Özürlüler Daha Örgütlü Hareket Etkemk İçin Parti Kuruyor
Halen Türk siyasi yaşamında 7 parti Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde temsil edilirken, 23 parti de meclis dışında faaliyet gösteriyor. 30 partinin yer aldığı Türkiye'de özürlüler 31. parti olarak Türkiye Özürlüler Partisi'ni kurmaya hazırlanıyor.
Adana'nın Yüreğir ilçesinde kurulu bulunan Yüreğir İşitme Engelliler Spor Kulübü Derneği Başkanı Rafet Türkmen, tüm özürlüleri daha örgütlü hareket ettireceğine inandığı partinin kuruluş dilekçesini önümüzdeki günlerde İçişleri Bakanlığı'na verecek. 3 çocuk babası 34 yaşındaki Rafet Türkmen, 4874 sayılı İş Kanunu'na göre 55'den fazla işçi çalıştıran işyerlerinde belirlenen oranda özürlü, eski hükümlü, terör mağduru çalıştırma zorunluluğu getirilmesinin özürlülerin iş bulma umudunu artırdığını ancak yeterli olmadığını kaydeden Türkmen, "Türkiye nüfusunun yüzde 12'si özürlü. Şu anki kanun ile özürlülerin ancak yüzde 4'ü iş sahibi olabilecek. Özürlülerin ne gibi sorunları olduğu hala bilinmiyor. Özürlülerin eli, ayağı olmak için siyasete girme vakti geldi." diye konuştu.
Kaynak: http://www.zaman.com.tr Osman Balcı
[ Üyelere Özel ] 24-02-2007 21:18:17
meclise girip girmeyeceği belli olmayan bir çalışma bence..istanbul milletvekilimiz gibi var oln partilerde bulunulması ve bu sorunun dile getirilmesi daha iyi olur bence..ama malesef bu konulara duyarsız bir milletiz..