Logo
Yükleniyor...
Tüm haberler

Hükümet İstihdam Paketini 2008'de Hayata Geçirecek

22-11-2007

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, istihdam paketinin bu ay içerisinde ya da aralıkta Meclis'e sunulacağını açıkladı. Hükümet işsizlikle mücadele kapsamında hazırladığı 20 maddelik istihdam paketini 2008 yılından itibaren uygulamaya koymayı planlıyor.

İstihdam paketine büyük önem verdiklerini belirten Çelik, "Bakanlığımın ilk 15 gününde hazırladık. Benim için çok önemli. Bu ay içerisinde ya da aralıkta paketi Meclis'e sunacağız" dedi. İllerde valinin başkanlığında oluşturulan il istihdam kurullarının daha işlevsel hale getirileceğini kaydeden Çelik, işsizlikle ilgili bütün verilerin kurullara gideceğini ve tek elde toplanacağını söyledi. Çelik, "İl istihdam kurulları işlevsel değil. Biz, bunu daha düzenli hale getireceğiz, kurullar yönlendirme yapacak. Doğru ve düzenli bilgi akışı sağlanacak" diye konuştu.

İşsizliğin en önemli sorun olduğunu belirten Çelik, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da sık sık vatandaşların iş talepleriyle karşılaştığını kaydetti.

Özürlülerin sigortalarını Hazine karşılayacak

Hükümetin önümüzdeki bir ay içerisinde Meclis'e sunmayı planladığı istihdam paketinde şunlar yer alıyor:

. 18-29 yaş arasındaki gençlerin istihdamına öncelik verilecek.

. İşsizlere yönelik mesleki eğitimler yaygınlaştırılacak.

. Mesleki eğitimle yeni istihdam alanları yaratılacak.

. İşyeri açmak isteyenlerin önündeki bürokratik engeller azaltılacak.

. İşverenlerin özürlü istihdam etmeleri halinde ödemeleri gereken sigorta işveren primlerinin Hazine tarafından üstlenilecek.

Kaynak:http://www.tsd.org.tr/

Yorumlar 0
Henüz yorum yapılmadı.
Üyelik Gerekli

Yorum yapanları görebilmek ve yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Toplam Ziyaretçi Sayısı 60.089.294 Kişi
Bugünkü Ziyaretçi Sayısı 4.472 Kişi
2002 - 2026 © Fast Yazılım