Melekler Özel Eğitim Ve Rehabilitasyon Merkezi ''Biz de Varız'' Projesi - Melekler Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi - Kurumsal Haberler

Melekler Özel Eğitim Ve Rehabilitasyon Merkezi ''Biz de Varız'' Projesi - Melekler Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi - Kurumsal Haberler
Melekler Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi

16-05-2010 |

Melekler Özel Eğitim Ve Rehabilitasyon Merkezi ''Biz de Varız'' Projesi

 

   Özel  Melekler Özel  Eğitim Ve Rehabilitasyon  Merkezi

  BİZ DE VARIZ” Toplumsal Farkındalık Projesi

Yaklaşık iki aydır faaliyette olan,Yalova Özel  Melekler Özel  Eğitim Ve Rehabilitasyon  Merkezi,10-16 Mayıs  Engelliler Haftası  münasebeti ile,bir dizi etkinliği hayata geçirerek,Yalova’da özel eğitim alanında  iddialı olduğunu ,bir kez daha gösterdi.

   Bu kapsamda,engelli bireylerin,sosyal hayatta bir çok işi yapabileceklerini, ”Biz De Varız.” adlı bir proje ile uygulamaya koyan, Melekler Özel  Eğitim Ve Rehabilitasyon  Merkezi ,öğretmen ve öğrencileri,engellilerin günlük hayattaki sosyal ortamlarda,görev ve sorumluluk  alabileceklerini uygulamalı olarak gösterdiler.

   Yalova Askerlik Şubesini ziyaret eden, dört engelli öğrenci,askeri kıyafetler giyerek ,kısa bir süre de olsa, bu kutsal görevin heyecanını ve gururunu  yaşadılar.

   Kipa Alışveriş Merkezinde ,kasalarda poşetleme servisinde görev alan,işitme engelli bireyler   de,müşterilerin yoğun ilgisi ve sevgisiyle karşılaştılar.

   Yalova Trafik Şubesi’ni de  ziyaret eden,engelli öğrenciler,Trafik polislerinin yardımı ve yönlendirmeleri ile,çeşitli trafik kontrolleri yaparak,sürücü ve araçların belgelerini incelediler.Özellikle,emniyet kemeri takma  ve  kask kullanma konularında  sürücüleri uyardılar.

   Havaların ısınması ile ,sahil yoluna akın eden vatandaşlarımızın uğrak yerlerinden olan,Konak Kafe’de de garsonluk yapan ve gitar çalan engelli öğrenciler,Kafe müşterilerinin yoğun ilgisi ve desteği ile karşılaştılar.

   Yalova Özel  Melekler Özel  Eğitim Ve Rehabilitasyon  Merkezi Kurucusu ve İşitme Engelliler Öğretmeni ,Gülperi GÜMÜŞ,’’ Hafta boyunca hayata geçirilen, “Biz De Varız” projesine katkıda bulunan ve engellilerin sosyal gelişimi ile , toplumsal farkındalık kazanmalarına  yardımcı olan tüm kurumlara teşekkür ederek,halkımızın, engelli bireylere karşı geliştirdiği, tutum ve bakış açısını ,çok olumlu bulduğunu,bunun da ,engellilerin sorunlarının çözümünde önemli bir basamak oluşturduğunu ‘’ belirtti.

Melekler Özel Eğitim Ve Rehabilitasyon Merkezi Faaliyette

Müdür Uygun, amaçlarının çocukların özgüvenlerini sağlamak ve eğitmek olduğunu söyledi.. 

 

 Ayşegül ÖZ

 

 24 Mart2010  tarihinde hizmete giren Özel Melekler Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, 17 seçkin personeli ve hijyenik ortamı ile faaliyetlerini sürdürüyor.

 

  Özel eğitim öğretmenlerinden oluşan Özel Melekler Eğitim ve      Rehabilitasyon Merkezi; zihinsel, işitsel ,yaygın  gelişimsel bozukluluklar ve fizyoterapi destekli eğitim programları dahilinde tüm engelli çocukların topluma uyum sağlamalarını amaçlıyor.

 

  Bursa Yolu üzerinde bulunan Özel Melekler Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi; temiz, ferah ve özel eğitimli kadrosuyla, Yalova’da kaliteli ve güvenilir olmayı amaçlayan bir kurum.

 

  Çocukların zihinsel ve bedensel sağlığına katkı sağlamayı amaçlayan bir kurum olduklarını söyleyen Özel Melekler Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Ali Uygun, “Kadromuz özel eğitimci öğretmenlerden oluşuyor. Eğitimlerimiz bireysel ve grup olarak ikiye ayrılıyor. Çalışmalarımızda çocuğun bedensel gelişiminin yanı sıra ruhsal sağlığını da ön planda tutuyoruz. Bize kayıt olmak isteyen çocuklarımız ilk önce Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı araştırma merkezlerine(RAM) müracaat ediyorlar. Araştırma merkezleri, hastane kontrolüne gönderdikten sonra oradaki sonuç dahilinde hangi eğitimleri alması gerektiği belirlenerek bize yönlendiriliyor” dedi.

 

   Bizler tüm engelli çocuklarımızın; zihinsel, fiziksel, duygusal, sosyal ve davranış problemlerini ortadan kaldırmak ya da etkilerini en az seviyeye indirmeyi amaçladıklarını söyleyen Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Uygun sözlerini şöyle noktaladı: “Yeteneklerini yeniden en üst seviyeye çıkarmak, temel öz bakım becerilerini ve bağımsız yaşam becerilerini geliştirmek ve topluma uyumlarını sağlamak amacıyla faaliyet gösteriyoruz.”

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorumlar (3)

[ Üyelere Özel ] 06-03-2012 11:11:08

Çok güzel ve değerli bir işin içindesiniz sizleri kutluyorum. Başarılarınızın devamını diliyorum.

[ Üyelere Özel ] 31-05-2010 13:14:35

Bu güzel girişiminizden dolayı sizleri kutlar okulunuzun başarıdan başarıya koşmasını dilerim. Hayırlı uğurlu olsun.

[ Üyelere Özel ] 16-05-2010 23:38:26

SİZLERİ YAKINEN TANIDIGIM İÇİN BU İŞTEKİ SAMİMİYETİNİZİ ÇOK İYİ BİLİYORUM KEŞKE BÜTÜN REHABİLİTASYON MERKEZLERİ SİZİNGİBİ DÜŞÜNSE EMİNİM BUNDAN SONRADA RAHAT DURMAYIP BİRÇOK PROJEYE İMZA ATACAKSINIZ BAŞARILAR DİLİYORUM

Üyelik Gerekli

Yorum yapanları görebilmek ve yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.