Hibeyi Verdi, Deneyimi Paylaştı

Sabancı Vakfı`nın Desteklediği Hibe Projelerinden Başarı Hikayeleri
Sabancı Vakfı Tarafından Desteklenen Projelerin Sonuçları Paylaşıldı
Toplantının sabah bölümünde; 2007 yılında Sabancı Vakfı Hibe Programından yararlananlar, projeleri kapsamında hangi konulara eğildiklerini, nelerle karşılaştıklarını ve projeleri sayesinde neleri başardıklarını sundular. Toplantının öğleden sonraki bölümünde ise; 2007 yılında hibe alanlar 2008 yılı hibe sahiplerine projelerin daha etkin yürütülmesi için önerilerini ve dikkat edilmesi gereken konuları aktardılar, sorularına cevap verdiler.
Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, `Ortak programın uygulandığı 6 ilde gelişen işbirliği tüm illere örnek olabilecek seviyeye ulaştı. Artık bu 6 ilimizde kadınlar, sivil toplum kuruluşları ve yerel yönetimler aynı masaya oturuyor, birlikte çalışarak sorunları ve çözümleri birlikte tartışıyor` dedi. Eylem Planlarının hayata geçirilmesini sağlamak üzere ilk adımların Sabancı Vakfı Hibe Programı ile atıldığını vurgulayan Güler Sabancı şöyle konuştu: `Hibe Programları sadece bir projeyi fonlamak değildir, bundan çok daha kapsamlı bir çalışmadır.
Desteklenen projeleri hayata geçirilme sürecinde izlemek, değerlendirme raporları ve alan ziyaretleri ile takip ederek iyi ilişkiler kurmak ve performansı ölçmektir. İlk kez Ortak Program kapsamında bir Hibe Programı uygulamayı önerdiğimizde, toplumsal gelişim ve toplumsal duyarlılığın artırılması için yerel projelerin desteklenmesinin ne kadar büyük bir önem taşıdığının farkındaydık. İnsanların hayatında yarattığımız değişiklik oranında kendimizi başarılı olmuş sayacağız diyorduk. Bugün Ortak Programın ve Hibe Programının başardıklarına bakarsak, insanların hayatında yarattığımız değişikliğin oranının epey yüksek olduğunu söyleyebiliriz.`
Güler Sabancı, Sabancı Üniversitesi`nce yürütülen Mor Sertifika Programı kapsamında 2007–2008 eğitim yılı boyunca toplam 360, proje başlangıcından beri de yaklaşık 850 lise öğretmenine toplumsal cinsiyet konusunda seminerler gerçekleştirildiğini söyledi ve şöyle devam etti: `Sabancı Üniversitesi kampusundaki eğitimlere katılan toplam 84 lise öğretmeni Mor Sertifika almaya hak kazandı. Şimdi bu öğretmenlerimiz, öğrencilerine ve çevrelerine kadınların insan haklarını, toplumsal cinsiyeti daha bilinçli bir şekilde aktarmaya başladılar. Mor Sertifika Programımızı genişleterek devam ettirmek arzusundayız.`` dedi
Bilgi Notu:
Sabancı Vakfı Hibe Programına`Yerel Karar Mekanizmalarına Kadınların Katılımı`, `Kadın ve Kız Çocuklarının Gereksinimlerine Odaklanmış Kentsel Hizmetler`, Ekonomik Güçlenme ve Çalışma Hayatı`, `Eğitim ve Sağlık Hizmetleri`, `Göç ve Yoksulluk`, `Zihniyet Değişikliği ve Farkındalık Yaratma` konularında başvurular kabul ediliyor. Her yılın başında Birleşmiş Milletler ve Sabancı Vakfı web sayfalarında ilan edilen tarihlerde, Ortak Programın uygulandığı 6 ildeki sivil toplum kuruluşları ve yerel yönetimler hibe için başvuru yapabiliyorlar.
Sabancı Vakfı Hibe Programına başvuran projeler, öncelikle bağımsız uzmanlar tarafından değerlendiriliyor ve ön elemeyi geçen projeler, program ortakları ve bağımsız uzmanlardan oluşan bir jüri tarafından bir kez daha değerlendirildikten sonra hibe verilecek projeler belirleniyor.
Sabancı Vakfı Hibe Programı 2007 Projeleri:
İLİ
PROJE ADI
PROJE YÜRÜTÜCÜSÜ
İzmir
Kentli Olmaya Okuma Yazma Öğrenerek Başlıyoruz
İzmir Büyükşehir Belediyesi
İzmir
Çalışan Erkekler Arasında Şiddet Farkındalığı Yaratma Eğitimi `Sevgiyle Uzanan El`
Ege Kadın Dayanışma Vakfı
Kars
Belediye STK Elele
Kars Belediyesi
Kars
Yerel Yönetimlerde Kadın
Kars Valiliği İl Mahalli İdareler Müdürlüğü
Nevşehir
El Emeği Ürünlerinin Değerlendirilmesi
Kapadokya Kadın Dayanışma Derneği
Şanlıurfa
Mevsimlik Tarım İşçisi Kadınların ve Çocuklarının Gezici Sağlık Hizmeti Yoluyla Sağlık Hakkının Korunması ve Geliştirilmesi
Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı
Şanlıurfa
`Töre, Namus Algısı ve Aile İçi Şiddet Olgusu` Bilgilendirme ve Bilinçlendirme
Yaşamevi Kadın Dayanışma Derneği
Trabzon
Çalışan Kadın Özgür Kadındır
Türk Anneler Derneği Trabzon Şubesi
Trabzon
Görme Engelli Çocuklara Sahip Annelere Destek
Altı Nokta Körler Derneği Trabzon Şubesi
Van
Sağlıklı Ve Bilinçli Nesillere Doğru
Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü
Van
Kadın Danışma Merkezi İçin Veri Tabanı Oluşturma Projesi
Van Kadın Derneği
İLİ
PROJE ADI
PROJE YÜRÜTÜCÜSÜ
İzmir
Bornova Kadınlara Yönelik Ev Pansiyonculuğu Eğitimi Projesi
Bornova Belediyesi
Kars
Haydi Kızlar Üniversiteye
Kafkas Universitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığı
Kars
Kadınlar Heryerde
Kars Kamer
Nevşehir
Krize Müdahale Ekibi
Nevşehir Valiliği İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü
Nevşehir
Meme Kanserinde Erken Tanı Konusunda Kadınların Eğitimi
Nevşehir Kadın Derneği
Şanlıurfa
Muhtar Ve Muhtar Adayı Eğitim Programı
Harran U.Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı
Şanlıurfa
Engelli Kadın ve Kız Çocuklarının Meslek Edindirilmeleri
Şanlıurfa Halk Eğitim Merkezi
Trabzon
Bilinçli Anne, Temiz Kent
Doğal Ve Tarihi Değerleri Koruma Derneği
Trabzon
Kadınlık Sanatı
Trabzon Şehir Tiyatrosu Derneği
Trabzon
Kaşık Tutan Elden Para Tutan Ele
Türk Kadınlar Birliği Trabzon Şubesi
Van
Kadın Dostu Van`a Doğru
Van Belediyesi Beyaz Masa Birimi
Van
İkinci Çatımız
SS Yaşam Kadın Çevre Kültür Ve İşletme Koop
Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, Trabzon Valisi Nuri Okutan, Sabanc Vakf Mütevelli Heyeti Başkan Güler Sabanc, BM Nüfus Fonu Temsilci Yardımcısı Tunga Tüzer, BM Ortak Programı Ulusal Koordinatörü Mustafa Çöğgün`ün yanı sıra programn yürütüldüğü illerin vali, belediye başkanı ve kadın kuruluşları temsilcilerinin katıldığı toplantıda 2007 ve 2008 yıllarında proje (hibe) alan tüm kuruluşların temsilcileri `Deneyim Paylaşım Toplantısı`nda bir araya gelerek deneyimlerini ve başarı hikâyelerini paylaştı.
Ekoyol
Yorumlar (0)
Yorum yapanları görebilmek ve yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.