11-04-2008 |

Engellilere İş Olanakları Sağlansın

Engelliler, 'Hiçbirimiz kendi isteğimizle sakatlanmadık' diyerek insanca yaşayabilecekleri koşulların sağlanmasını istediler.

Engelliler, 'Hiçbirimiz kendi isteğimizle sakatlanmadık' diyerek insanca yaşayabilecekleri koşulların sağlanmasını istediler. Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Genel Başkanı Şükrü Boyraz yaptığı açıklamada, "Ülkedeki yanlış işleyiş nedeniyle engelliler zor şartlarda yaşıyor. Devlet, özürlülerin eksilen taraflarını tanzim etmekle görevlidir" dedi.

Boyraz, sakatların haklarının gasp edildiğini öne sürerek, okulda, sokakta, hastanede ve diğer yaşam alanlarında daha rahat bir şekilde hareket etmek istediklerini dile getirdi. Türkiye’de nüfusun en az yüzde 20’sinin sakat olduğunu iddia eden Boyraz, sözlerini şöyle sürdürdü: "Engelli insanları sokakta, çarşıda, pazarda, eğitim alanlarında, istihdam alanlarında göremiyoruz. İsteklerimiz çok fazla değil, topluma yapılan hizmetlerden farklı bir şey istemiyoruz.

Boyraz, kamu alanlarının bir an önce engelli insanlara göre uyarlanması gerektiğini belirterek, "8.5 milyon özürlünün yüzde 70’i çalışabilir durumda. Bu insanlar eğitim alamadıkları için istihdam edilmeleri zorlaşıyor. Avrupa’da zihinsel engelliler bile eğitilerek korumalı işyerleri açılıyor. Yeter ki yöneticiler bunu bilsin" diye konuştu.

Kaynak: http://www.evrensel.net/haber.php?haber_id=28750

Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı
Üyelik Gerekli

Yorum yapanları görebilmek ve yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.