Büyükşehir belediyelerinin bulunduğu şehirlerde bu hizmet, yönetmelik gereği Büyükşehir Belediyeleri Özürlü Hizmet Birimine ait görünmektedir.
Servis hizmetinin sorumlu birim tarafından verilmesi için kurumların ailelerini bilgilendirmeleri gerekmektedir. Aşağıda hazırlanan dilekçe örneğini ailelerinize vererek, Büyükşehir Belediyeleri Özürlü Hizmet Birimine başvurmaları sağlanmalı, olumsuz cevap durumunda dava açılması yoluna gidilmelidir.
Unutulmamalıdır ki yasal haklarını kullanmayan bireyler iyi vatandaş değildirler.
Amir AKDAĞ
ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÖZÜRLÜLER BİRİMİ BAŞKANLIĞI’NA
ADANA
Velisi bulunduğum oğlum/kızım özel eğitim ve rehabilitasyon hizmetinden yararlanmaktadır.
Büyükşehir Belediyeleri Özürlü Hizmet Birimi Yönetmeliğinin, Birimin Görevleri MADDE 8 ğ) fıkrasında “ İhtiyaç halinde özürlülerin durumuna uygun araçlarla bulundukları mekanlardan hastane, okul, ve rehabilitasyon merkezi gibi yerlere ulaşımlarını sağlamak” ifadesi yer almaktadır.
Çocuğumum özel eğitim ve rehabilitasyon hizmetinden yararlanabilmesi için merkeze ulaşımı sorun teşkil etmektedir. Çocuğumun aşağıda belirtilen adresimden eğitim aldığı günlerde rehabilitasyon merkezine götürülmesi ile ilgili hizmetin Özürlüler Birimi tarafından
verilmesini talep etmekteyim. Gereğinin yapılmasını saygılarımla arz ederim.
Veli Adı Soyadı
Veli Adresi Rehabilitasyon Merkezi Adresi
Bu işlemi yapmak için siteye Kişisel Giriş yapmanız gerekiyor.
Yorum yapanları görebilmek ve yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.