07-12-2013 |

İşitme Engelliler İçin Bir İlk

Karabağlar Belediyesi, engelli vatandaşlar için bir ilke daha imza attı. Türk Dil Kurumu ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan “Türk İşaret Dili Sözlüğü”nün basımını gerçekleştirip, ücretsiz dağıtımını yaparak işitme engelliler için çok önemli bir çalışmaya imza attı.

İZMİR- Karabağlar Belediyesi ve Karabağlar Kent Konseyi, Dünya Engelliler Farkındalık Günü nedeniyle işitme engellilerin kullanımına yönelik olarak basımını gerçekleştirdiği, Türk İşaret Dili Sözlüğü’nün tanıtımını gerçekleştirdi. Türk Dil Kurumu ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan ve Türkiye’de ilk kez bir belediye tarafından baskısı gerçekleştirilen sözlük ihtiyacı olanlara ücretsiz olarak dağıtılmaya başlandı. Sözlüğün tanıtımı nedeniyle düzenlenen etkinliğe katılan Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, engellilerle bir araya geldi, sözlüğü tanıttı.

Karabağlar’da engellilere yönelik çok önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini vurgulayan Kürüm, “Bugüne kadar çok sayıda engellimize vücut ölçülerine uygun tekerlekli sandalye, yatak, beyaz baston gibi ihtiyaç malzemeleri dağıttık ve dağıtımlarımıza devam ediyoruz. Uzundere Rekreasyon Alanı’nda, dünyanın en büyük engelli parkını inşa ediyoruz. Bugün ise işitme engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştıracak bir çalışmaya imza attık. İşitme engelliler için hazırlanan “Türk İşaret Dili Sözlüğü” ilk kez bir belediye tarafından basılıp ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak. Sözlük ayrıca, işaret dili kursiyerlerine, engelli sivil toplum örgütlerine, eğitim kurumlarına, il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine de ücretsiz olarak dağıtılacak” dedi.

Karabağlar Kent Konseyi Başkanı Uğur Yelekli Karabağlar Kent Konseyi Engelli Meclisi üyeleri, Karabağlar Belediyesi meclis üyelerinin de katıldığı etkinlikte, 2 engelli vatandaş tekerlekli sandalye kavuştu. Görme engelli 40 kişiye de beyaz baston verildi. Bahçelievler’de bulunan Uğur Mumcu Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen etkinlik sonunda Görme Engelli Ege Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı’ndan mezun olan Eyüpsultan Aylar ile Müzik Eğitmeni Muharrem Dayanç müzik dinletisi sundu. Engelliler, gönüllerince eğlendi.

Kaynak: http://www.egepostasi.com

Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı
Üyelik Gerekli

Yorum yapanları görebilmek ve yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.