Kar Tanesi Özel Eğitim Rehabilitasyon ve Psikolojik Danişma Merkezi

Kar Tanesi Özel Eğitim Rehabilitasyon ve Psikolojik Danişma Merkezi
Kar Tanesi Özel Eğitim Rehabilitasyon ve Psikolojik Danişma Merkezi

Kurumsal

KARTANESİ ÖZEL EĞİTİM, REHABİLİTASYON, PSİKO-SOSYAL DANIŞMA VE REHBERLİK HİZMETLERİ

KURULUŞUN ADI : KARTANESİ ÖZEL EĞİTİM VE REHABİLİTASYON MERKEZİ

AMACIMIZ:

Özel eğitim gerektiren bireylerin, konuşma ve dil gelişim güçlüğü, zihinsel, fiziksel, duyusal, görsel, sosyal, duygusal veya davranış problemleri ile temel öz bakım becerilerini, bağımsız yaşam becerilerini geliştirmek ve topluma uyumlarını sağlamaktır.

MİSYONUMUZ:

Özel eğitime ihtiyaç duyan her bireyin güçlü kadromuzun desteğiyle, kendi kendine yeten bireyler haline gelmelerini sağlamak.

VİZYONUMUZ:

Alanında Avrupa’nın en iyi özel rehabilitasyon merkezleri arasında yer almaktır.

KURULUŞ BİLGİLERİ:

Kar Tanesi Rehabilitasyon Merkezi, 6 katlı binasında hizmet vermektedir. Girişte Fizyoterapi üniteleri, ilk görüşme odası ile geniş oyun bahçesi bulunmaktadır. İç asansörle çıkılan diğer katlarda uzun ve geniş koridorun iki yanında eğitim üniteleri yer almaktadır. Her ünite yaklaşık 30 metrekarelik geniş bir salonun etrafına yayılmış beşer odalı hizmet bölümleri olarak düzenlenmiştir.

HIZMETLERIMIZ:

ÖZEL EĞİTİM GEREKSİNİMİ OLAN TÜM BİREYLER SOSYAL GÜVENCE ARANMADAN HİZMETLERİMİZDEN YARARLAMAKTADIR

EĞİTİCİ VE SOSYAL AKTİVİTE KAZANDIRICI ÜNİTELER VE ÇALIŞMALAR:

ZİHİNSEL ÖĞRENME YETERSİZLİĞİ:

Zihinsel gelişim yetersizliğinden dolayı, eğitim başarısının (performansının) ve sosyal uyumunun hafif-orta-ağır düzeyde olumsuz yönde etkilendiği engellilerle - Temel okuma-yazma ve sayma becerilerini kazanmasında ortaya çıkan gecikme durumları- Gecikmeli bir konuşma ve dil gelişimi, sosyal, duygusal veya davranış problemleri ile Ciddi biçimde konuşma ve dil gelişimi güçlüğü, sosyal, duygusal veya davranış problemleri ile temel öz bakım becerilerinin öğrenilmesinde ortaya çıkan gecikme durumu bulunan engellilerle.

İŞİTME YETERSİZLİĞİ:

İşitme duyarlılığı kısmen veya tamamen yetersiz olan ve bu nedenle konuşmayı edinmede, dili kullanmada ve iletişimde güçlük nedeniyle eğitim başarımı (Performansının) ve sosyal uyumu olumsuz yönde etkilenen engellilerle.

GÖRME YETERSİZLİĞİ:

Görme gücünün kısmen ya da tamamen yetersizliğinden dolayı eğitim başarısı (performansının) ve sosyal uyumu olumsuz yönde etkilenen engellilerle.

ORTOPEDİK YETERSİZLİK:

İskelet, kas ve eklemlerdeki hastalık, bozukluk ve yetersizlikten dolayı eğitim başarısı (Performansı) ve sosyal uyumu olumsuz yönde etkilenen engellilerle.

DİL VE KONUŞMA GÜÇLÜĞÜ :

Sözel iletişimde farklı düzey ve biçimlerde ortaya çıkan aksaklıklar ve düzensizlikler nedeniyle dili kullanma, konuşmayı öğrenme ve iletişimdeki güçlükleri eğitim başarısı (performansı) ve sosyal uyumu olumsuz yönde etkilenen bireylerle.

ÖZEL ÖĞRENME GÜÇLÜĞÜ:

Yazılı ya da sözlü, dili anlamak ya da kullanabilmek için gerekli olan bilgi alma süreçlerinin birinde ya da birkaçında ortaya çıkan ve dinleme, konuşma, okuma, yazma, heceleme, dikkat yoğunlaştırma ya da matematiksel işlemleri yapmada yetersizlik nedeniyle eğitim başarısı (performansı) ve sosyal uyumunu olumsuz yönde etkilenen bireylerle.

BİRDEN FAZLA ALANDA YETERSİZLİK:

Gelişim dönemi içerisinde, bireyin eğitim başarısını (performansını) ve sosyal uyumunu ciddi bir şekilde ve olumsuz yönde etkileyen, birden fazla alanda görülen yetersizlik durumu bulunan bireylerle.

DUYGUSAL UYUM GÜÇLÜĞÜ:

Sağlık durumu, zihinsel, duyusal faktörler tarafından açıklanamayan; kendisiyle ve çevresiyle dengeli, doyurucu ilişki kurma ve sürdürmede güçlük çeken, genel bir mutsuzluk ve depresyon hâli ya da bireysel veya okul problemleri ile ilgili korku, tırnak yeme, parmak emme yada fiziksel belirtiler gibi özelliklerinden bir veya birden fazlasının uzunca bir süre ortaya çıkması nedeniyle eğitim başarısı (performansı) ve sosyal uyumu olumsuz yönde etkilenen bireylerle.

SÜREĞEN HASTALIK:

Gelişim dönemi içerisinde, sürekli bakım ve tedavi gerektiren hastalığı nedeniyle eğitim başarısı (performansı) ve sosyal uyumu olumsuz yönde etkilenen bireylerle.

OTİZM:

Genellikle erken çocukluk döneminde, eğitim başarısı (performansı) ve sosyal uyumu, sözlü-sözsüz iletişim boyutunda olumsuz ve ciddi biçimde etkilen bireylerle.

SOSYAL UYUM GÜÇLÜĞÜ:

Riskli yaşam koşulları, madde bağımlılığı, yetersiz beslenme, göç, suç işleme, suça yönelme, çalışma, ihmal, istismar, terk edilme ve dil farklılığı gibi nedenlerden dolayı eğitim başarısı (performansı) ile sosyal uyumu olumsuz yönde etkilenen bireylerle.

ÜSTÜN VEYA ÖZEL YETENEK :

Akademik alanda ve/veya sanat alanındaki yetenekleri açısından akranlarına göre üst düzeyde başarım (Performans) gösteren bireylerle. -Durumlarına uygun eğitici ve tıbbi cihaz ve aletlerle; eğitim ve sosyal aktiviteye uygun oda ve mekanlarda eğitici ve topluma kazandırıcı çalışmalar. - Eğitim ve oyun odaları ile uygulama evi ve iş atölyeleri ile sesten yalıtılmış odalarda eğitici ve topluma kazandırıcı atölye çalışmaları, abaküs, bilgisayarla okuma, yazma, müzik, seramik çalışmaları.

DİĞER HİZMETLER:

Sağlık, Sosyal Hizmet ve Eğitim konularında araştırma inceleme yapmak, yayınlamak, Sağlık, Sosyal Hizmet, Özel Eğitim, Eğitim konularında inceleme, araştırma, proje geliştirme, proje uygulamak. İlgili kurum ve kuruluşlar ile işbirliği yapmak, materyal temin etmek. Açılacak olan eğitim, sosyal hizmet kuruluşları için danışma hizmeti vermek, kuruluş açma ve aylık çalışmalarına ilişkin rapor, yazı, liste vs. lerin ilgili birimlere iletilmesi işlemlerini yürütmek.Personel Eğitimi Hizmeti almak isteyen kurum ve kuruluşlara egitim vermek, eğitici personel ve materyal temin etmek.

AİLE EĞİTİMİ:

Özel eğitim gerektiren bireylerin eğitiminde özel eğitim sürecinin her boyutuna ailelerin aktif katılımı ve katkısını sağlamak ve Aile Danışmanlığı hizmeti vermek.

PROJE GELİŞTİRME:

Sağlık, Sosyal Hizmet ve Eğitim konularında proje geliştirmek, proje uygulamak ve konularla ilgili protokol düzenlemek, anlaşma ve sözleşme imzalamak.

ALTERNATİF TURİZM:

ARNİKA TURİZM VE SEYAHAT ACENTASI ile yapılan protokol çerçevesinde, Yaşlı, çocuk ve engellilere yönelik eğitim, kültür, sağlık ve sosyal hizmet amaçlı Yurt içi, Yurt dışı geziler düzenlemek, organizasyonlar yapmak, yapılan organizasyonlara katılmak.

BAKIM VE AKTİVİTE EDİCİ HİZMETLER:

Yerinde, çocuk, yaşlı, hasta ve engelli (Zihinsel, spastik, işitme, fizik, görme... ) bakımı, eğitimi ve aktive edici hizmetler sunmak.

KADROMUZ

Alanında deneyimli Sağlık, Sosyal Hizmet ve Eğitim Uzmanları

Kuruluş Müdürü:Öğretmen

Çocuk Gelişim ve Eğitim Uzmanı

Psikolog

Sosyal Hizmet Uzmanı

Özel Eğitimci

Fizyoterapist

Çocuk Eğitici