İNSANLIK yakışan budur.SİZ es(ti)ma ibadetinizi ve bunun üzerinden ticaretinizi ait olduğunuz kapitalist sermaye üzerinden EV lerinizden ,Çaylı sohbetlerinizden ne bileyim Yeşil rengin olduğu herhangi bir yerden(çift anlamlı $ ve diğeri) yapmaya devam edin.Yazıyı okumadım bile başlığı yetti,rehabilitasyon .com da ben olmaya devam edeceğim Özel eğitim ile ilgili paylaşımlara açığım tüm İNSANLARA selam olsun
[ Üyelere Özel ] 20-02-2008 12:08:00
lutfen bu tip makaleleri bilimsellikleri ispatlandıktan sonra yayınlayın.lutfen!..obezite,stres (aile egitimi dısında )v.b. sayılmış olan diger sorunlar özel egitim kapsamının oldukca dısında yer alır.. bizim işimiz birinci derece de egitim olmalıdır...bilimsellik olmalıdır...bu makaleyi yollayanın bir rehabilitasyon merkezi olduguna inanmak istemiyorum... gercekten istemiyorum..."Toplumumuzun tek taraflı bilgilenmesi doğru değildir." demişsiniz...bu durumu taraflı hale getıren -veya oyle gormek ısteyenler dıyelım- sızlersınız...lütfen insanların dinleri ve inançları üzerinden prim yapmaya calısmayın..hiç etik degil bu...şunu sormak istiyorum size..ruhsal acıdan cıkmaza dusmus , cocugunun durumu ile şoka ugramıs ,depresyona gırmıs ailelerinize zikir mi oneriyorsunuz siz??? insanları inançlarıyla baş başa bırakın lutfen...önce calısıp isimizi dogru yapalım...madem bu kadar iyi islam bilgisine sahipsiniz sunu da cok iyi bilmeniz gerekir ki islam calısmayı emreder..davranıs problemli bir cocukla nasıl calısıyorsunuz ornegin? ona allah sevgisi kazandırıp,yaptıkların dinsel acıdan dogru degıl mi dıyorsunuz...ne yapıyorsunuz allah aşkına siz? gordunuz mu nerelere geldik ?çektikçe uzuyor o yuzden bilimsellik diyoruz kanıtlanmış bilgi diyoruz... kimsenin inançlara itiraz ettiği yok...önce inanç sonra egitim denmis yorumlardan birinde bu su demek mi oluyor inancı olmayan ya da zayıf olan bir ailenin cocugu ozel egitimden yarar saglayamayacak mı? o zaman on gorusmlerde velilerin dini inancları hakkında konusalım ona gore alalım cocugu kuruma yarar saglayamayacaksa nicin ugrasalım degil mi? saçma mı oldu? e sizin yaptıgınız farklı mı?ben sizin soyledıklerınızı soyluyorum.yapmayın etmeyın arkadaslar
[ Üyelere Özel ] 20-02-2008 11:47:05
Burası dini inançların ve eylemlerin yeri değildir. Hiçbir yer de olmamalı. Siz insanların inançlarına dayanrak bunu nasıl sömürü haline geitirirsiniz. İnançlarını sömürüyorsunuz insanların. Önce eğitim, inanç değil. Herkesin inancı kendinedir.
İnanılır gibi değil. Ortaçağa doğru gidiyorsunuz. Ne demek bir duanın bilimselliği sapatlanacak demek! İnsanları yanlışyönlendirmeye çalışmayın. Bence sizin bir an önce bir psikiyatriste ya da bir psikologa görünmeniz şart.
Site yöneticilerinin de böyle bir şeye izin vermelerini kınıyorum ve bu siteden ayrılıyorum!
[ Üyelere Özel ] 09-02-2008 21:15:50
bilimsel değil
burada yeri olmayacak bir yazı
burası dini bir site değil.
[ Üyelere Özel ] 02-02-2008 19:58:35
Elinize sağlık çoğu zaman unuttuğumuz ama hatırlanması gereken bilgiler.
[ Üyelere Özel ] 01-02-2008 13:59:21
bu gibi inanç ve eğitimle ilgili yazıları tüm ilgili arkadaşların paylaşımda paylaşmasını arzu ediyorum. Toplumumuzun tek taraflı bilgilenmesi doğru değildir. Bilenler paylaşmalıdır.
[ Üyelere Özel ] 27-01-2008 18:01:39
gerçekten çok güzel şeyler söylemiş.önce inanç sonra eğitim.herşeye rağmen şükretmektir önemli olan.bu anlamlı bilgileri bizimle paylaşan arkadaşlarıma da çok teşekkürler
[ Üyelere Özel ] 22-01-2008 08:29:16
14 yasında konuşma bozukluğu olan kızım en iyi söylediği kelimeler ALLAH . İLLALLAH HU manevi yönden bu tür bilgiler için teşekkürler.ALLAH hepsinin yardımcısı olsun. zeliha topkaraoğlu
[ Üyelere Özel ] 19-01-2008 09:21:10
çok teşekkür ederim umarım bu güzel paylaşımlar artar ve biz rabbimizin güzelliklerinin daha da çok farkına varırız
[ Üyelere Özel ] 18-01-2008 19:21:40
Ruhsal Gelişimimiz ve Kader kitabında okumuştum ENDER SARAÇIN BİR PROGRAMDA "HUŞU İÇİNDE KILINAN BİR SABAH NAMAZININ TÜM GÜNÜ OLUMLU ETKİLEYECEĞİNDEN, DAHA GÜZEL BİR GÜN GEÇİRMEYE VESİLE OLACAĞINDAN" BAHSETTİĞİNİ DUYUNCA COK ŞAŞIRMIŞTIM
ÇOĞU DOKTOR, HATTA İNANCI OLMAYANLAR BİLE BİLİYOR FAKAT SÖYLEMEK İSTEMİYOR
ADAM KİREÇLEME HASTASI OLANA NAMAZ KILMAYI TAVSİYE EDECEĞİNE NAMAZIN HAREKETLERİNİ EGZERSİZ OLARAK VERİYOR
BU SADECE Bİ ÖRNEKTİR.