Santral Sinir Sistemi Vasküliti

Santral Sinir Sistemi Vasküliti

Nedir?

Doktorlar tarfından bize aktarıldığı kadarıyla; vaskülit, bedenin herhangi bir bölümünde ortaya çıkabilen,beyin tarafından bir virüse karşı savaşmak üzere üretrilen bir antikorun,aslen vücutta o virüs bulunmadığı için,bedenin sağlıklı hücreleriyle savaşıp onlara zarar vermesi. SSS (santral sinir sistemi) Vasküliti; üretilen bu antikorun beynin çeşitli loblarında lezyonlar oluşturup,lezyonların geçmesinde dahi buradaki hücrelere kalıcı zararlar vermesi. ( Ben yalnızca bir SSS Vasküliti hastası eşiyim,o nedenle konuya yalnızca bize aktarıldığı kadarıyla vâkıfım; o nedenle diğer başlıklarda size tam olarak bilgi veremiyorum.)

 

Belirtileri Nelerdir?

 Benim eşimde epilepsi benzeri nöbetler ve beyinde sol oksipital bölgede,hem görme alanında daralma hem de hemonim hemorojisi ve bilat altı kadrenopsi meydana getirdi.

Nasıl Tanı Konur?

Bize Ege Ünv.Hast. ve Dokuz Eylül Ünv.Hast. ortak bir çalışma ile 4 yılda tanı koyabildikleri için, nasıl tanı koyduklarını bilmiyorum.

Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

 Bize SSS Vaskülitinin henüz bir tedavisi olmadığı,sadece nöbetlerin baskı altına alınabildiği ve beynin görmeyi algılama bölümünde bıraktığı hasarın kalıcı olduğu söylendi.

Görünme Sıklığı Nedir?

Beyinde çok nadir.

Diğer

Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı
Üyelik Gerekli

Yorum yapanları görebilmek ve yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Öğrencilere verilen dersleri MEBBİS'e otomatik aktarın.

İş mi Arıyorsunuz?

Mezun oldunuz, iş mi arıyorsunuz?

Artık bunları dert etmeyin! Hemen özgeçmişini doldur ve "İş Arıyorum" ilanı ver, kurumlar seni arasın. Hepsi bu...

Ücretsiz İş İlanı
Özel eğitim ve sağlığın ortak paydası olan Rehabilitasyon.com adresinin sektöre özel iş veren ile iş arayan arasında ne kadar iyi bir köprü olduğunu görebilmeniz için çok kısa süreliğini ÜCRETSİZ bir İş İlanı verebilirsiniz.
Eleman mı Arıyorsunuz?

Çalışanınız sizi yüzüstü bıraktı, ortada mı kaldınız?

Artık bunları dert etmeyin! Hemen bir iş ilanı ver, gelen başvuruları incele, birkaç görüşme yap ve uzmanla çalışmaya başla. Hepsi bu...