Kadirli'de Engelli Öğrenciler Galoş Üretiyor.

KADİRLİ - Osmaniye’nin Kadirli İlçesinde yıllardır Kadirli’de faaliyet gösteren Özlem Zihinsel Engelli Çocukları Eğitme ve Koruma Derneği’nin destekleriyle engelli çocuklar boş zamanlarında galoş üretimi yapıyorlar.
Özlem Derneğinin gönüllü üyesi olan Tugba Sağat zihinsel ve bedensel engellilerin toplumdan soyutlanmasına son derece karşı olduklarını belirterek, onları topluma kazandırabilmek için Dernek olarak ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini söyledi.
Zihinsel Engelli gençlerimizin yaptıkları galoş üretimi ile hem yeteneklerini geliştirdiklerini hem de aile bütçelerine az da olsa katkı sağladıklarını kaydeden Sağat “Derneğimize rehabilitasyon merkezlerinde eğitim gören çocuklardan ders dışında isteyenler geliyor.Dernek binamızın bir bölümünde Zihinsel engelli çocuklarımız galoş üretimi yapıyorlar.Çocuklarımızın üretimi yalnız kendilerini değil, ailelerini de çok mutlu ediyor. Çünkü, gençlerimiz bu sayede kendilerine güven kazandılar ve toplumla iç içe olma şansı yakaladılar” dedi.
13 yıldır Dernek’te gönüllü olarak çalışan Sağat “ unutulmamalı ki, yarına hangi şartlarla kavuşacağımız belli değildir.Özlem Derneği olarak engellilerin üretime katkı yapabilmelerini sağlayacak fiziki mekânları oluşturduk.Onlarla günlük çalışma ortamı içerisinde beraber oluyoruz. Topluma faydalı, üreten ve bizde varız sloganıyla hizmet etmelerine imkân sağlıyoruz. Her insanın olduğu gibi engellilerinde eğitim ve çalışma haklarına daha etkin bir şekilde katılmalarını sağlıyoruz. Engelli insanlarımızda eğitimli, istihdam meseleleri halledilmiş, yani ekonomik bağımsızlıklarını kazanmış, sosyal hayatta başarıyı yakalamış, başı dik onurlu toplum bireyleri olarak aktüel hayatta layık oldukları yeri almalıdır” diye konuştu.
Engelli çocukların ürettikleri galoşlardan elde edilen gelirin tamamının üretimi yapan öğrenciler arasında paylaştırıldığını kaydeden Sağat “7 kişiden oluşan ekipte her bir öğrencinin görevi farklı oluyor.Engelliler ilk olarak hazırlanan kağıt kartonları poşetin içine geriyor daha sonra ise etraflarına lastik bağlayıp makineden geçiriyor.Engelliler, tek bir makine ile günde çalıştıkları 3 saat içerisinde 1000 adet galoş üretiyor.Zoru başarmaya çalışan zihinsel engelliler, büyük bir titizlikle ürettiklerin galoşlar sayesinde harçlıklarını çıkartmaya çalışıyor.”diye konuştu.
Haber: Burhan Demircioğlu - Kadirli - Osmaniye
Yorumlar (0)
Yorum yapanları görebilmek ve yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.