Logo
Yükleniyor...
Tüm haberler

Engelliler Helikopterle Uçtu

09-12-2009
Kapak görseli

Santranç turnuvası birincileri helikopterle İstanbul turuna çıkarıldı

3 Aralık Dünya Özürlüler Günü nedeniyle Başakşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Satranç Turnuvası’nda görme, bedensel ve işitme engelliler arasında yapılan karşılaşmaların birincileri helikopterle İstanbul turuna çıkarıldı. Günler öncesinden açıklanan ve çok sayıda görme, bedensel ve işitme engelli oyuncunun başvurduğu turnuvada görme engelli turnuvada Rasim Nizam, işitme engelle grubunda Serap Gümüş ve bedensel engelle grubunda Kerim Yavuz birinci oldu.

Turnuvanın birincileri ve en küçük oyuncusu Hamza Güleç, kendilerin bekleyen helikoptere bindirilerek İstanbul semalarından İstanbul’u izlediler. Korkuları ve heyecanları birbirine karışan birinciler daha sonra uçmanın keyfini çıkardılar.

Türkiye Satranç Federasyonu hakemlerinin yönettiği karşılaşmalar sonucunda ilk üçe giren görme özürlü oyunculara kupalarının yanı sıra kabartma saat, işitme ve bedensel engelli oyunculara da fotoğraf makinesi armağan edildi. Başakşehir Belediyesi’nin düzenlediği Engelsiz Yaşam Fuarı’na Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, İstanbul milletvekili Lokman Ayva ve şarkıcı Metin Şentürk de katıldı.

Kaynak: http://www.haberturk.com

Yorumlar 0
Henüz yorum yapılmadı.
Üyelik Gerekli

Yorum yapanları görebilmek ve yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinizde bir otomasyon programına ihtiyacınız mı var?
Engelli Çocuklar Otomasyon Programı (EÇOP) yenilendi, Demo indirip anında, MEBBİS'den bilgilerinizi yükleyerek hemen kullanmaya başlayabilirsiniz.
  • SINIRSIZ Kullanıcı ve Öğrenci
  • MEBBİS otomatik veri aktarımı
  • Yapay zekâ destekli ders yerleştirme
  • MEBBİS BKDS uyum kontrolü
  • Anlık giriş–çıkış takibi
  • Formların otomatik hazırlanması
  • E-fatura ve otomatik faturalandırma
Toplam Ziyaretçi Sayısı 60.085.855 Kişi
Bugünkü Ziyaretçi Sayısı 1.116 Kişi
2002 - 2026 © Fast Yazılım