İşitme Engellilere İlaç Alma Kolaylığı

Türk Eczacılar Birliği, engelli vatandaşların refakatçiye ihtiyaç duymadan eczacılarla rahatlıkla iletişim kurmaları ve ilaçlarını kolaylıkla almaları adına İşitme Engelliler Federasyonu İle bir protokol anlaşması imzaladı.
Protokol anlaşması sırasında İşitme Engelliler Federasyonu Başkanı Muammer Ay, İşitme Engelliler Federasyonu Ankara Şube Başkanı Fatma Pelin Aslan, Türk Eczacılar Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Ay ile Türk Eczacılar Birliği 2. Başkanı Arman Üney yer aldı.
ENGELLİLERİN SORUNLARI TOPLUMU İLGİLENDİRİR
Muammer Ay, yapılması gerekeni toplumsal hayatı engelli vatandaşları da düşünerek şekillenmek olarak belirledi ve ekledi "Gündelik hayatta karşılaşacağımız sorunlar sadece engellilerin ya da engelli ailelerinin değil toplum olarak tüm insanlığın bir sorunudur". Sağlık sunum noktaları arasında eczanelerin giriş katlarda bulunmasının engelli vatandaşların ciddi engellerle karşılaşmasını önlediğine değinen Ay, basit önlemler ve değişikliklerle eczanelerdeki engellerin kolaylıkla ortadan kalkabileceğini ifade etti. Ay, sağlık alanının sadece ulaşılabilirlik ve birtakım düzenlemelerle sınırlı olmadığının da altını çizdi.
"ENGELLİL DOSTU ECZANE PROJESİ"
Eczacıların, hastalara doğru ilacı doğru zamanda vermelerinin yanı sıra bireyleri bilgilendirme sorumluluğunu da taşıdığını dile getiren Ay, bu bağlamda işitme engelli vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamanın ve yaşam kalitelerini yükseltmenin önemini vurguladı. Engelli dostu eczane projesinin ilk basamağı olarak Türkiye'de işitme engelli hastalar için protokol imzasını atacaklarını kaydeden Ay; " Bu protokolle, işitme engelli vatandaşlarımızın eczacılarla sağlıklı iletişim kurmalarını sağlayacak düzeyde çift el alfabesi yani işaret dili öğreneceğiz. Türkiye'de dileyen tüm eczacılarımıza uzman kişiler tarafından eğitim verilecek, eczacılarımız sonrasında sertifikalarını alacaklar. Böylece hastalar eczaneye geldiklerinde kendilerine ilacın kullanım şekli, dozu, ilacın aç mı tok mu alınacağı ve diğer sorunları ile ilgili danışmanlıklarında bilgi verebilecekleri basit cümleler öğretilecek." diye konuştu.
Ay, bu projenin ilerleyen aşamasında ise; eczacılar işitme engelliler için resimli tarifleri hastalara bilgisayardan çıktı alarak vermeye çalışacaklar.
Güçlü ANADOLU/ Oğuzhan BALCI
Kaynak: http://www.gucluanadolugazetesi.com
Yorumlar (0)
Yorum yapanları görebilmek ve yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.