Lisans Mezunlarına Yeni Bir İstihdam Şansı......
İstanbul Aydın Üniversitesi Florya yerleşkesinde Konuşma Engelliler Federasyonu İşbirliğiyle Konuşma bozuklukları uzmanlık sertifika programı açılıyor. Program bitiminde sertifika alanlar çok büyük boşluk olan bu alanda çok iyi şartlarda çalışma imkanları bulacaklar. Özellikle ehil olmayan kişilere kalan bu alanda daha donanınmlı ve bilgili kişilerin çalışması daha sağlılklı olacak. 2000'in civarında rehabilitasyon merkezinde konuşma modülü uzman olmaması nedeniyle doldurulamıyor, RAM'larda tanı ve teşhis yapacak uzman yok, hastanelerde uzman yok. Ve 250.000 konuşma engelli çocuk ve yetişkin yardım ve destek alamıyor. Bütün bunların çözümünde ve binlerce üniversite mezunu için yeni bir istihtam imkanı olacak. Türkiyede ilk ve tek proje. Hepimize hayırlı olsun.
[ Üyelere Özel ] 29-03-2013 00:10:55
Uzmanlarımız zaten yeterince bilgi vermiş. Ancak özellikle mesleğe yeni başlayan ya da kendine(yakınına) uzman desteği arayan kişilere sesleniyorum;Sertifikayla, katılım belgesi ile dil terapisti olunmaz. Bulgaristan'da,Rusya'da muadili bölümler var orada okur burada YÖK denkliği alıyorum diyen külliyen yalan söylemektedir. İnsan sağlığı üzerinden işi ticarete dökenleri esefle kınıyorum...Terapistin ne yaptığı değilde ne kadar maaş alacağını yazanlardan uzak durun... SAYGILARIMLA...
[ Üyelere Özel ] 19-10-2010 00:49:15
Ses Konusma ve Yutma Bozukluklari Dernegi Yonetim Kurulu adina ve Turk Kulak Burun Bogaz-Bas Boyun Cerrahisi Dernegi adina,
Aydin Universitesi Surekli Egitim Merkezi tarafinca acilacagi duyurulan "Dil ve Konusma Bozukluklari Uzmanligi Sertifika Programi" adi altindaki egitimi kinadigimizi bildiririz.
Bu egitim programinin gerceklesmesinin yasal olmayacagi, toplum sagligini ve etik uygulamalari ciddi sekilde tehdit altina sokacagi konusunda daha once de gerek Saglik Bakanligimiz, gerek derneklerimiz, gerekse YOK tarafinca programi hazirlayan yetkililer uyarilmis, programa gerekli yasal onaylar verilmemistir. Programa katılacak kişilerin bir dolandırıcılıkla karşı karşıya olduklarına inanmaktayız.
Bunun yanı sıra programa katılmayı düşünen kişiler bilmelidir ki eğitmenler listesinde adı gözüken kişilerin pek çoğu durumdan habersiz, programda eğitim vermeleri söz konusu olmayacak kişilerdir.
Dil ve Konusma Bozukluklari Uzmanligi dunyanin her yerinde ve ulkemiz Turkiye' de, lisans, yuksek lisans, doktora seviyelerinde egitimi olan ve sertifika programi karsiliginda kisiye verilmesi asla soz konusu olmayan unvan ve ozerk bir uzmanlik alanidir. Yine dunyanin her yerinde ve ulkemiz Turkiye' de Dil ve Konusma Terapistligi, Dil ve Konusma Bozukluklari Uzmanligi anabilim dali icerisinde faaliyet gosterir, uzmanligi, diplomasi verilebilir. Dunyanin her yerinde ve ulkemiz Turkiye' de, bu alanda acilacak herhangi bir sertifika programi ancak ust uzmanlik kazandirmak ya da belirli bir teknigi "Dil ve Konusma Terapisti" diploma ve unvanini zaten almis olan kisilerin katilabilecegi ve alabilecegi sekillerde gerceklesebilir.
Bu konudaki yasal girisimlerimiz surmektedir. Yasal olarak YOK' un programi onaylamamis olmasina ragmen boyle bir egitim programinin alcilmamasi, engellenmesi, durdurulmasi gereklidir.
Ozellikle saglik konusundaki uygulamalarin etik olmasinin toplum sagligi acisindan hayati onem tasidigini hatirlatir, bu sertifika programlarına katılacak kişilerin Dil ve Konuşma Terapistleri camiasınca, Ses Konuşma ve Yutma Bozuklukları Derneğince, Türk Kulak Burun Boğaz Derneği ve Vakfı camialarınca dernek üyelik taleplerinin ve istihdamlarının gerçekleşmeyeceğini kesin olarak bildiririz.
Saygilarimizla,
Ses-Konusma-Yutma Bozukluklari Dernegi Yonetim Kurulu adina,
SKYBD Genel Sekreteri,
Uzm. Gayem KOPRUCU
Dil ve Konusma Patologu
[ Üyelere Özel ] 18-10-2010 20:33:06
Merhaba
Odyoloji ve konuşma bozuklukları uzmanları derneği, dil ve konusma bozuklukları uzmanları derneği bu sertıfıka programını onaylamamaktadır.
gerekçelerimiz:
1- kursu veren uzmanlar bu alanda ulkemızde egıtım veren hocalar ve alan calısanları degıldır
2- egıtımın ıcerıgı yetersızdır
3- uzmanlık ıfadesı hatalıdır. uzmanlık ancak yuksek lısans egıtımı ıle alınacak bır unvandır
4- bır tıp alanı olan konusma bozukluklarına daır tanı ve tedavı gıbı yetkıler ıcın 2-3 aylık bır egıtım yeterlı degıldır
5- egıtımden faydalanacak meslek grubu cok genıstır
6- bahsı gecen konusma engellıler federasyonu kurucularınında aydın unıverıstesınınde bu alana daır egıtımlı uzmanı bulunmamaktadır
bu alanda cıddı uzman acıgı vardır. ancak bu acık kapanacaksa ya da bu alan hakkında bılgı edınmek ısteyen ıyı nıyetlı kımseler egıtım alacaksa da bu egıtım bu konu hakkında bılgı sahıbı kısılerce verılmelıdır.
onaylamadıgımızı ve desteklemedıgımızı bılgılerınıze sunarım
saygılarımla
[ Üyelere Özel ] 14-03-2010 18:00:55
Konuşma terapisi ile ilgili yüksek lisans programına sosyoloji mezunları alınmıyor mu? Yurtdışında bu konuda eğitim koşulları nelerdir?Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim
[ Üyelere Özel ] 04-01-2010 10:59:38
ne zaman olacak? kimler başvurabilecek? bilgi verirseniz sevinirim.
[ Üyelere Özel ] 21-12-2009 12:38:22
Kurslar
Dil ve Konuşma Bozuklukları Uzmanlığı Sertifika Programı kayıt şartları ve kayıt tarihleri belirlenmiştir.
Ön kayıt tarihi: 03- 06 ARALIK 2009 ( Ön kayıt 4 gün boyunca Engelsiz Yaşam Fuarı’nda yapılacaktır. )
Programın Amacı
Ülkemizdeki konuşma engellilerin ihtiyaç duyduğu Dil ve Konuşma Uzmanlarının, mesleki anlamda yetişmelerini sağlamaktır.
Kimler Katılabilir
1-Okul Öncesi Öğretmenliği
2-Çocuk Gelişimi Öğretmenliği
3-Sınıf Öğretmenliği
4-İşitme Engelliler Sınıf Öğretmeni
5-Zihinsel Engelliler Sınıf Öğretmeni
6-Türk Dili ve Edebiyatı
7-Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği
8-Türkçe Öğretmenliği
9-Dilbilim
10-Psikoloji
11-PDR
12-Özel Eğitim Öğretmenliği
13-Müzikoloji
14-Müzik öğretmenliği
17-Fizik Tedavi Uzmanı
18-Fizyoterapist
15-Tıp Doktoru
16-Diş Hekimi
19-Odyoloji
20-Eğitim Programcılığı
21-Sosyal Hizmet Uzmanı
Not: Alan dışından başvuru yapanlara hazırlık sınıfı açılacaktır.
Eğitim bilgileri
4 Ay Teorik Eğitim 160 SAAT
8 Ay Pratik Eğitim (Yerinde Uygulama) 400 SAAT
Katılımcılar Yerinde Uygulama Çalışmasını ikametgâh yerlerine göre yapabilme imkanı sağlanacaktır.
TOPLAM: 560 SAAT
Eğitim günleri:
Dersler iki haftada bir haftasonları (Cumartesi – Pazar günlerinde) yapılacaktır
Eğitim saatleri:
09.00 – 17.00 saatleri arasında Teorik dersler İstanbul Aydın Üniversitesi Florya Yerleşkesinde, Pratik dersler Federasyonun önereceği merkezlerde yapılacaktır.
KAYIT TAKVİMİ
Ön kayıt tarihi: 03- 06 ARALIK 2009 ( Ön kayıt Engelsiz Yaşam Fuarı’nda yapılacaktır. )
Mülakat tarihi:12–13–19–20 ARALIK /2009
Mülakat sonuçlarının web sitesinden duyurulması: 21 /ARALIK /2009
Kesin kayıt tarihi: 22 – 23 ARALIK 2009
Eğitimin başlangıç tarihi: 26 /ARALIK /2009
Kontenjan
150
KAYIT VE EĞİTİM YERİ
Ön kayıt Engelsiz Yaşam Fuarı’nda yapılacaktır.
Ayrıntılı bilgi için: 0554 798 81 82
Kayıt, mülakat ve eğitim yeri: İstanbul Aydın Üniversitesi Florya Kampusü
ÜCRET
(DKBUSP ) TOPLAM ÜCRET 2500 TL (KDV Dâhil)
Engelsiz Yaşam Fuarı’nda 5 ARALIK 2009 CUMARTESİ günü saat 17.00′de Konuşma Engelliler Federasyon Başkanı Özgür TEKOL tarafından “Konuşma Bozuklukları ve Kekemelik” konulu seminer verecektir. Seminere katılan eğitimcilere katılım belgesi verilecektir.
NOT: Heralde program kayıt ve başlama tarihlerinde değişim var.İstanbul Aydın Üniversitesi Web sayfasından ve Konuşma Engelliler Federasyonun Web sayfasından takip edelim.
[ Üyelere Özel ] 20-12-2009 11:09:16
Başvuru şartları ve tarihleri hakkında bilgilendirirseniz sevinirim